Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Nyaralóházak az Isztrián

Isztria

Az Isztrián egyszerűen nem lehet unatkozni

Az Isztriai-félsziget közel 3000 km² nagyságú területen húzódik Horvátország észak-nyugati részén. A félsziget változatos látképe - termékeny völgyek, apró halászfalvak, csodás borvidékek és középkori várak - minden ide látogatót lenyűgöz.

Higgye el, attól a pillanattól kezdve, hogy csomagját letette isztriai nyaralóházában, nem lesz egy unalmas perce sem! Ha kulturális élményekre vágyik, ne hagyja ki a lenyűgöző part menti városokat - Pula és Medulin - amelyek a római, illír és a velencei korokat idézik, de itt-ott reneszánsz és középkori emlékek is fellelhetők. A tengerpart sziklás öbleinek kristálytiszta vize pedig úszásra, búvárkodásra csábítja a felfrissülni vágyó látogatókat.

Az Isztria látnivalói azonban nem korlátozódnak csupán a tengerpartra: a hátország is sok kis csodát tartogat az ide látogatók számára. Isztriai nyaralóházából kiindulva fedezze fel a félsziget szépséges borvidékeit, látogasson el a szlovén határ közelében található gyönyörű fekvésű Motovun falucskába, vagy a mindössze 17 lakost számláló - de városként bejegyzett - Humba, amely egyúttal hivatalosan is a világ legkisebb városa.

Nyaralóházak...

 

Isztria

Kulináris élvezetek az Isztrián

Béreljen nyaralóházat a szarvasgomba fellegvárában, az Isztrián! Ha Ön is ennek a mennyei eledelnek a szerelmesei közé tartozik, akkor legjobb, ha őszre tervezi horvátországi pihenését, ugyanis szeptembertől kezdődik a szarvasgomba szezon; ekkor a legfinomabb és legfrissebb ez a tányérra kerülő ritka fogás. Buzet számít a szarvasgomba fővárosának, az isztriai tölgyerdők pedig Európa legfontosabb szarvasgomba lelőhelyi közé tartoznak. Az Isztrián számos étterem kínál szarvasgomba különlegességeket étlapján.