Hévíz termálfürdő

Hévíz

Aki nem szeretne lemondani a Balatoni fürdőzési élményekről vagy éppen a tó körüli nagyszerű kirándulási és kultúrprogramokról, ugyanakkor az egészség és regenerálódás jegyében szeretné eltölteni éves szabadáság vagy akár egy hosszú hétvégét, annak mindenképpen Hévízi a megfelelő úticél.

Manapság sajnos az állandó rohanás jellemzi életvitelünket. Ezért is létfontosságú, hogy időközönként kiszakadjon rohanó világából és a megszokott környezetétől távol, nyugodt környezetben pihenhessen. Hévízen az év minden időszakában lehetőség nyílik a feltöltődésre, a nyugodt és aktív pihenésre egyaránt. Itt lelassul az idő, a tó vizében ellazul a test és szerveztünk testilek-lelkileg újult erőre kap.

A Hévízi-tó a már önmagában egyedülálló kuriózum, hiszen világ legnagyobb természetes termáltava.  

Egy ókori legenda szerint a Szent Szűz egy keresztény dajka könyörgő imádságára forrást fakasztott. A dajka egy lebénült gyermeket, a későbbi Flavius Theodosius keletrómai császárt szerette volna meggyógyítani. A tó meleg vízétől és a gőzölgő iszaptól a gyermek teljesen felgyógyult. A forrás azóta táplálja a világon egyedülálló tavat.

A legendából annyi biztos igaz, hogy a tó vizének gyógyító hatását már az ókorban ismerték, hiszen a rómaiak már ekkor villáikat a tó köré építették. A fürdőélet felvirágzása Festetics György beruházásaival vette kezdetét 18. Században. Fürdőházakat építettet, orvosi szolgáltatást telepített Hévízre és elkezdte népszerűsíteni a víz egészségre gyarkorolt hatását.

A folyamatos fejlesztéseknek kösznhetően Hévíz mára egy komplex turisztikai kínálatot nyújtó gyógyhely, nemcsak a magyarországi, hanem az európai turizmus egyik legkedveltebb fürdővárosává nőtte ki magát.

Fürödni a hévízi tóban különleges élmény, amit egyetlen medencés fürdőzés sem tud felülmúlni. Elég csak megemlíteni Hévíz szimbólumaként tartott megannyi tavi tündérrózsát, mely kora tavasztól késő őszig virágzik. A tó körül áradó nyugalom, a tó türkíz színe már önmagában a természetes egészség élményét sugalja. A speciális gyógyhatás mellett a vízösszetétel a fáradt szervezetet felfrissíti és feltölti energiával. A Hévízi tó elsősorban reumás és mozgásszervi panaszok kezelésére, gyógyítására ajánlott, azonban számos más betegség gyógyításához is hozzájárul gazdag ásványi anyagtartalmanáka köszönhetően.

A hévízi gyógyhatások kiinduló alapja tehát a fürdőkúra, de emellett több olyan egyedi gyógyterápiás kezelést is ki kell emelni, mint például az iszappakolás, a híres súlyfürdő, a gyógymasszázsok, valamint az ivókúra.

 

 

 

Ebben a kis ékszerdoboznak természetesen nemcsak gyógyulni lehet, hanem számos lehetőség kínálkozik az aktív programokra, mint például a nordic walking séták, kerékpártúrák, lovaglás, golfozás vagy séta a városban, az egregyi borozósorra, mind-mind a feltöltődést segítik. Emelett a város főterén rendszeresek a nyári zenei és kulturális fesztiválok, melyek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egy élményekben gazdag nyaralásban legyen része a fürdővárosban.

Töltsön el egy felejthetetlen nyaralást Hévízen és foglalja le  nyaralóházát vagy apartmaját a következő nyaralásához!