Balatonellle strandjai

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Kattintson a kártya aktiválásához

Napfény strand és élményfürdő a település egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója. A város központjában a hajóállomás keleti oldalán helyezkedik el. A strandon 2008-ban homokos partszakaszt alakítottak ki a tó medréből kikotort homokból, mely tengerparti hangulatot idéz, és a kisgyermekes családok paradicsomává vált már az átadás évében. A sekély, lassan mélyülő vízben a legkisebbek is biztonságban fürödhetnek. A selymes homok a homokvárépítők paradicsoma lett.

Emellett itt található az élményfürdő is, ahol jelenleg három medence valamint egy szaunaház működik.
A gyermek- és felnőtt élmény medencék gyönyörű, mozaik kővel burkolt medencéi élményelemeket is tartalmaznak. Csúszdával, pezsgőfürdővel, nyakzuhannyal, masszázsfallal felszereltek. A felnőtt élménymedence mellett napozóterasz került kialakításra, valamint innen indul az élménymedencébe érkező 4-es hullámcsúszda is. A felnőtt élménymedence egy 8-as alakot formál. A 8-as alak egyik gyűrűjében a sodrófolyosó kap helyet. A sodrófolyosónak van egy barlangszerű része, amely a csúszdákat tartó boltozat megépítésével alakul ki, és újabb élményt nyújt. A 8-as alak másik gyűrűjének belső felén egy masszázsfal került elhelyezésre, valamint a kialakított szigeten négy fajta nyakzuhany működik. A masszázsfal és a nyakzuhanyok között az állandó pezsgést a padlóba épített légbefúvók biztosítják.
 

A szabadstrand mellett a Napfény strand új, gyermekbarát, közvetlenül a vízparton található élményfürdője teszi teljessé a szórakozási és a pihenési-strandolási lehetőségeket. A fürdő gyermek és felnőtt élménymedencéje, valamint úszómedencéje mellett, szaunákkal, gőzfürdővel, szoláriummal, masszázzsal várja a pihenni vágyókat. A medencék vize fűthető, így hűvösebb időben is alkalmasak a fürdőzésre. A strand igazi különlegessége egy élményfürdő, amelyben jelenleg három medence, egy óriás hullámcsúszda és egy szauna-ház működik. A felnőttek számára két medence lett kialakítva. Egyik a 10×25 m-es úszómedence, mely oldalfalában építették a víz alatti világítás lámpatesteit. Az úszómedence változó vízmélységű 1,20 m-ről 1,60 m-re mélyül. A medence hosszanti oldalán kialakításra került 3 db pezsgető vizes napozóágy, valamint a medencefenéken 2 db légbefúvásos pezsgőfürdő. A medence vízfelülete 281,75 m2 a vízforgató 394,45 m3.

A medencék körül megfelelő számú lábmosó van, hogy a vízbe csak minimális szennyeződés kerülhessen. A medencék mellett található a gépház tetején napozóteraszt alakítottak ki, innen indul az élménymedencébe érkező 4-es hullámcsúszda is. A felnőtt élménymedence egy 8-as alakot formál, aminek egyik gyűrűjében a sodrófolyosó kapott helyet. A sodrófolyosónak van egy barlangszerű része, amely a csúszdákat tartó boltozat megépítésével alakul ki, és újabb élményt nyújt. A 8-as alak másik gyűrűjének belső felén egy masszázsfalat helyeztek el és egy szigeten négy fajta nyakzuhany működik. A víz állandó pezsgését a padlóba épített légbefúvók biztosítják. A medence vízfelülete: 160,54 m2, víztérfogata: 176,6 m3, vízmélysége állandó 110 cm.