Robiniapark nyaralófalu

Soload Robiniapark holiday home with villas and basements in panoramic view.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Kattintson a kártya aktiválásához

The gem of your solos is Robiniapark

A Robiniapark egy családias, 3 hektáros területen  elhelyezkedő Üdülőpark Szólád falu szélén., amely elsősorban olyan emberek részére épűlt, akik keresik a nyugalmat,a pihenést, valamint természet és borszeretők. Az egész évben nyitvatartó park 13 épülettel ( 4-6-8-10 fő részére ) várja Önt és családját. A Robinia nyaraló park holland kezdeményezésre épült, a faluközponttól kb. 300 m távolságra található, amely dombos fekvése, a szántóföldek, a szőlőültetvények és erdők közepén olyan benyomást kelt az emberben, mintha a lakott világtól távol lenne. Foglaljon le itt magyar szállást, ha szeretne egy rendkívüli nyaralást családjával a valós természet közepette. A teljes telek, amelyen ez a lakópark létrejött, korábban erdő volt, akácfákkal,diófákkal, amelyekből sok-sok megmaradt, hogy a park természetes jellegét megtartsák.

A házak építésénél a komfort és a környezetvédelem állt a középpontban. Gyönyörű kialakítású és dizájnú és modern, országszinten egyedülálló Szóládi nyaraló objektumok. A falak, az ablakok, a padlók, és a födémek szigetelései különösen magas minőségüek, úgy hogy az év  legmelegebb periodusában is a helyiségekben egy igen kellemes  belső klima uralkodik. A hidegebb évszakokban a házakban lévő padlófűtés egy különleges luxus. Minden házhoz külön kert tartozik, így biztosítva az önök privát szféráját. Ha a hektikus mindennapokból egy nyugalmas helyre vágynak a természetben, akkor ezek a házak biztosan meg fogják nyerni az önök tetszését.

robiniapark holiday homes

Pihentető nyaralás a természetben

Minden ház egyénileg, ízlésesen van berendezve,de ugyanakkor rendelkezik egy sor standardelemmel is: masszív fenyőfaajtókkal, izléses lépcsőkkel, amelyeket egy helyi szakiparos készített, olasz padlóburkolólapokkal, egy magyar gyártású, luxuskivitelű konyha és fabútorral. Szólád község Somogy megyében található, 133 km-re Budapesttől. Az M7 autópályán, sáját nevű kijáróján keresztül érhető el. Nyugati irányban, kb. 100 km távolságban található Szlovénia és Horváthország.

Szóládtól 5 km távol északra van a Balaton, amely mintegy 70 km hosszúságban ajánl kitűnő lehetőségeket úszásra, szörfözésre, vitorlázásra és más vizisportok űzésére. A tó környékén is számtalan létesítmény van a szabadidő eltöltésére. A régióban sok a  gyógyforrás, gyógyfürdő, ezek közül a legismertebb a Balaton nyugati részén található Hévíz, valamint az Igali Gyógyfürdő. Balatonfüreden az ember viziparadicsomot talál:  Annagora Aquapark és Wellnesspark Gyalog és kerékpártúrákra is indulhat, távol a tömegturizmustól.

Soload village

A völgybe nyúló nyugati területén állnak a szuterénes házak, amelyek a Balaton irányába gyönyörű kilátást nyújtanak. A házak alsó színtje nagy részben a földben helyezkedik el. Itt kaptak helyet a hálószobák, amelyek nyáron kellemesen hűvösek és télen csekély energiával fűthetőek. A szuterénből, egy teraszajtón keresztűl léphet az ember az alsó kertbe,amely három méterrel alacsonyabban fekszik a bejárat felöli előkertnél.

Egyedülálló látványosságok.

A híres szóládi pincesor: magas, helyenként akár 6-8 méteres löszfalba vájt pincéket még a 20. század elején vagy annál is korábban alakították ki. A pincéket eleinte csak rejtekhelynek építették, a bornak csak egy részét tárolták itt, amit a fináncok elől el akartak titkolni. Bent télen-nyáron egyaránt kb. 15 fokos hőmérséklet uralkodik, ami ideális a bor és a termények tárolására. A pincék közül jóval több, mint 100-at ma is használnak. A pincesor felújítására milliókat költött az önkormányzat, de megérte, mert 1999-ben megkapták az Európa-díjat és az értékmegőrzésért a Henry Ford-díjat is. A pincesor több rendezvénynek is otthont ad, köztük az augusztusi bográcsos főzőversenynek, de tartották itt már a megyei borfesztivált is, és a „Különleges Asztali Örömök Somogyban” nevű egész éves rendezvénysorozat egyik része is itt talált magának helyet.

cellar of solades