search

Nyaralóapartmanok Albániában

 

Nyaralóapartmanok Albániában

Kiadó nyaralóházak és apartmanok Albániában

Albánia egyike Európa leginkább alábecsült országainak; ennek a kevéssé ismert és elismert országnak a népe csupán az 1990-es évek elején szabadult egy rendkívül szigorú diktatórikus rendszerből, így az Albán Köztársaság egyike Európa legfiatalabb demokráciáinak. Bár nem számít a kontinens legnépszerűbb turisztikai célországai közé, aki Albániába látogat, lélegzetelállító tájakat, gyönyörű strandokat, pezsgő városokat és hófödte hegycsúcsokat talál. A kellemes hőmérséklet és a hosszan elnyúló, homokos strandok nagyszerű nyaralást ígérnek; az albán tengerpart különösen alkalmas családi nyaralásokra, ugyanis a tengervíz a parthoz közeli sávban helyenként rendkívül sekély, kisgyerekek számára is biztonságos.

Az albán nép általánosságban melegszívű és vendégszerető; ha az ember útbaigazítást kér, nem ritka, hogy a segítőkész helyi polgár egészen a végcélig kíséri. Bár a társadalom a 90-es évek óta sokkal nyitottabbá vált, az alap beállítottság még mindig kevésbé liberális, mint legtöbb európai országban. A kommunikációban nehézséget okozhat, ha nem ismerjük a helyiek a miénkkel teljesen ellentétes testbeszédét, ők ugyanis rázzák a fejüket, ha „igennel” válaszolnak, és bólintanak, ha „nem” a válaszuk.

 

 

Nyaralóapartmanok Durrës-ben

A mozgalmas kikötőváros, Durrës, Tirana után az ország gazdaságilag legfontosabb városa, és egyike Albánia legősibb településeinek. Történelme egészen a Krisztus előtti 7. századig nyúlik vissza: a legenda szerint egy illír király alapította Kr.e. 627-ben. Hosszú történelme során sokféle nép átvonult rajta, számos nagy birodalom uralma alá vonta, majd elveszítette, a 4. században pedig egy nagy erejű földrengés a földig rombolta. Rendkívül kedvező elhelyezkedésének köszönhetően – Albániai adriai partszakaszának közepén található - újra és újra vezető gazdasági szerephez jutott, 1914 és 1920 között még az ország fővárosa is volt. A város számos kulturális intézménye mellett – mint például az Estrada Színház vagy az Aleksandër Moisiu Színház – Durrës-ben található a balkán legnagyobb, a 2. századból származó amfiteátruma is, amely hamarosan felkerülhet az UNESCO világörökségek listájára. Az ókori színházat 1966-ban egy szerencsés véletlennek köszönhetően találták meg: egy egyszerű polgár kerti munka közben akadt rá ennek a felbecsülhetetlen kulturális értékkel bíró ókori épületnek a nyomaira. A már említett földrengés miatt az antik város majd 2/3 része elveszett, Durrës Archeológiai Múzeumában viszont az ásatások során talált számos kultúrkincs megtekinthető. Töltsön néhány felejthetetlen napot városi apartmanjában és fedezze fel Durrëst, ezt a kellemes, majdnem 3000 éves kikötővárost, vagy relaxáljon strand közeli, vidéki nyaralóházában, és ismerje meg a sokszínű albán kultúrát egy-egy napos kirándulásokon keresztül!

Apartmanok Durrës közelében

 

Nyaralóapartmanok az albán tengerparton

Az albániai apartmanok nagy része a tengerpart és a homokos strandok közvetlen közelében találhatók, és rendkívül jól felszereltek. Bár az árak jóval a nyugat európai országok árai alatt vannak, Önnek semmiféle luxusról nem kell lemondania. Berendezésük pedig a mindenkori tulajdonos egyéni ízlését tükrözi; a választék rendkívül széles, és biztosan talál ízlésének és igényeinek megfelelő albániai nyaralóházat vagy nyaralóapartmant.

Nyaralóházak és apartmanok keresése