search

Klagenfurt -i nyaralóházak Ausztriában

Osztrák nyaralók Klagenfurtban

Klagenfurt a Wörthersee keleti öblében található. Wörthersee Európa legmelegebb és legnagyobb alpesi tava. A nyári mediterrán éghajlat kellemes üdülési légkört biztosít a környéknek, így érdemes itt foglalni osztrák szállást. A tó, amely ivóvíz minőségű, számos tevékenységet von magával a vízen és körülötte is. A tiszta téli napokon pedig megismerheti a 800 éves reneszánsz emlékeket a városban ha a Wörthersee mellé tervezi nyaralását Ausztriában.

Klagenfurt aktív városnak számít, ahol mindig történik valami. A város ezért ősszel vagy tavasszal is célállomás lehet, akár a kultúra, sport vagy egyszerű kikapcsolódás szempontból. A NOVASOL osztrák nyaralóházai közül könnyű megtalálni a megfelelőt Klagenfurtban vagy a közelben, mivel Karintiában számos nyaraló bérelhető, és mi garantáljuk a minőséget és az élménydús pihenést. 

Képtalálat a következőre: „klagenfurt”Kultúrális élmények egy osztrák városnézés alkalmával

Karintiai Modern Művészeti Múzeum állandó kiállítása elsősorban a tartomány országos vagy nemzetközi hírű művészeire koncentrál. Megtalálhatóak benne Hans Bischoffshausen, Kiki Kogelnik, Maria Lassnig, Hermann Nitsch vagy Hans Staudacher művei.

A Karintiai Tartományi Múzeum (Kärntner Landesmuseum) vagy Rudolfinum a tartomány legnagyobb múzeuma Klagenfurtban; emellett a hozzá tartozó tartományi könyvtárral, saját kiadójával, képzett személyzetével jelentős tudományos intézmény. Kiállításai régészeti, művészeti, néprajzi, természetrajzi témájúak és van egy hangszerkiállítása is. Klagenfurtban évente három sporteseményt rendeznek meg rendszeresen: a Karintiai Ironman Európa egyik legnagyobb triatlonversenyét 3000 résztvevővel; a karintiai félmaratont (2002 óta) és a strandröplabda Grand Slam sorozat egyik versenyét. A város futballcsapata az SK Austria Klagenfurt a regionális (harmadosztályú) ligában játszik. A csapat 2007-ben alakult, miután a korábbi városi csapatok (SK Austria Kärnten, FC Kärnten) jogi viták miatt csődbe jutottak. Otthona a Wörthersee Stadion.