search

Üdülés a Salzburgi régióban, apartmanok Ausztriában

Salzburg magával ragadó vidéke

A Világörökség részeként a Salzburg régió üdülőhelye magáénak tudhat dús legelőket, a Magas Tauern Nemzeti Parkot, a sokat dicsért tavakat Salzkammergutnál, és a hatalmas  gleccsereket  Grossglocknernél. A Salzburg régió egy tökéletes helyszín egy változatos  családi üdüléshez  Ausztriában. A Magas Teuern Nemzeti Parkban csendes völgyek, kristálytiszta hegyi tavak, alpesi rétek, patakok, vízesések találhatóak, a különlegesebb állatok közül pedig szakállas keselyűk, mormoták és az alpesi kőszáli kecske. A hagyomány és a szerető vendéglátás azóta is mélyen gyökerezik a régióban.

Természeti csodák Salzburgban, látványosságok Ausztriában

A zúgó vízesések és özönvízszerű víztömegek ezer évek óta vágott méyledéseket a Salzburgi kanyonokba. A kövek és sziklák helyenként már olyan hatalmasak, hogy az égből csak egy kis csík látható. A Liechtenstein-szurdok nemcsak az egyik legszebb, hanem az egyik legmélyebb vadvízes völgy az Alpokban. Ez a csodálatos természeti jelenség mindig megér egy látogatást, ami csak Önre vár-böngésszen salzburgi üdülőház kínálatunkból és foglalja le osztrák szállását még ma.

Vízesésekből is bőven akad látnivaló, a Krimml vízesés a legmagasabb Európában a maga 380 méterével, így világszinten az ötödik legmagasabb. Az első szakaszában a 140 métert is elérheti. Az Eisriesenwelt a világ legismertebb és legnagyobb jégbarlangja, területén 20.000 m2 a jég felszín. Ez a 42 km hosszú barlangrendszer 1879-ben let felfedezve egy salzburgi természettudós által. Most Önön a sor, jöjjön el egy felfedezőtúrára és üdülésre Salzburgba.

Népszerű nemzeti termékek Salzburgban

Hallott már a Mozart golyóról? A hagyományos csokoládékkal ellentétben ez az osztrák különlegesség magával ragadja a kóstolóját. Az eredeti Mozart golyót 1890-ban készítette el Paul Fürst salzburgi cukrász. Azóta is sokak élvezik ezt a káprázatos ízes élményt. A különleges csokin kívül számos népszerű gasztronómiai újdonsűág várhat Önre: a palacsinta leves, salzburgi perec, bécsi szelet, gőzgombóc – osztrák üdülése alatt minden nap új ízeket tapasztalhat meg, a Salzburg régió összegyűjti Önnek mindezt, mi pedig családjának a szállást a Salzburg tartományban.