Badacsonyi borvidék

Badacsonyi borvidék a Dunántúl közepén, a Balaton északi partjának nyugati részén, a Badacsony környékén találhatóA borvidék leghíresebb szőlőhegye a 438 m magas Badacsony-hegy, a vele majdcsak egyenértékű Szentgyörgy-hegy (414 m), továbbá a Szigliget-hegy. A legnagyobb mennyiségben Olaszrizling terem, amelyet jó évjáratokban hosszabban érlelnek a tőkén és szemelt rizlingként hoznak forgalomba. Nagyobb termőterületen található meg a Szürkebarát, Tramini, Muscat Ottonel, Rajnai rizling és a Chardonnay is. A vidék régebbi jellemző bora a Kéknyelű.A badacsonyi borok jellegzetesen testesek, tüzesek, zamatosak. Jellemző a tradicionális borkészítés, az ászokhordós érlelés. 

Program lehetőségek:

Szigligeti Vár
 Szigligeti vár nemrég ünnepelte 750 éves évfordulóját, amely a folyamatos rekonstrukciós munkák eredményeképpen a Balaton partjának egyetlen látogatható várává vált, így méltán nevezik a Balaton várának. Látogatottsága pedig évről-évre rohamosan növekszik, amely köszönhető az egész éves nyitvatartásnak is. Legyen részese a nyári koncertjeinknek, illetve ünnepi fesztiváljainknak, melyeket húsvétkor, pünkösdkor és Szent István ünnepén rendezünk meg vagy csak lessen be egy korhű harcászati bemutatóba, melyet a vár vitézei tartanak. A vár panorámája egyedülálló látványt nyújt, amely tökéletesen kiegészül a rekonstruált falakkal, terekkel, a barokk konyhával, kovácsműhellyel vagy a várkápolnával. A vár lábánál pedig a kézműves udvar mellett egy fegyverkiállítás és várgaléria tekinthető meg.

Ökuturisztikai Látogatóközpont Badacsonylábdihegy – egész évben nyitva
Képzett animátoraink két kiállító teremben interaktív tárlatvezetést tartanak bármely korosztálynak. Audiovizuális eszközök, filmek, kiállítási tárgyak, játékok teszik teljessé az élményt. Központunkban egész évben tartunk kiegészítő kézműves és tematikus foglalkozásokat is. Bronzjelvényes túravezetőkkel, bérelhető túracsomaggal szakvezetett Badacsony hegyi túráinkat, illetve csapatépítő, izgalmas GPS-pont kereső teljesítmény túráinkat mindenkinek ajánljuk!

Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum
Az 1795-ben épült paraszt-barokk stílusú Szegedy Róza-ház, megjelenésében, elhelyezkedésében, legjobban érzékelteti azt a hangulatot, életérzést, ami Badacsony romantikájának legfőbb jellemzője. Letekintve a Balatonra, a hegy szoknyájára, élhetjük át azt az élményt, ami sok kiváló művészt, költőt ihletett meg.Ez a táj ősidők óta a kultúra hordozója, és ez a ház ennek a tájnak egy szakrális csomópontjában áll. Csak így történhet meg, hogy egy helyen mutathatjuk meg az építészet, a kultúra, és a borkultúra legszebb értékeit. A tájat elfogadó, megértő építészeti stílus, a hegy hangulatát befogadó, szellemiségére ráhangolódó életérzést kifejező művészet, és a Balaton adta lehetőségeket kihasználó szőlő- és borkultúra egysége adja azt, amit úgy hívunk, hogy „Badacsony”.
Folly Arborétum és Borászat
Arborétumunk nem egyszerűen egy arborétum a sok közül. Nem csupán különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem a családunk története, Isten segítségével több generáció elkötelezett munkájának és kitartásának eredménye.Legyen Ön is részese családi történelmünknek! Szívja magába a százéves cédrusok nyugalmát, a varázslatos balatoni panorámát és kóstolja meg borainkat, melyeket szakértelemmel és fáradtságot nem kímélve készítettünk el az Ön számára.
BognAIR Sétarepülés
A Balatonfelvidék tája felett repülni a felhők között és onnan látni a Balatont és gyönyörű környékét a kialudt vulkáni kúpokkal egy varázslatos és életre szóló élmény,amelyet megoszthat a barátaival is, saját készítésű fotókkal.,amely élménnyel megajándékozhatja szeretteit azok szülinapjára, különböző  évfordulókra,vagy csak úgy, mert ajándékozni öröm!Fenti élményekhez a BognAIR oktató pilótája segíti, aki több mint 30 éven át és 5000 repült órán keresztűl nagyon sok embert juttatott a csodás repülő élmény megismeréséhez, átéléséhez.