Balatonboglári borvidék

Balatonboglári borvidék, más néven Dél-balatoni borvidék Magyarország egyik, Somogy megye egyetlen borvidéke. A somogyi vidékeken a magyarok letelepülése után rövid idővel már  folyt a szőlőművelés. A borvidéken a hagyományos magyar fajták és a népszerű világfajták is jelen vannak. A belőlük készült borok többnyire könnyed, gyümölcsös aromájú italok. Újabban megjelentek a vörösborok is.

Program lehetőségek:

Balatonboglár Bob pálya ki kell próbálni fent a Gömbkilátótól csodálatos a kilátás a strandjai igen szépek ,de ha valaki nem a Balcsiba akar úszkálni annak ott a Buborék élmény fürdő a gyerekeknek van remekül kialakított játszó tér is .De ha kirándulni akar az ember érdemes a Kék és Rózsaszín Kápolnákat fel keresni szép kilátás nyílik onnan is a Kápolnákban pedig kiállítások nézhetők meg ... A Piacra is ki kell nézi finom Áruval várják a vevőket .. / Főleg a levendula szörp/ Mivel nincs messze tőle se Fonyód sem Szárszó Se Szemes Érdemes ide is kiruccani

Postamúzeum

A Hunyady család balatonszemesi birtokán a 18. század utolsó negyedében istálló céljaira emelt barokk műemléképület 1962 óta ad otthont a Postamúzeum kiállításainak.
A hajdani istállóépületben berendezett a Kocsiszekértől a postaautóig című állandó kiállítás a Postamúzeum járműgyűjteményének válogatott darabjait tárja a közönség elé. Az épület történetéhez is kapcsolódva a kiállítás a postai szállítás történetét mutatja be a 15. századi kocsiszekértől a közelmúlt motoros meghajtású postaautójáig. 
A több évszázados istállóépületben és a Dunántúl jellegzetes népi gazdasági épületét mintázó lábaspajtában elhelyezett eredeti és modellezett járművek, a korhű postai egyenruhák, dokumentumok, fényképek, térképek invitálják postatörténeti utazásra a kedves látogatót.
A szépen kialakított udvar méltó környezetet nyújt Trischler Ferenc szobrászművész alkotásának, a hírközlési emlékműnek, amellyel a közeli és távolabbi múltban, a hírvivői szolgálatuk teljesítése közben elhunyt postásoknak, távközlési és műsorszórási dolgozóknak állít közös kegyeleti emléket, egyetlenként Európában.

Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó

Kilátás mindenek felett! Balatonföldváron található Hajózástörténeti Látogatóközpont egy, hajó alakú épületben kapott helyett. Az épület legérdekesebb eleme a 25 méter magas kilátótorony. A látogatóközpontban a hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás található 400 négyzetméteren.A jegyértékesítés záróra előtt 1 órával befejeződik.

Zamárdi Paintball

Zamárdiban a Balatontól 200m-re, jól megközelíthető, karbantartott pályával, első osztályú felszereléssel, biztonságos, tiszta körülmények között várjuk a paintballozni vágyókat. Évente cserélt eszközparkkal, minden játékos után mosott, illatos ruhákkal készülünk. Akár gyermekpaintball lehetőség! Pályánkat védőháló öleli körül, ezért a várakozók is figyelemmel kísérhetik a játékot. Toalett, padok, parkoló a helyszínen, büfé.

József Attila Emlékház

A balatonszárszói villasoron lévő, Európai Uniós forrásból 2012-ben megújult egykori Horváth-panzió ad otthont az új József Attila-kiállításnak. Ebben a házban töltötte utolsó napjait a súlyos betegségből lábadozó költő. Az érzelmekre ható, ugyanakkor tényszerű, érdemi információkat és szenzációs dokumentumokat (például József Attila félben maradt Rorschach-tesztjét), eddig még nem publikált fotókat is felmutató tárlat egyedi a maga nemében. Szerelemvágyról, szenvedésről, halálról szól, mégis minden korosztály érdeklődésére számot tarthat. A családdal érkezőknek olyan játékos-kreatív közös befogadást kínál, amelyek segítségével a gyerekek is sok mindent megérthetnek a tragikus sorsú költő életproblémáiból és költészetéből.

Vízisport Centrum

A Balatonfenyvesi Vízisport Centrum a legrégebbi fun sport iskola a Balatonnál. Az 1995 óta működő vízisport iskola a legszélesebb sportág kínálattal, minőségi, évről évre megújuló felszerelésekkel, és vizsgázott nemzetközi minősítésű oktatókkal várja a szeles vízi sportok iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket 7 éves kortól. Iskolánk közvetlenül a tó partján található, ahol oktató épülettel, shoppal, öltözővel, érték megőrzéssel, magas színvonalú szolgáltatásokkal gondoskodunk a szabadidő hasznos, és felejthetetlen eltöltéséről! Látogasson el hozzánk Ön is, hogy egy egészen új perspektívából tekinthessen a Balatonra, és végre ne csak fürdőzésre, hanem örömteli sport aktivitásokra is használhassa a tónál töltött órákat!

Csiszta Fürdő

A Balaton melletti Nagy-berek szélén végzett olajkutató fúrások nyomán Buzsák Csisztapusztához közeli részén az ötvenes évek közepén 42 °C hőmérsékletű, melegvizet találtak.
Az ásványi anyagokban gazdag csisztai víz hidrokarbonátos, kénes és nagy mennyiségű szénsavat is tartalmazó gyógyvíz. Kedvező összetétele alkalmassá teszi mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati betegségek, valamint különféle bőrbetegségek, bél és gyomorpanaszok kezelésére. Kiválóan alkalmas csonttörések utáni rehabilitációra is.
A fürdő vizét 2006-ban gyógyvízzé nyilvánították.
A fürdőtelepen szauna, napozóágy, masszázs, fodrászat, játszótér szolgálja ki a vendégeket, de természetesen étkezési lehetőség is biztosított