search

Kiadó nyaralóházak Cipruson

 

Kiadó nyaralóházak Cipruson

Kiadó nyaralóházak és apartmanok Cipruson

Válassza idén Ciprust nyaralása úti céljának, és ismerje meg testközelből ezt a kulturálisan kivételesen gazdag országot! A szerelem istennőjének, Afroditénak szülőföldje biztosan nem fog Önnek csalódást okozni. Ciprus gyönyörű kiránduló útvonalai, türkizkék vízű strandjai és csodálatos, középkort idéző városkái még a legszkeptikusabb turistát is elvarázsolják. Fedezze fel ezt a nem mindennapi szigetországot egy kényelmes nyaralóházból kiindulva!

 

Ciprus – egy családbarát ország

A család intézménye rendkívül fontos a ciprusi emberek számára. A családtagok itt jóval több időt töltenek együtt, mint a nyugati országokban: együtt játszanak, esznek, vagy egyszerűen csak együtt üldögélnek és beszélgetnek. És amit a ciprusiak leginkább szeretnek, az a családi körben való lakomázás. Hívhatnánk a dolgot szimplán evésnek is, de az nem tükrözné hűen a valóságot, ugyanis itt nem egy tál levesről és egy kis húsról van szó, hanem 10-12 kisebb fogásról, amelyeket az asztal közepére tesznek, és random sorrenben és párosításban fogyasztanak. A ciprusi konyha egyszerűen páratlan; a hallumi sajt például eredetileg Ciprusról származik, és ma is itt készítik el a legfinomabban. Vegye fel Ön is a helyiek kellemes életritmusát, ne rohanjon, ne stresszeljen, hanem inkább keressen fel családjával egy otthonos kis tavernát, és kövesse a ciprusi szokásokat: élvezze a mennyei ízeket és szerettei társaságát!

 

Kulturális kavalkád Nicosiában

Cipruson járva semmiképp se hagyja ki a főváros, Nicosia meglátogatását! Az óváros telis tele van tradicionális üzletekkel és éttermekkel, és körülötte húzódik egy közel 5 km hosszú erődítmény a híres Velencei Falak. A belváros szépségét és kulturális értékét emeli továbbá az Atatürk tér velencei oszlopaival, a 13. századból származó Selimiye Mecset, a Szent János katedrális, valamint a város legnagyobb török fürdője, a Büyük Hamam. A város felfedezéséhez pedig a legmegfelelőbb kiindulópontként egy kényelmes városi nyaralóapartman szolgál. Foglalja le még ma ciprusi nyaralóházát!

 

Kirándulás Cipruson

A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete egészen elképesztő természeti szépségekkel büszkélkedhet: két hegylánc – Troodos-hegység és a kisebb Kerínia-hegység – húzódik végig a szigeten, amelyek lélegzetelállító túraútvonalakat rejtenek magukba. A Tróodosz-hegység közepén található majdnem 2000 méter magas Ólimbosz, Ciprus legmagasabb pontja, ahol a téli hónapokban még síelni is lehet. A két hegység között fekvő síkság, a Mesaoria pedig egy rendkívül termékeny terület, ahol a citrusgyümölcsöktől az olivabogyón keresztül a dohányig sok minden megterem. Aki aktív pihenésre vágyik, az mindenképp a tavaszi hónapokban keresse fel Ciprust! Ilyenkor az átlaghőmérséklet 20 fok körül van, a természet pedig a legszebb arcát mutatja: virágoznak a mandulafák, a szépen gondozott kertekben pedig a nárciszok és a szebbnél szebb orchideák. A vadon is fellelhető fűszernövényeket– mint a kakukkfüvet vagy a medvehagymát – látva pedig rögtön kedvet kapunk egy kis főzőcskézéshez nyaralóházunk jól felszerelt konyháján.

 

Nyaralóházak Cipruson

Ha Ön családjával intim légkörben, távol a turistatömegektől szeretne minőségi időt tölteni, akkor a nyaralóházas pihenés egészen biztosan a legjobb választás. Ciprusi nyaralóházainkban otthon érezheti magát, és a helyi kultúrához is egy kicsit közelebb kerülhet, mint abban az esetben, ha hotelszoba mellett dönt, ugyanis minden nyaralóházunk berendezése a mindenkori tulajdonos egyéni ízlését tükrözi, ami egy extra személyességet kölcsönöz a nyaralás élményének. Stíliustól függetlenül ciprusi nyaralóházaink jól felszereltek és kényelmesek, így Önnek semmiféle komfortról nem kell lemondania. Fedezze fel magának ezt a természetileg és kulturálisan oly sokszínű szigetet egy sármos nyaralóházból kiindulva; élvezze a sosem szűnő napsütést, a frissítő tengert és a csodás mediterrán tájakat!

Nyaralóház keresés