search

Kiadó nyaralóházak és apartmanok Csehországban

Nyaralóházas pihenés Csehországban

Az emberek többségének rögtön a csodaszép főváros, Prága meglátogatása ugrik be, ha csehországi nyaralásra gondol, pedig ebben a kis közép-európai országban sokkal több a látnivaló, mint gondolnánk. Elég, ha csak az ország észak-keleti régiójában fekvő Cseh Paradicsom nevű hegyvidéket vagy a szintén rendkívül népszerű Cseh Svájc nevű méltán híres nemzeti parkot említjük. Mindkét hely szinte mágnesként vonzza a hegymászókat, raftingosokat, hegyi túrabicikliseket és természetesen a kirándulókat. Míg az országot gyakorlatilag minden oldalról hegyek veszik körül, az ország közepén az Elba termékeny, sík völgye terül el, az Elbától délre egymást érik a halas tavak, a morva-sziléziai hegyeket lankás borvidékek váltják fel. A természeti sokszínűség pedig még nem minden: ez a picike ország hihetetlenül sok kulturális látnivalóval is büszkélkedhet. Az UNESCO világörökségi listáján egészen pontosan 12 csehországi kultúrkincs szerepel; sehol másutt a világon nem található ilyen koncentrált mennyiségben ennyi UNESCO által elismert kulturális emlék. Fedezze fel magának ezt a hihetetlenül szép országot, s tegye mindezt egy kényelmes vidéki cseh nyaralóházból, vagy egy prágai városi apartmanból útra kelve!

Csehországi nyaralóházaink ideális szállások mindazok számára, akik intimebb környezetben, családjuk körében szeretnék szabadságukat eltölteni. Nyaralóházaink színvonala semmilyen kívánnivalót nem hagy maga után; Ön garantáltan otthon fogja magát érezni, és semmilyen otthon megszokott luxusról nem kell csehországi nyaralása során lemondania. A berendezés stílusa pedig a mindenkori tulajdonos egyéni ízléséről árulkodik, s ez pihenését egy rendkívül személyes élménnyé varázsolja, amelynek során Ön nem csak az ország múltját ismeri meg a műemlékeken keresztül, hanem a helyiek mindennapi életéhez, kultúrájához is közelebb kerül. Tájékozódjon az ország különböző régióiban található látványosságokkal és programlehetőségekkel kapcsolatban, és foglalja le csehországi nyaralóházát még ma!

Élményekkel teli nyaralás Csehországban

Az aktív nyaralás hívei jól választanak, ha Csehországba utaznak kikapcsolódni. Természeti szépségek garmadája és hihetetlen változatosság vár az élményekre szomjazó turistákra. A cseh sziklalabirintusok például egész Európában egyediek: a Cseh Paradicsom, a Cseh Svájc és az Ardpach-teplicei sziklák a leglátványosabbak. A Cseh Paradicsomban a lenyűgöző sziklalabirintusokkal teli romantikus völgyeket sziklakilátók, legelők, és festői fekvésű faházak színesítik. Emellett történelmi emlékekben is rendkívül gazdag a vidék: a várak és a kastélyok szinte egymást érik. Leghíresebbek ezek közül az egészen a lőfegyverek megjelenéséig bevehetetlen Trosky vár romjai és a homokkő sziklákra épült neogótikus Hrubá Skála kastély. Az ország leglátványosabb vidékeként is emlegetett Cseh Svájc Nemzeti Parkban lélegzetelállító sziklatornyokat, meredek sziklafalakat, mély völgyeket és gyönyörű kilátókat találunk. A természetes sziklahidak közül legismertebb Pravčice-i kapu, amely egész Európában egyben a legnagyobb sziklahíd is. A kirándulástól megfáradt testünk ellazítására nincs is jobb mód, mint felkeresni egy gyógyfürdőt, Csehországban pedig nincs hiány a testet-lelket egyaránt gyógyító és pihentető fürdőkben. Legnevesebbek közé tartoznak: Karlovy Vary, Mariánské Lázně és Jáchymov, amelyek nem csak Csehország, hanem egész Európa legrangosabb fürdővárosai közé tartoznak. Ezeken a helyeken nem csupán a gyógyvizeknek van gyógyító ereje, hanem a városok hangulata és nyugodt életmódja is segíti a teljes ellazulást.

Nyaralóházak és városi apartmanok Prágában

A „száztornyú városként” vagy „arany városként” is emlegetett Prága Európa legszebb fővárosai közé tartozik. Óvárosát az UNESCO 1992-ben a világörökség részének nyilvánította, de az óvároson kívül minden negyednek megvan a maga egyedi hangulata, ezért aki Prágába látogat, ne becsülje le ezeket a városrészeket sem, szánjon időt például a híres Vencel teret és a Nemzeti Múzeumot is magába foglaló Újváros, és a Jozefov vagy más néven Zsidóváros látványosságainak megtekintésére is.

Európa egyik fontos kulturális központjaként Prága több száz színházzal és galériával rendelkezik, és számos kulturális rendezvénynek ad otthont. Legkiemelkedőbb ezek közül a Prágai Nemzetközi Tavaszi fesztivál és a minden ősszel megrendezett Dzsesszfesztivál. Vegyen részt Ön is Prága kulturális forgatagában; egy komfortos cseh nyaralóházból vagy városi apartmanból kiindulva a város és környéke is kényelmesen bejárható. Foglalja le prágai apartmanját még ma!