search

Kiadó nyaralóházak Finnországban

 

Kiadó nyaralóházak Finnországban

Nyaralóházak Finnországban

Egy nyaralóházas pihenés „az ezer tó országában” igazi felüdülés testnek és léleknek egyaránt. A kristálytiszta levegő, a számtalan tó, a sűrű fenyőerdők és végtelen havas síkságok a finn táj elválaszthatatlan tartozékai, és hozzájárulnak ahhoz, hogy évről évre több turista keresi fel ezt a csodálatos országot, amelynek nagy része máig megőrizte tisztaságát és érintetlenségét. Nem is csoda, hogy Finnország 37 nemzeti parkkal büszkélkedhet.

Fedezze fel magának ezt a páratlan szépségű országot egy kényelmes tóparti nyaralóházból kiindulva!

 

Élménydús pihenés - Nyaralóház Finnországban

Egy finnországi nyaralóházat választani a családi nyaraláshoz tökéletes opció mindazok számára, akik intimebb légkörben, szeretteik társaságában akarnak pihenni. Nyaralóházaink mindennel fel vannak szerelve, amire csak finnországi nyaralása során szüksége lehet. Minden nyaralóház és apartman berendezése a mindenkori tulajdonos egyéni ízlését tükrözi, ami a nyaralóházas pihenést egy különösen személyes élménnyé varázsolja. Önnek csak az a dolga, hogy a sok modern és kényelmes nyaralóház közül kiválassza az igényeinek és stílusának megfelelőt!

Bár a finn vidék szépsége szinte megunhatatlan, és az ország méreténél fogva a különböző régiók is mind-mind különböző látványosságokkal és tájakkal kecsegtetik a látogatót, aki mégis egy modern városi élményre vágyik, az semmiképp ne hagyja ki Helsinkit. A finn főváros a Finn-öböl partján fekszik az ország déli, sűrűbben lakott részén. A városnak mindössze 600 ezer lakosa van, de vonzáskörzetébe több mint kétszer ennyi ember tartozik; igazi pezsgő, modern világváros csodás természeti adottságokkal: a város területéhez mintegy 315 sziget tartozik. Járja be ezt a lenyűgöző várost egy kényelmes helsinki nyaralóházból kiindulva! Bár Finnország tagadhatatlanul Európa hűvösebb régiójába tartozik, mégsem kell lemondania a nyári fürdőzős nyaralás élményéről: az ország nyugati partja Észak-Európa egyik legnaposabb része, a nyári hónapok során a tavak és öblök vize pedig gyakran emelkedik 20 fok fölé. Finnország természetesen ugyanúgy alkalmas egy nyaralóházas pihenésre a téli hónapokban. A tél itt jellemzően hosszabb, mint amit mi a közép-európai régióban megszokhattunk, akár 6 hónapig is eltarthat; a megfelelő mennyiségű hó pedig garantált. A kültéri programok lehetősége szinte végtelen: a síeléstől, a golfon, és a horgászaton keresztül a túrázásig és a kajakozásig mindenre van itt lehetőség. A kalandvágyóbb turisták az északi, ritkábban lakott régiókban a nyári hónapok során megtapasztalhatják, hogy milyen is, amikor a nap hetekig, sőt hónapokig nem megy le, illetve a téli hónapokban, amikor a nap kb. 50 napig nem bukkan fel a horizonton. A gyerekek számára pedig egy igazán különleges élményt tartogat a finnországi nyaralás: mégpedig találkozást az igazi lappföldi télapóval.

Nyaralóház keresés

 

Finnország, a szaunázás országa

Ki ne ismerné a híres finn szaunát? A finnek világszerte egyik legismertebb szokása a gyakori szaunázás – immár több mint 1500 éve. Az ország területén több mint 2 millió szauna található, vagyis minden 3. emberre jut egy szauna. A finnek számára a szaunázás nem csupán élvezeti faktor, illetve az egészségmegőrzés egyik eszköze; nem ritkán üzletek megkötését is szaunázás közben bonyolítják le. Sok finnországi nyaralóházunk rendelkezik privát szaunával, s közülük jó néhány tóparton található, így Ön nem csak ennek a nagyszerű finn hagyománynak hódolhat, de a forróságból kilépve rögtön belevetheti magát a frissítő habokba.