search

Baska Voda nyaralóházai Horvátországban

Nyaraljon idén Baska Voda nyaralóiban

A Bsaka Voda nyaraló régió közép Horvátországban helyezkedik el egy idilli területen, ahol rengeteg NOVASOL horvát nyaralóház található meg a kínálatban. Eredetileg egy farm és halászfaluról van szó, de mára egy népszerű turisztikai régióvá nőtte ki magát, meleg vízzel, gyönyörű strandokkal és természettel, és barátságos kultúrával. A terület a Biokovo hegység lábánál fekszik Makarska nyaraló régiójától nyugatra, Dalmácia vonalán a tengerpartok közelében, mindössze 10km-re.

Nyaralóházak Horvátországban

A település már az ókortól kezdve lakott. A helyi látnivalók a barokk stílusban épült Szent Lőrinc és a középkori bazilika romjaira épült, Szent Miklós templomok. Ma az itt élő 2200 lakos számára a megélhetést a mezőgazdaság (olíva-, meggy- és fügetermesztés), a halászat, illetve a turizmus biztosítja.

Szálljon meg egyik nyaralóházunkban Horvátországban és élvezze a mediterrán éghajlatot, ahol az átlagos nyári tengervíz hőmérséklet 25 celsius fok. Ez teszi Baska Voda üdülő régióját is különlegessé, nem beszélve az úszásról, a vizisíről, szörfözésről, és természetesen a napozásról, mind arról, amit megtehet majd horvátországi nyaralása alatt. Számos népszerű sprtot és tevékenységet űzhet, hogy emlékezetessé tegye kikapcsolódását Baska Vodán.

A környék első számú látványossága maga Makarska és annak éjszakai élete. Érdemes befizetni egy-két hajós kirándulásra is, például a Brac-Hvar hajóútra, vagy egy dubrovniki hajós városnézésre. További látnivalók: Omis, Split és Trogir történelmi óvárosa.

Big band Baška Voda ifjúsági zenekart 1998-ban alapították Općinska glazba Baška Voda néven fiatal amatőr zenészekből. Azóta a zenekarnak már több mint száz tagja volt. 2005-ben a településen megnyílt az önálló területi zeneiskola, mely nagyban hozzájárul a zenekar színvonalának emeléséhez. A zenekar 2008-ban Big bandként működött tovább szórakoztató és jazz zenét játszva. A zenekarnak ma mintegy harminc aktív tagja van. A megyében történő fellépéseiken kívül több rangos hazai és külföldi fesztiválon is szerepelnek.

Szent Miklós püspök tiszteletére szentelt római katolikus temploma 1889-ben épült neoromán stílusban. 1903-ban fából épített kórust kapott, melyet 1971-ben betonra cseréltek. A templomot 1927-ben renoválták és akkor festette a mennyezetére Szent Miklós alakját F. Andreis festőművész. Három, kőből és márványból épített oltára van a Nagyboldogasszony, a Kisboldogasszony és Szent Miklós tiszteletére szentelve, melyeket a spliti Ante Frank kőfaragó művész készített 1936 és 1939 között. Szűz Mária és Szent Miklós szobrait 1890-ben, illetve 1889-ben Tirolból vásárolta a plébánia. 1969-ben a templomot kulturális emlékké nyilvánították. Értékes színes üvegablakait 1987-ben készítette Josip Botteri Dini, a keresztút képeit 1988-ban Josip Bifel festette. A harangtorony 1991-ben Ante Rožić tervei szerint épült. A plébániaházban értékes néprajzi és szakrális gyűjtemény tekinthető meg.