search

Nyaralóházak Brac szigeten Dalmácián

Nyaralóházak és apartmanok, villák Brac szigetén

A gyönyörű és rendkívüli Brac sziget 40 km-es hosszúságával és átlagosan 12 km-es szélességével Dalmácia legnagyobb, és az Adria harmadik legnagyobb szigete. Közel 15 ezer lakosának nagy része a turizmusból él, azon kívül pedig a halászat, valamint a bor- és az olívatermelés is virágzó ágazatok. Foglaljon le itt egy nyaralót Brac szigetén, hogy megtapasztalhassa ezt az egyedülálló horvát üdülő élményt a családjával.

Mivel a sziget alapját nagyrészt mészkő képezi, több kőbánya is található Bracon. Az itt kitermelt és előállított márvány pedig messze földön híres: nem csak az Adria mentén található paloták, hanem olyan világhírű épületek, mint a washingtoni Fehér Ház vagy a spliti Diocletianus palota építéséhez is brači márványt használtak. A sziget éghajlata mediterrán, vagyis hosszú forró nyár és csapadékos, enyhe tél jellemzi. Mivel azonban Brač közepén található az Adria legmagasabb pontja, a 778 méter magas Vidova Gora, klíma szempontjából nagy különbség van a tengerparti részek és az 500 méteres tengerszint feletti magasság felett fekvő területek között. Természetesen a sziget növényzetét a klíma határozza meg: a tölgyerdőket a magasabban található tájakon fenyvesek váltják fel.

Hovátország Brac nyaraló és üdülő régiója a mesés szigeten

Brač legfontosabb turisztikai gócpontjai a déli parton Bol, az északi parton pedig Supetar, legnépszerűbb strandja pedig a Zlatni rat – magyarul arany szarvat jelent a név –, amely egy Bol közelében található 400 méter mélyen a tengerbe benyúló homokfélsziget. A szigetet rendszeresen közlekedő kompjárat köti össze a horvát szárazfölddel, a sziget településeit és népszerű turisztikai látványosságai között pedig buszjáratok közlekednek. Ha Ön brači nyaralásához a NOVASOL egyik kényelmes dalmáciai nyaralóházát választja, biztosan felejthetetlen élményben lesz része ezen a csodás szigeten.  

Európa külnleges nyaraló kínálata

Egy nyaralás Horvátországban már önmagában sokat mond, hát még ha az üdülésését egy szigetre tervezi. Utazzon a családjával, tervezzen a házi kedvencével együtt is, mivel számos kutyabarát szállás is megtalálható a kínálatunkban. Mi kellhet még ?