search

Szállás Dalmácián a Hvar szigeten Horvátországban

Horvát nyaralóházak Hvar szigetén

A Közép-Dalmáciához tartózó Hvar Horvátország negyedik legnagyobb szigete; a horvát szárazföldtől alig 4-5 km-re fekszik Brač, Vis és Korčula szigetek között. A sziget belsejét egy lankás mészkő és dolomit vonulat teszi ki, a part közelében pedig – szokatlan módon – kiterjedt termékeny síkságok terülnek el. A domboldalakat fenyőerdők, szőlőültetvények, olíva ligetek, gyümölcsösök és levendula mezők borítják.
Hvar éghajlata mediterrán; az évi napsütéses órák száma majdnem eléri a 2800-at; a sziget lakói nem véletlenül nevezik Hvart büszkén Európa legnaposabb pontjának. Töltösön el egy kellemes, mediterrán nyaralást a Hvar szigeten családjával ! Aki a hosszú, forró mediterrán nyár során látogat el Hvarra, szinte 100%-ig biztos lehet benne, hogy nyári meleg és zavartalan napsütés várja a szigeten. Hvar szigete a kőkorszak óta lakott terület. Már a neolitikus kor embere lenyűgöző kézműves termékeket hagyott hátra az utókornak Hvaron. Majd később megérkeztek az illírek, aztán a görögök, akik i.e. 384-ben megalapították Pharosz kolóniát a mai Stari Grad területén, amely ezzel Európa legidősebb városai közé tartozik. Szintén a görögök kezdték el megdolgozni a Stari Grad-síkságot, s az általuk kialakított ún. kataszteri rendszer ma is a mezőgazdasági kultúra szerves része. Nem véletlenül vette fel az UNESCO a Stari Grad-síkság területét 2008-ban a kulturális világörökségek közé. Foglalja le itt horvát szállását még ma ! Hvar legnagyobb, és ma turisztikai szempontból legjelentősebb települése, az azonos nevű Hvar a Velencei Birodalom uralkodása alatt vált fontos hajózási központtá. A város jelentős stratégiai szerepe, s az ezzel együtt járó jólét természetesen művészeti és kulturális fellendüléshez vezetett; itt épült például Európa egyik első kőszínháza.

Horvát szállás Hvar szigeten

A sziget teljes lakossága mintegy 11 ezer fő; a felnőtt lakosság nagy része halászatból vagy a turizmusból él. A Hvar üdülő város a fő turista központ; főtere ráadásul a tengerre nyílik. A turista szezon idején a város kikötője hemzseg a nagy jachtoktól, az egész éjszaka nyitva tartó klubok pedig fiatal látogatók tömegeit vonzzák be. Itt található többek között a híres Veneranda nevű diszkó, amely európai szinten is a legjobb szabadtéri klubok közé tartozik.
A gyönyörű horvát nyaraló régiók egyikét, Hvar szigetét  gyakran nevezik a levendula szigetének; a kiterjedt levendula mezők illata belengi majd az egész szigetet, a növényekből kipréselt illóolajból pedig szappanok és más természetes kozmetikumok készülnek. Mi csak bíztatni tudjuk, hogy következő nyaralását Dalmácián itt foglalja le ! A szigeten szintén fontos mezőgazdasági ágazat a szőlőtermesztés és a borkészítés; míg a déli területeken inkább a vörös borok készítése népszerű, addig a Stari Grad-síkság és a Jelsa közti területek inkább fehér boraikról híresek.

Szállás Dalmácián a Hvar sziget nyaralóházaiban

Látogasson el Hvarra Ön is, és egy kényelmes dalmáciai nyaralóházból kiindulva fedezze fel családjával ennek a csodás szigetnek minden szegletét: napfürdőzzenek a homokos strandokon, túrázzanak vagy biciklizzenek a fenyőerdők és olajfa ligetek által borított lankás tájakon, vagy merüljenek el a sziget több ezer éves történelmében Hvar városában! A sportszerető látogatók bőven találnak itt teniszpályákat, és természetesen bármilyen vízi sportot is kipróbálhatnak. A NOVASOL-nál Ön a legjobb helyen van, ha hvari nyaralóházat szeretne bérelni. Kínálatunkban bőségesen találhatók minden pénztárcának és ízlésnek megfelelő hvari nyaralóházak és apartmanok! Válassza a NOVASOL-t utazási partnernek dalmáciai nyaralásához, és foglalja le még ma álmai hvari nyaralóházát!