search

Omis nyaralóházai Dalmácián

Nyaralás Omis városában Dalmácián

Ahogy beérkezünk a városba szinte mindenkit lenyűgöznek az égbe szökő hegycsúcsok. Omis látnivalói jellemzően itt a hegyormok előtt, az óvárosban helyezkednek el. Kényelmesen parkolni, a Cetina folyó után rögtön balra kanyarodva, a hegy alatti alagúton áthaladva tudunk. Itt találunk egy nagy és ingyenesen használható parkolót. Innen rövid sétával elérjük Omis óvárosát. A Mirabela vár körvonalait rögtön felfedezzük, ahogy Omisba érünk és meglátjuk az elénk tornyosuló sziklafalakat (ez az az érdekes vár). Omist a középkorban elfoglalták a Neretva folyón lehajózó kalózok. Ez a vár a kalózok védelmi rendszerének egyik eleme volt. Innen figyelték a környéket. Omist a középkorban erős várfal vette körbe. Ismerje meg dalmáciai szállásainkat, élvezze a gyönyörű környezetet és kultúrát Omis városában, Eredetileg idáig kúszott fel a várfal. A Mirabela erőd volt az erődítmény legmagasabb pontja, ma a város egyik érdekes látnivalója. Még mielőtt feljutnánk a Mirabela erődbe, egy keskeny utcán kell felmennünk, mely alján egy templom található. Ez az Egyházi Szellemiség Temploma. A XVI. században épült reneszánsz templom egy régi gótikus templom alapjaira épült. Maga a templom kialakítása is különleges, hiszen rögtön ráépült az utcára és a harangtorony is szorosan ráépült a templom főhajójára. Ez Omis egyik legkisebb szentélye. Válogasson horvátországi nyaralóházaink között, üdüljön a NOVASOL kínálatában szereplő szállások egyikében családjával.

Omis nyaralás Dalmácia

Közvetlenül a 8-as jelű, Adria főútról nyílik a helyi piac. Ez egy igazi helyi látványosság. Borokat, olíva olajokat, esszenciákat, mézet illetve friss gyümölcsöt vehetünk a helyi árusoktól. Ha egy kis ajándékot szeretnénk haza vinni, akkor itt érdemes vásárolni. Kétség kívül Omis látnivalói közé tartoznak a helyi homokos strandok. Két homokos, gyerekes strand található Omisnál. Foglaljon itt szállást Omis régiójában, hogy megcsodálhatja az igazi adriai természetet. A városi strand közvetlenül az óváros előtt fekszik, míg a ducei strandot a Duce városrésznél találjuk. Itt nagyon sok apartman van egyébként. Omis strandjai lassan mélyülnek, biztonságosak, kifejezetten gyerekes családoknak való. Az összes strandról itt találunk további információkat. Ha befejeztük a műemlékek megtekintését, irány a természet! Omis természeti kincsei, látnivalói a Cetina-kanyonban illetve annak partján fekszenek. Az óvárosból több helyen hajós kirándulásokat, rafting túrákat szerveznek a folyón. Vérmérséklettől függően valamelyik programra érdemes befizetni.

Nyaralóházak, természet, kultúra, Omis

Omis természeti szépségét talán az szemlélteti a legjobba, hogy egykoron itt forgatták a legendás Winnetou filmeket. Eredjünk a legenda nyomába és fedezzük fel az egykori forgatási helyszíneket! Minden bizonnyal beleizzadunk mire végigjárjuk Omis látnivalóit, így érdemes a napot az óváros valamelyik éttermében zárni. A Szent Mihály templom előtt téren (Ribarska térnek hívják egyébként) sok-sok középkori jellegű éttermet találunk. Érdemes betérni valamelyikbe és letesztelni a helyi ízeket. Itt Omisban a grillezett húsételek (csevap, kecske, birka) a specialitás. Ehhez száraz vörösbort vagy sört fogyasztanak az őslakosok. Gondoljuk senkinek nem lesz nehezére ez a kis lazulás egy ilyen nehéz nap után. A javaslatunk az ha a nagy nyári forróságban látogatunk el Omisra, akkor a helyi látnivalók felkeresését osszuk be több napra. Egyik nap keressünk fel pár helyet, majd strandoljunk egyet. Így nem lesz annyira fárasztó egy-egy nap.