search

Nyaralóház Pakoštane-ban

Pakoštane egy kis dalmát város Zadar megyében, Zadartól délre, az Adriai-tenger és a Vransko jezero tó között. Béreljen nyaralóházat Pakoštane-ban és töltsön el egy csodálatos nyaralást Dalmáciában.

Drage, Vrána és Vrgada falu az összesen 4100 lakosú önkormányzathoz tartozik, ez utóbbi az azonos nevű kicsi szigeten, a Pašman szigetétől délre helyezkedik el. A közösség hosszú története a kőkorszakig nyúlik vissza. Kosztej közelében Pakoštane-tól északnyugatra találtak rá az illírek nekropoliszára. A rómaiak idején Assiria kikötője volt itt, melynek maradványai a tengerben láthatóak. Horvát törzsek követték a rómaiak, az első írásos említés a mai településről 1450-ből származik. A török megfosztás után a helyet 1597-ben újjáépítették. Különböző uralkodók után a város a Jugoszlávia Királyságé és végül Horvátországé lett. Pakoštane nagyon népszerű az egyedülálló fekvésének köszönhetően a tenger és a Vransko Jezero között. Keresse meg a NOVASOL ajánlatát, és foglalja le magának a nyaralását Pakoštane-ban. A nyaraló Pakoštane-ban ideális választás mindenki számára, aki szereti a változatos nyaralást.

Nyaralóház Dalmáciában

Látványosságok a Pakoštani nyaraló közelében 

Pakoštane és környéke számos látnivalót kínál. Kis tereivel, kanyargós utcáival és csinos házaival megőrizte a régi dalmát halászfalu varázsát. Az Užašće Gospodinovo templomot 1906-ban építették a régi templom alapjain. Pakoštane-ban a régészeti leletek, a római villa maradványai és a régi kikötő emlékeztetnek az ókori világra. Vránában egy fontos középkori erőd maradványai láthatóak.

Itt volt egy kolostor is, a gótikus templom Sv. Kisten. A vránai oszmán Maškovića Han a 17. században épült Jusuf Mašković  hivatalnokának nyári rezidenciájaként. Ez a legnagyobb török építészeti emlék Horvátországban, és az oszmán építészet legeredményesebb épülete a birodalom azon területein, amelyeket valaha a török elfoglaltak. 

Az ingatlan horvát nemesek birtokába került a törökök megfosztása után, és így megőrizte alakját. Ma ez egy szép szálloda 16 szobával. A Sveta Juština szigeten található egy kis templom 1794-ből, ahol nyáron kultúrális események zajlanak. A Sv. Andrija Vrgadában a 9. századból származik, a szent a sziget halászainak védőszentje.

Pakoštane környéke

Pakoštane-t négy nemzeti park veszi körül: a Krka, a Paklenica, a Kornati és a Plitvicei-tavak, valamint a Telešćica és a Vransko jezero természetvédelmi parkok. A gyönyörű természet számtalan lehetőséget kínál aktív pihenésre és családi vakációra. Kerékpár- és túraútvonalak vezetnek a tenger mentén és a Vransko jezero felé. Esténként több, mint 100 ezer madár figyelhető meg Horvátország legnagyobb édesvízi tóján, amelyek itt pihennek meg. A tó körül oktatási út vezet. A gyermekek szeretik a Biograd na moru vidámparkot, a fürdőzőknek ajánlják a csodálatos tengerpartot. A Pilatuša strand ideális fiatalok számára.

Regionális sajátosságok

Pakoštane kulináris különlegességei a friss tenger gyümölcsei, sajt, bárány és Pršut sonka. Élvezze a finom ételeket az éttermekben horvátországi nyaralása altt. A nyári hónapokban számos kultúrális esemény található, amelyeket érdemes megtapasztalni egy jó helyi bor mellett.