search

Nyaralóházak Banjolén, Isztrián

Banjole nyaralóház

Banjole régen halászfalu volt, ma viszont a 700 lakos majdnem teljesen a turizmusból él. Isztria déli részén Paltan és Solin öblök között, valamint Pula és Medulin között. Nyaraljon Horvátországban és béreljen egy apartmant Banjole településen az Isztrián. Rendkívül kedvelt nyaralóhely a természetes strandjai, öblei miatt. Kellemes kikapcsolódást nyújt, ez a nyugodt, csendes település ahonnan a történelem és látnivalók sem hiányoznak.

Kikapcsolódás, szállások Banjole faluban

Banjole már a bronzkorban is lakott volt. A környéken ma is találnak újabb maradványokat a római korból. Banjole szállások könnyen a család kedvencei lehetnek. Kínálatunkból talál medencés, tengerparti villákat, kisgyermek- és kutya barát nyaralókat is. Biztosan lenyűgözi majd a tagolt partvidéki táj és a fenyőerdőkkel körülvett természetes strand. Nyaralóház az Isztrián sok lehetőséggel kecsegtet. Készítse el akár privát nyaralója konyhájában a helyi hal és tenger gyümölcsei specialitásokat, melyhez a hozzávalókat akár saját kezűleg is kifoghatja, vagy a kevésbé szerencsések a helyi piacon is beszerezhetik. Nyűgözze le a családot, szeretteit egy kerti grillezés alkalmával.

Kirándulás, programok – Banjole nyaralóházai

Banjole egyik nevezetessége, a 7.században épült Szent Mihály-templom. Érdemes a közeli településeken is körülnézni, hisz aki több történelemre, kultúrára vágyik annak kihagyhatatlan. Horvátországi szálláshelyeink megtalálhatóak Pulában is, ami mindössze 7 km Banjolétől. Pulában az egyik leglátványosabb darabka történelem a monumentális római kori amfiteátrum. Gyönyörű állapotának köszönhetően 23 000 ember  befogadására alkalmas, amit leginkább koncerteken hasznosítanak. A legidősebb építmény Pulában a Porta Herculea diadalív, amely sok turistát vonz évente. Időszámításunk előtti első századból maradt ránk. Töltődjön fel isztriai apartman kínálatunk egyikében és látogasson el Pula 7 dombjának egyikén magasodó Castell erődöt, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk.

Sportlehetőségek, apartmanok Banjolén

Banjole nem az éjszakai szórakozásról híre. Viszont azok, akik az aktív pihenés kedvelői bizonyára remek szabadságot töltenek majd el a településen, ugyanis számos sport lehetőség közül válogathatunk. Kerékpárral, vagy gyalogosan túrázva fel térképezhetjük a helyi buja környezetet, sőt szabad mászásra is lehetőségünk van, amennyiben az extrémebb vonalat választjuk. Ezen kívül szörfözni, búvárkodni és hajókázni is lehet a kavicsos tengerparti napozás mellett. Nyaraljon Horvátországban szeretteivel, béreljenek ki nyaralóházat az Isztrián a NOVASOL segítségével!