search

Horvát nyaralóházak Buzet térségében

Nyaralóházak és apartmanok Isztrián a Buzet régióban

Buzet egy kis település Isztrián, a szlovén határ közelében - nyaralását Horvátországban egyik isztriai nyaralóházában kombinálhatja is a szomszédos Szlovéniával egy egynapos kirándulás alkalmával. A bájos város egy termékeny völgy fölött helyezkedik el egy kis dombon, így fantasztikus kilátást nyújt az isteni tájra. Béreljen nyaralót Buzet régiójában, ha egy csendes és nyugodt környezetben szeretné eltölteni horvátországi nyaralását. Keressen nyaralóházat vagy apartmanokat Isztrián a kínálatunkban, és érezze  otthon magát nyaralásása alatt. Akár egyedül, akár párjával, barátaival vagy a családjával tölti nyaralását Isztrián. A NOVASOL-lal garantáltan megtalálja a megfelelő szállást, amely megfelel az Ön elvárásainak és igényeinek. Csak válasszon online a különböző kategóriákból, és találja meg álmai nyaralóházát! Az úszómedencés, tengerparti apartmanokból álló üdülőházakból a NOVASOL tökéletes kiindulópontot kínál horvátországi nyaralásához.

Dalmácia Horvátország nyaralás Buzet

Buzet egy tipikus kastély és erődváros az Isztria félszigeten. Nyaralás közben felfedezheti a terület festői táját, a város történelmi magja mellett. A falu völgyén keresztül folyik a "Mirna", amely a térség legnagyobb folyója, ezzel ellátja a helyi növényeket és állatvilágot. Kerékpározzon vagy túrázzon nyaralása alatt és látogassa meg a környék számos látnivalóját, beleértve a bájos középkori várost. Tegyen egy kirándulást Hum városába, a világ legkisebb városába, vagy Opatiába, ahol a város közvetlenül a tengerparton fekszik, így nem csak a kikötői sétányon sétálhat, hanem vehet egy frissítő fürdőzést is a tengerben.

Buzetot "a szarvasgombák városának" is nevezik, jelezve a Mirna folyó környéki erdőket. Itt megtalálhatja az isteni szarvasgombákat, amik csak itt találhatóak és amelyekről a város a becenevét kapta. Speciálisan kiképzett kutyák szimatolják a fehér vagy fekete gomba helyszíneit. Minden évben szeptemberben és októberben tartanak egyfajta szarvasgomba napokat - ezen napok kezdőnapja szeptember második hétvégéjén népi fesztivált is rendeznek. Az esemény alatt egy több méter hosszú serpenyőben ( úgynevezett "Fritaja" ) , egy hihetetlen, 2000 tojásból és 10 kilogramm szarvasgombából álló étel készül. Nyaraljon Isztrián és ne hagyja ki ezt a gasztornómiai élményt sem!

Fedezze fel Buzet történelmét horvátországi nyaralása közben

Habár a terület már a kőkorszakban is lakott volt, Buzetot a rómaiak alapították. Eredetileg a város neve "Pinquentum". A rómaiak után többször változtattak a városon és a régión. Először Lombards meghódította a területet, majd a Keleti Római bizánci birodalom. Amikor a horvátok a hetedik században uralták a régiót, a frankok a kilencedik században kiutasították őket. Az egyházi rendszer hosszú időszaka után a 15. században a velenceiek birtokba került a város. A 18. század végén a régió Ausztriába került, amely az első világháború végéig tartozott oda. Isztria kezdetben az olasz megszállás alá esett majd a második világháború idején a német megszállás uralkodott. A háború után Isztria Jugoszlávia részévé vált, míg végül 1991-ben a Horvát Köztársaságot kihirdették ki birtoklóként. Buzet nyaralót bérelhet, hogy mind a történelmet és a változatos kultúrát megismerhesse horvát nyaralása alatt.