search

Nyaralóházak az Isztrián Medulinban

Medulin nyaralóház

Medulin az Isztriai-félsziget déli csücskében helyezkedik el, Pólához közel. A centrum a tegerparttól 500 méterre található, viszont új építésű házak építése leginkább a tengerpartra jellemző. Horvátországi nyaralóház a NOVASOL kíválatából a legmegfelelőbb lehetőséget nyújtja kipihenni az egész éves fáradalmakat, nemcsak kisgyermekes családoknak.

Medulinban már történelem előtti időkben éltek emberek. Több bronz kori lelet került napvilágra, melyeket a közeli múzeumokban meg is csodálhatunk. Etnikai összetétele a városnak a 18. századra vált teljesen horvát településsé. Pihenjen isztriai nyaralóházban családjával, szeretteivel és adják át magukat a történelemnek. A település egykori újraéledésében nagy szerepet játszott, hogy Medulin egyedülállóan rendelkezett édesvízű kutakkal, aminek nagy hasznát vették a nyári tikkasztó hőségben, hisz még a környező falvakból is Medulinba jártak vízért. Annak idején Medulin lakosai földműveléssel, szőlő- és olajbogyótermesztéssel, tengeri fuvarozással, valamint állattenyésztéssel foglalkoztak. Ma leginkább turizmusból tartják fenn magukat. Válasszon úticélnak egy isztriai apartmanházat, ahová négylábú házikedvencét is magával viheti, hisz számos privát nyaralóházunk állatbarát.

Izgalmas programok, privát nyaralóházak Medulinban

Medulin elsősorban homokos tengerpartjáról híres, ám számos egyéb lehetőséget tartogat ez a csodálatos település számunkra. Az Adrenalin Park mindenkinek remek kikapcsolódást ígér, aki egy kis izgalomra, mozgásra vágyik a sűrű tölgyerdőben.
Medulini szálláshelyéről indulva bejárhatja a környéket, megnézheti a tengeralattjárót, illetve a világítótornyot, valamit hajókirándulással eljuthat 11 lakatlan szigetre, sőt panoráma repüléssel is repülhet Medulin felett. Akik viszont csendesebb, nyugodtabb feltöltődésre vágynak azok túrázhatnak, kerékpározhatnak a környéken, kávézhatnak egy ízléses kávézóban Medulin történelmi utcáskáiban, végig kóstolhatják a mediterrán konyha finomabbnál-finomabb fogásait.  Akár a helyi piacokról beszerezhető friss alapanyagokból készített vacsorával is meglepheti szeretteit, amit az isztriai szálláshely konyhályában, vagy a kertben grillezve készít el. Ragadjon egy könyvet és vonatkoztasson el a hétköznapi dolgoktól, fúrja lábát a forró homokba Isztria csodaszép homokos tengerpartján. Kisgyermekes családok különösen élvezni fogják Medulin sekély partját.

A fiataloknak is kedvez ez az úticél, ugyanis Medulin központja híres szórakozóhelyeiről is. Vessék be magukat az éjszakába és táncoljanak hajnalig a helyiekkel! Utazzanak el Horvátországba, legyen ez a nyaralás olyan, amit sosem felejtenek el!