search

Nyaralóházak Porecen

Nyaralóházak Porecen

Az Isztria nyugati részén található Poreč több mint kétezer éves történelemre tekint vissza: már a Kr.e. 6. században egy halászfalu állt a mai város helyén, amely aztán továbbfejlődött, és a rómaiak idején a település városi rangot is kapott. A 3. században keresztény közösség jött itt létre, amely a Diocletianus császár uralkodása alatti keresztényüldözések során szinte teljesen megsemmisült. Ezekben az években szenvedett vértanúságot Szent Eleuterius és Szent Mauro püspök is, aki később a város védőszentje lett. Az 5. században keresztény bazilika épült Poreč területén, amelyet aztán a Bizánci Birodalom idején Euphrasius püspök építtetett újjá a ravennai bazilika mintájára.

A mai horvátok ősei a 6. században érkeztek az Isztriára, és megalapították saját településeiket. A város hosszú történelme során sok-sok birodalom elfoglalta, majd elveszítette a területet, ami természetesen nyomot hagyott mind építészetén, mint kultúráján.

A ma mintegy 16 ezer fős település legfőbb látnivalója a már említett Euphrasius-székesegyház, amely mind építészetileg mind a benne őrzött egyházi kultúrkincseket tekintve hatalmas értéket képvisel, és 1997-ben az UNESCO is felvette a világörökségek listájára.

A városmag, amely egy kelet – nyugati fekvésű félszigeten található, máig megőrizte római kori városszerkezetét. A főbb utcák mai is a római mérnökök által tervezett négyzethálós formában futnak, és néhány utcanév is utal a város 2000 évvel ezelőtti uralkodóira. Egy az 1. századból származó Neptunnak szentelt római templom maradványai ma is láthatók. Ezen kívül egyéb építészeti irányzatok is képviseltetik magukat Porečben: a 18. században barokk stílusban átépített eredetileg gótikus stílusú ferences kolostor, amely később az isztriai tartományi parlament épülete lett, valamint a 18. századi barokk Sinčič-palota, amely ma a városi múzeumnak ad otthont.

Isztriai nyaralás - Nyaralóapartmanok és nyaralóházak Porečben

Porečben a sok-sok kulturális látnivalón kívül Ön gyönyörű természetet és tisztavizű strandokat is talál, ezen kívül számtalan különböző sport - és egyéb szabadidős tevékenységeket is kipróbálhat. Röviden: Poreč ideális úti cél, ha Ön egy kulturális programokkal megspékelt élményekben gazdag isztriai családi nyaralást tervez.

A NOVASOL kínálatában sok különböző méretű és stílusú poreči nyaralóház és apartman szerepel az egyszerűbben berendezett nyaralóapartmantól a medencés luxusvilláig; Önnek tehát már csak az a dolga, hogy kiválassza a pénztárcájának és stílusának megfelelő nyaralóházat, és kezdődhet is a felhőtlen kikapcsolódás az Isztrián.

Nyaralóházak az Isztrián