search

Nyaralóházak Premanturában

Nyaralóházak Premanturában

Premantura egy festői kis település az Isztria legdélebbi csücskében. A mindössze 850 lakosú kisváros egy majdnem 10 km hosszú és 1,5 km széles félszigeten fekszik, amely mintegy hosszú kar nyúlik bele az Adriai-tengerbe. A félsziget mintegy 30 km hosszú partszakasszal rendelkezik, és telis tele van kristálytiszta vizű, apróhomokos strandokkal. Az Adria vize ezen a részen különösen tiszta; a búvárkodás illetve a sznorkelezés itt azért is különösen nagy élmény, mert az adriai halfajtáknak mintegy 90%-a megtalálható ezen a környéken, és még delfineket is gyakran lehet látni. Ezen kívül egy 1. világháborús hajóroncsot is rejt itt a tenger.

Nemcsak a tenger, de maga a félsziget élővilága is egészen különleges: a terület érintetlenségének köszönhetően mintegy 500 növényfaj – köztük mintegy 20 féle orchidea faj – él itt, amelyek közül 30 a veszélyeztetett fajok közé tartozik. 1996-ben a félszigetet természetvédelmi területté nyilvánították.

Egy a félsziget közelében található kis szigeten kb. 70 millió éves dinoszaurusz nyomokat találtak, s több régészeti lelet bizonyítja azt is, hogy Premantura területe már a bronzkor óta emberek által is lakott. Ma a pulai Régészeti Múzeumban őrzik azt a római korból származó Minerva-szobrot, amely a település közelében végzett ásatások során került elő.

Premantura és az egész Kamenjak-fok tökéletes úti cél családi nyaralásokhoz: csodás természet, nem túlzsúfolt, kristály tiszta vizű strandok várják itt a nyaralókat. Nyugalomra és feltöltődésre szomjazó szülők, aktív, vízisport-imádó tinédzserek és pancsolni vágyó kisgyerekek egyaránt megtalálják itt a számításaikat. Ha pedig több kultúrára és nyüzsgésre vágynak, a pezsgő hangulatú nyaralóváros, Pula Premanturától mindössze 10 km-nyi távolságra, vagyis mintegy 10 perces autóútra található.

Isztriai nyaralóházak a NOVASOL-nál – pihenés Premanturában

A település – bár kevesebb, mint 1000 ember lakja – rendkívül kényelmes nyaralóhely: jól felszerelt élelmiszerüzlet, bank, orvosi rendelő és szuvenírbolt is helyben van. Éttermei isteni halételeikről és egyéb tenger gyümölcsei fogásaikról ismertek. Töltődjön fel ezen a nem mindennapi nyaralóhelyen, kiránduljon a környéken, vagy egy premanturai nyaralóházból kiindulva járja be az egész Isztriát! Foglalja le kényelmes premanturai nyaralóházát még ma, és kezdődjön a várva várt isztriai nyaralás!

Nyaralóházak az Isztrián