search

Nyaralóházak Isztrián, Premanturában

 

Premantura nyaraló

Premantura egy festői kis település az Isztria legdélebbi csücskében. A mindössze 850 lakosú kisváros egy majdnem 10 km hosszú és 1,5 km széles félszigeten fekszik, amely mintegy hosszú kar nyúlik bele az Adriai-tengerbe. A félsziget mintegy 30 km hosszú partszakasszal rendelkezik, és telis tele van kristálytiszta vizű, apróhomokos strandokkal. Foglaljon nyaralót Horvátországban és pihenje ki magát a NOVASOL segítségével. Az Adria vize ezen a részen különösen tiszta; a búvárkodás illetve a sznorkelezés itt azért is különösen nagy élmény, mert az adriai halfajtáknak mintegy 90%-a megtalálható ezen a környéken, és még kis halakra vadászó delfineket is gyakran lehet látni. Ezen kívül egy 1. világháborús hajóroncsot is rejt itt a tenger.

Feltöltődés az Isztrián, nyaralóházak Premanturában

Nemcsak a tenger, de maga a félsziget élővilága is egészen különleges: a terület érintetlenségének köszönhetően mintegy 500 növényfaj – köztük mintegy 20 féle orchidea faj – él itt, amelyek közül 30 a veszélyeztetett fajok közé tartozik. 1996-ben a félszigetet természetvédelmi területté nyilvánították. Premantura korábban évszázadokig fontos tájékozódási pont volt a halászok és tengerészek számára. Premantura apartman az Isztrián kiváló kiindulópont, hogy bejárja a környéket.

Egy a félsziget közelében található kis szigeten kb. 70 millió éves dinoszaurusz nyomokat találtak, s több régészeti lelet bizonyítja azt is, hogy Premantura területe már a bronzkor óta emberek által is lakott. Ma a pulai Régészeti Múzeumban őrzik azt a római korból származó Minerva-szobrot, amely a település közelében végzett ásatások során került elő. Kínálatunk közül az apartmanok Isztrián bőséges számban találhatók. Igényesek, van ami medencés, állatbarát és sok ezek közül luxus kategóriás

Premantura és az egész Kamenjak-fok tökéletes úti cél családi nyaralásokhoz: csodás természet, nem túlzsúfolt, kristály tiszta vizű strandok várják itt a nyaralókat. Nyugalomra és feltöltődésre szomjazó szülők, aktív, vízisport-imádó tinédzserek és pancsolni vágyó kisgyerekek egyaránt megtalálják itt a számításaikat. Ha pedig több kultúrára és nyüzsgésre vágynak, a pezsgő hangulatú nyaralóváros, Pula Premanturától mindössze 10 km-nyi távolságra, vagyis mintegy 10 perces autóútra található. Nyaralóházak Isztrián mind remekül felszereltek, tökéletesek önellátó nyaralásra. 

Isztriai nyaralóházak a NOVASOL-nál – pihenés Premanturában

A település – bár kevesebb, mint 1000 ember lakja – rendkívül kényelmes nyaralóhely: jól felszerelt élelmiszerüzlet, bank, orvosi rendelő és szuvenírbolt is helyben van. Éttermei isteni halételeikről és egyéb tenger gyümölcsei fogásaikról ismertek. Töltődjön fel ezen a nem mindennapi nyaralóhelyen, kiránduljon a környéken, vagy egy premanturai nyaralóházból kiindulva járja be az egész Isztriát! Foglalja le kényelmes premanturai nyaralóházát még ma, és kezdődjön a várva várt isztriai nyaralás!

Nyaralóházak az Isztrián