search

Nyaralóházak Pulában, szállás Horvátországban az Isztrián


Pula Horvátország legnagyobb városa, és ennek megfelelően az isztriai turizmus fellegvára is egyben; sem kulturális látnivalókban sem természeti szépségekben nincs itt hiány. Hangulatos 3000 éves főváros, egyedi atmoszférával. Ha a közelben járunk, semmiképp se hagyjuk ki, illetve, remek bázis lehet Isztria felfedezésére! Foglaljon horvát nyaralóházat kínálatunkból, pihenje ki az egész éves fáradalmakat!

Pula látnivalói, nyaralóházak az Isztrián

Pula a Római Birodalom idején rendkívül fontos szerepet töltött be a provincia irányításában, ahogy azt a számos római korból ránk maradt emlék is bizonyítja. A város legfontosabb és leglátványosabb kulturális emlékhelye az Aréna, amely a 6. legnagyobb római amfiteátrum Európában. Míg a rómaiak gladiátorharcok és egyéb népünnepélyek helyszíneként használták ezt a gyönyörű építményt. ma szabadtéri koncerteknek rendeznek benne, és természetesen a kultúrakedvelő turisták előtt is nyitva áll. Töltse idei nyaralását Isztrián a családjával.

Az Aréna azonban messze nem az egyetlen római kori emlék a városban; szintén mindenképpen érdemes ellátogatni az Augustus-templomhoz, amelyet Augustus császár uralkodása idején építettek az akkori fórumon. Bár az Isztrián létrehozott római kolónia Augustus idején élte fénykorát, még az ő uralkodását megelőző évszázadokból is maradtak fenn emlékek. A Herkules-kapu – amely a legrégebbi római emlék Pulában – a Kr. előtti 1. évszázadból származik, nevét pedig a város védőistenéről kapta.

Pula nyaralóház

Pula a kulturális látnivalókon kívül rengeteg szórakozási és pihenési lehetőséget is kínál: klubok, kaszinók, éttermek, bárok, sportpályák és szervezett kirándulások. Semmiképp ne hagyja ki programjából a város körüli gyönyörű erdők és csodás strandok felfedezését! Pula két jacht kikötővel is rendelkezik, ami a vízi turizmus szempontjából nagy jelentőséggel bír. Isztriai nyaralóház kínálatunk bőséges, megtalálja családja kedvencét. Ha gyermekkel érkezik pihenni, látogassák meg a régi erőd helyén kialakított akváriumot. Remek szórakozási lehetőség az egész családnak.

Ha pedig vásárolgatni támadna kedve, Pulánál alkalmasabb helyre nem is mehetne. A félsziget legnagyobb városaként széles itt a paletta: mindenképp látogasson el a Flanaticka Ulica utca – a legfőbb bevásárló utca Pulában – elején található piacra, ahol mindent megtalál, amire apartmanházas isztriai nyaralása során szüksége lehet. Rendkívül nagy választékban vannak halak és a tenger gyümölcseinek legkülönbözőbb fajtái, valamint zöldségeket, gyümölcsöket, húst és pékárut is bőséggel talál itt, és a ruhaneműk, cipők és szuvenírek sem hiányoznak.

Kirándulások Pulában és környékén, apartmanházak Isztrián

Bármennyire is érdekes és változatos város is Pula, Isztriai nyaralása során pulai nyaralóházából kiindulva érdemes a város környéki tájakat, strandokat is felfedezni. Az alig 10 km-re déli irányba található Kamenjak Fok például mindenképp megér egy egy napos kiruccanást. A természetvédelmi területként számon tartott félszigeten számos túraútvonal várja a túrázás szerelmeseit, vagy akár kerékpárral is bejárhatja a rengeteg védett növényfajt és csodás strandokat rejtő területet. A Kamenjak Fokot körülvevő tenger az Adria legtisztább részei közé tartozik, éppen ezért a búvárkodás és a sznokelezés itt különösen nagy élmény. Utazzon el horvátországi nyaralóházba és kapcsolódjon ki szeretteivel! Akár a félsziget belsejének erdeiben túrázik, akár a víz alatti világ felfedezése mellett dönt, élményekben és fotómotívumokban nem lesz hiány. A nap végén pedig kipihenheti magát pulai nyaralóháza teraszán, vagy ha inkább aktívan szereti tölteni az estéket, látogasson el a híres Bura Beachre, és táncolja át az éjszakát a szabad ég alatt.

Horvát nyaralás Pula régiójában - Isztria gyöngyszemén

Pula egy olyan hely, amely ötvözi a pihenést egy festői tengerparttal, tiszta tengerrel, és az izgalmas történelem legendáival és emlékeivel. Béreljen horvát nyaralóházat Pulán és hagyja magát elragadtatni ezzet az egyedülálló várossal. A város közvetlenül a tengerparton helyezkedik el, és mindenütt bájos kilátást nyújt a tengerpartra és a közeli szigetek. Élvezze nyaralását Pulán a hangulatos erdők mellett és a partvidék paradicsomi strandjain, az enyhe, mediterrán éghajlattal vegyítve, amelyek ideális feltételeket biztosítanak isztriai nyaralásához. A júliusi átlaghőmérséklet 23 fok, a meleg nyári esték garantáltak, de napközben soha nincs lesz túl nagy forróság, így lazíthat és élvezheti a város látnivalóit és szabadidős tevékenységét a napok folyamán.