search

Egzotikus szállások Rovinj területén az Isztrián

Rovinj az Isztria, sőt az egész adriai régió legfestőibb városkái közé tartozik. Pihenjen valamelyikben a szállások Rovinj kínálatunk közül szeretteivel, családjával és hagyja hátra gondjait! Ennek megfelelően rendkívül népszerű turisztikai központ, ajánlatunkban is rengeteg különböző stílusú és felszereltségű horvátországi szálláshelyet talál Rovinjban és környékén. A kellemes klíma, a számos kulturális látnivaló, a várost körülölelő lenyűgöző természet és a rengeteg programlehetőség mind-mind hozzájárul Rovinj egyre növekvő népszerűségéhez.

szállások Rovinj

Szállások Rovinj festői városában Horvátországban

Rovinj óvárosa az egyik leglátogatottabb emlékhely és egyben legkedveltebb horvát nyaralóhely csúcspontja. A szűk utcákból és kanyargós sikátorokból álló városmagban mindenféle építészeti stílus képviselteti magát: a román-gótikus, reneszánsz, barokk és klasszicista épületeknek sikerült megőrizniük a város ódon hangulatát. Foglaljon le következő vakációjához egy szálláshelyet Horvátországban és sétálgasson Rovinj csodaszép utcácskáin! Rovinj északi és déli oldalán még mindig állnak a kora középkori és reneszánsz városfalak, és az egykori 7 városkapuból három még mindig áll. Rovinj leghíresebb tere a kikötőből nyíló Gradski tér, amely olyan szépségeket vonultat fel, mint a csodaszép a 19. században épült velencei stílusú óratorony, egy 1959-ből származó gyermekalakos díszkút és a 17. századból származó Califfi-palota, amely ma a városi múzeumnak ad otthont.

Látnivalók, szállások Rovinj vonzáskörzetében

Szent Eufémia Rovinj védőszentje, és az ő tiszteletére emelték az óváros szívében elhelyezkedő Szent Eufémia-székesegyházat a 18. század közepén. A templom a velencei építészet műremekei közé tartozik, belül pedig számos rendkívül értékes kultúrkincs díszíti: a székesegyház orgonája például egy rendkívül értékes darab, valamint itt őrzik a 3. században élt Szent Eufémia ereklyéit egy faragott szarkofágban. Isztriai nyaralóház kínálatunkból megtalálja kedvencét, vigye el pihenni szeretteit Horvátországba! Rovinj területéhez 19 sziget tartozik, s többségük a turista szezon idején rendszeresen látogatható. A szigetek közül a legnagyobbak és legnevezetesebbek a Szent Katalin és Szent András-szigetek. A Szent Katalin-sziget Rovinjtól mindössze 5 percnyi hajóútra található, és remek kilátás nyílik róla a városra. Növényvilága rendkívül gazdag, mintegy 450 különböző növényfaj honos a területén. Remek programlehetőség az egész családnak.

Programok, szállások Rovinj térségében Isztrián

Ha Ön Rovinjt választja isztriai nyaralásának helyszíneként, biztosan nem fogja megbánni, és nem csupán a fent említett kulturális látnivalók miatt. Válassza úticélnak kínálatunk közül a szállások Rovinj nyaralóházakat, amikből kiindulva májustól szeptemberig rengeteg különleges szabadidős programon vehet részt. Ezek közül legnevezetesebbek a minden évben május elején megrendezett Rovinj-Pesaro regatta, a július-augusztus környékén tartott Modri Biser nemzetközi zenei fesztivál, az augusztusi Rovinji Vásár, az augusztus második vasárnapján megrendezésre kerülő Szabadtéri Művészeti Fesztivál és a szeptember 16-ára eső Szent Eufémia napja.

Természetesen a szezon minden napján lehetőség van a legkülönbözőbb szárazföldi és vízi sporttevékenységek és extrém sportok űzésére: különösen népszerű errefelé a búvárkodás, a vitorlázás és a vízisí, de ugyanúgy van Rovinjban tenisziskola, futball- és kosárlabdapálya is. Rovinj és környéke a sziklamászók körében is népszerű: az alig 10 km-re található Dvigrad az egyik legkedveltebb helyszín ennek az izgalmas és veszélyes hobbinak a gyakorlására. Legyen következő vakációja valamelyikben a szállások Rovinj ajánlataink közül, ahonnan Ön kényelmesen felfedezheti ezt a festői városkát és környékét. Isztriai nyaralásuk során biztosan nem fog unatkozni a család egyik tagja sem, hiszen itt – kultúra, sport, szórakozás – minden egy helyen van. Foglalja le rovinji nyaralóházát a NOVASOL-tól mielőbb!