search

Kiadó horvát nyaralóházak Rovinj területén

Isztria horvátországi nyaralóház és apartman kínálata Rovinj városában

Rovinj az Isztria, sõt az egész adriai régió legfestõibb városkái közé tartozik. Ennek megfelelõen rendkívül népszerû turisztikai gócpont, és kínálatunkban is rengeteg –különbözõ stílusú és felszereltségû horvátországi nyaralóházat talál Rovinjban és környékén. A kellemes klíma, a számos kulturális látnivaló, a várost körülölelő lenyûgözõ természet és a rengeteg programlehetőség mind-mind hozzájárul Rovinj egyre növekvő népszerűségéhez.

Nyaralóházak Rovinj festői városában

Rovinj óvárosa az egyik leglátogatottabb emlékhely és egyben legkedveltebb horvát nyaralóhely csúcspontja. A szűk utcákból és kanyargós sikátorokból álló városmagban mindenféle építészeti stílus képviselteti magát: a román-gótikus, reneszánsz, barokk és klasszicista épületeknek sikerült megőrizniük a város ódon hangulatát. Rovinj északi és déli oldalán még mindig állnak a kora középkori és reneszánsz városfalak, és az egykori 7 városkapuból három még mindig áll. Rovinj leghíresebb tere a kikötőből nyíló Gradski tér, amely olyan szépségeket vonultat fel, mint a csodaszép a 19. században épült velencei stílusú óratorony, egy 1959-bõl származó gyermekalakos díszkút és a 17. századból származó Califfi-palota, amely ma a városi múzeumnak ad otthont.

Rovinj nyaralóház Horvátországban

Szent Eufémia Rovinj védőszentje, és az ő tiszteletére emelték az óváros szívében elhelyezkedő Szent Eufémia-székesegyházat a 18. század közepén. A templom a velencei építészet mûremekei közé tartozik, belül pedig számos rendkívül értékes kultúrkincs díszíti: a székesegyház orgonája például egy rendkívül értékes darab, valamint itt őrzik a 3. században élt Szent Eufémia ereklyéit egy faragott szarkofágban. Isztriai nyaralóház kínálatunkból megtalálja kedvencét, vigyel el szeretteit nyarani Horvátországba! Rovinj területéhez 19 sziget tartozik, s többségük a turista szezon idején rendszeresen látogatható. A szigetek közül a legnagyobbak és legnevezetesebbek a Szent Katalin és Szent András-szigetek. A Szent Katalin-sziget Rovinjtól mindössze 5 percnyi hajóútra található, és remek kilátás nyílik róla a városra. Növényvilága rendkívül gazdag, mintegy 450 különbözõ növényfaj honos a területén.

Szabadidõs programok Rovin térségében Isztrián

Ha Ön Rovinjt választja isztriai nyaralásának helyszíneként, biztosan nem fogja megbánni, és nem csupán a fent említett kulturális látnivalók miatt. Rovinji nyaralóházából kiindulva májustól szeptemberig rengeteg különleges szabadidős programon vehet részt, melyek közül legnevezetesebbek a minden évben május elején megrendezett Rovinj-Pesaro regatta, a július-augusztus környékén tartott Modri Biser nemzetközi zenei fesztivál, az augusztusi Rovinji Vásár, az augusztus második vasárnapján megrendezésre kerülő Szabadtéri Művészeti Fesztivál és a szeptember 16-ára eső Szent Eufémia napja.

Természetesen a szezon minden napján lehetőség van a legkülönbözőbb szárazföldi és vízi sporttevékenységek és extrém sportok űzésére: különösen népszerű errefelé a búvárkodás, a vitorlázás és a vízisí, de ugyanúgy van Rovinjban tenisziskola, futball- és kosárlabdapálya is. Rovinj és környéke a sziklamászók körében is népszerű: az alig 10 km-re található Dvigrad az egyik legkedveltebb helyszín ennek az izgalmas és veszélyes hobbinak a gyakorlására. Rovinji nyaralóházából kiindulva Ön kényelmesen felfedezheti ezt a festői városkát és környékét. Isztriai nyaralásuk során biztosan nem fog unatkozni a család egyik tagja sem, hiszen itt – kultúra, sport, szórakozás – minden egy helyen van. Foglalja le rovinji nyaralóházát mielőbb!