search

Kiadó horvát nyaralóházak Rovinj területén

Isztria horvátországi nyaralóház és apartman kínálata Rovinj városában

Rovinj az Isztria, sõt az egész adriai régió legfestõibb városkái közé tartozik. Ennek megfelelõen rendkívül népszerû turisztikai gócpont, és kínálatunkban is rengeteg –különbözõ stílusú és felszereltségû horvátországi nyaralóházat talál Rovinjban és környékén. A kellemes klíma, a számos kulturális látnivaló, a várost körülölelõ lenyûgözõ természet és a rengeteg programlehetõség mind-mind hozzájárul Rovinj egyre növekvõ népszerûségéhez.

Rovinj óvárosa az egyik leglátogatottabb emlékhely és egyben legkedveltebb horvát nyaralóhely csúcspontja. A szûk utcákból és kanyargós sikátorokból álló városmagban mindenféle építészeti stílus képviselteti magát: a román-gótikus, reneszánsz, barokk és klasszicista épületeknek sikerült megõrizniük a város ódon hangulatát. Rovinj északi és déli oldalán még mindig állnak a kora középkori és reneszánsz városfalak, és az egykori 7 városkapuból három még mindig áll. Rovinj leghíresebb tere a kikötõbõl nyíló Gradski tér, amely olyan szépségeket vonultat fel, mint a csodaszép a 19. században épült velencei stílusú óratorony, egy 1959-bõl származó gyermekalakos díszkút és a 17. századból származó Califfi-palota, amely ma a városi múzeumnak ad otthont.

Rovinj nyaralóház Horvátországban

Szent Eufémia Rovinj védõszentje, és az õ tiszteletére emelték az óváros szívében elhelyezkedõ Szent Eufémia-székesegyházat a 18. század közepén. A templom a velencei építészet mûremekei közé tartozik, belül pedig számos rendkívül értékes kultúrkincs díszíti: a székesegyház orgonája például egy rendkívül értékes darab, valamint itt õrzik a 3. században élt Szent Eufémia ereklyéit egy faragott szarkofágban.Rovinj területéhez 19 sziget tartozik, s többségük a turista szezon idején rendszeresen látogatható. A szigetek közül a legnagyobbak és legnevezetesebbek a Szent Katalin és Szent András-szigetek. A Szent Katalin-sziget Rovinjtól mindössze 5 percnyi hajóútra található, és remek kilátás nyílik róla a városra. Növényvilága rendkívül gazdag, mintegy 450 különbözõ növényfaj honos a területén.

Szabadidõs programok Rovin térségében Isztrián

Ha Ön Rovinjt választja isztriai nyaralásának helyszíneként, biztosan nem fogja megbánni, és nem csupán a fent említett kulturális látnivalók miatt. Rovinji nyaralóházából kiindulva májustól szeptemberig rengeteg különleges szabadidõs programon vehet részt, melyek közül legnevezetesebbek a minden évben május elején megrendezett Rovinj-Pesaro regatta, a július-augusztus környékén tartott Modri Biser nemzetközi zenei fesztivál, az augusztusi Rovinji Vásár, az augusztus második vasárnapján megrendezésre kerülõ Szabadtéri Mûvészeti Fesztivál és a szeptember 16-ára esõ Szent Eufémia napja.

Természetesen a szezon minden napján lehetõség van a legkülönbözõbb szárazföldi és vízi sporttevékenységek és extrém sportok ûzésére: különösen népszerû errefelé a búvárkodás, a vitorlázás és a vízisí, de ugyanúgy van Rovinjban tenisziskola, futball- és kosárlabdapálya is. Rovinj és környéke a sziklamászók körében is népszerû: az alig 10 km-re található Dvigrad az egyik legkedveltebb helyszín ennek az izgalmas és veszélyes hobbinak a gyakorlására. Rovinji nyaralóházából kiindulva Ön kényelmesen felfedezheti ezt a festõi városkát és környékét. Isztriai nyaralásuk során biztosan nem fog unatkozni a család egyik tagja sem, hiszen itt – kultúra, sport, szórakozás – minden egy helyen van. Foglalja le rovinji nyaralóházát mielõbb!