search

Nyaralók és apartmanok Közép-Horvátországban

Nyaralóházak és lakások Horvátország középső részéből

Horvátország középső része jól ismert változatosságáról. Ez a vidék nyugodt, pihentető és  revitalizáló nyaralást és gyógyfürdőket  kínál, ahol Ön kényeztetheti magát, de sokféle szórakozási lehetőséget és látványosságot is nyújt például Zágráb, Horvátország fővárosa. Az ország belső területe egy vonzó egészségturizmust kifejlesztett régióhoz tartozik, továbbá szép nyaralóházakkal rendelkezik az érintetlen természetben. Tökéletes helyszín Önnek egy felejthetetlen hotvátországi nyaralás megtervezéséhez, válasszon a közép-hortvátoszági nyaralóházaink közül, melyek között találhatók medencével rendelkezők és akár 15 fő számára foglalhatók is.

Nyaralóházak Zágrábban

A horvát főváros az adminisztrációs, a kultúrális , a gazdasági és a politikai központja a területnek, Zágrábban él a horvát lakosság negyede. A város gazdag történelemmel, érdekes építészettel és számos  kutlturális és szórakoztató rendezvénnyel  rendelkezik. Zágráb a kultúra városa 30 színházzal, sok múzeummal és számos galériával. Télen a Medvednica  és a Slemje az alpesi  Sívilágkupa központja a műlesiklásben. A “Snow Queen Trophy“ minden évben ott kerül megrendezésre a világkupán belül a női szlamomverseny számára. Ha januárban szeretne horvát nyaralót bérelni, semmi esetre se hagyja ki ezt az eseményt.

Szlavónia, Horvátország keleti régiója

A ország belső régiójában a legfejlettebb a mezőgazdaság. Köszönhetően a patakoknak, folyóknak és erdőknek, Szalvónia számos lehetőségeket kínál a vadászatra, horgászatra és a falusi turizmus terén. Sok olyan vendég érkezik ide, aki nyugodt nyaralásra vágynak egy horvátországi nyalaróban vagy szeretné megtapasztalni a vidéki élményt egy horvát apartmanban. A Száva, a Dráva és a Duna körülveszi Szlavóniát, ezzel is hozzájárulva a táj szépségéhez. Szlavóniában sok kastély és villa található, egy részükből múzeum még másakból szálloda lett. A legnagyobb város Osijek, mely közvevtlenül a Dráva mentén fekszik, a város számos látványosságot és rendezvényt kínál. Osijek Baranya közelében fekszik, a Duna,a Dráva és a magyar határ között, mintegy szigetet alkotva Kelet-Horvátországban. A Kopácsi-rét egy különösen fontos madártani területet, mert ez a természetes élőhelye 285 madárfajnak. A madarak mellett hüllőknek, kétéltűeknek és 54 emlős fajnak ad otthont. A Kopácsi-rét nem csupán egy érdekes hely a nyugalom megtalálására és atermészetben való  kikapcsolódásra , hanem Európa egyik legnagyobb vizes élőhelye.

Közép-Horvátország, a nyugalom oázisa

Közép-Horvátország a nyugalom és a kikapcsolódás oázisa, távol a zajoktól és a mindennapoktól, tökéletes hely egy egydülálló horvátországi nyaraláshoz. Zágrábtól északra és észak-keletre fekszik ez a terület, itt rejtőznek a különnféle középkori városok, mint Varasd vagy Kapronca mindegyikük megér egy látogatást. Trakostyán vára is kíváló úticél,mely  ma múzeumként népszerű turisztikai célpont. A vár belsejében történelmi kiállítás várja a látogatókat, a kastélyparkban pedig egy mesterséges tó körül sétálhat, sőt vízibiciklit is kölcsönözhet. A vár évről évre több látogatót vonz, a közelében is lefoglalhat egy szállást horvátországban a NOVASOL kínálatából. A Krapinában található Neandervölgyi Múzeum egy lenyűgöző hely, közel az egyik legfontosabb paleontológiai lelőhely Európában.

Lika a szárazföld és a tengerpart kombinációja Horvátországban

Lika egy történelmi és földrajzi régió délnyugati részén Horvátországnak, melyet délen a Velebit heyláncolatai, keletről a Plješivica és északról a Kapela-hegység határol. Lika összeköti a part menti és a szárazföldi területeket Horvátoszrágban. Itt található a Plitvicei-tavak Nemzeti Park, a legrégebbi és leglátogatottabbnemzeti parkja Horvátországnak, feltétlenül látogassa meg ha Horvátországban nyaral. A park 1979-ben került fel az UNESCO Világörökség listájára. A park egy erdős hegyvidéki tájon található, ahol  16 kristálytiszta kékeszöld vízű tó taláható, melyek közül az egyiknél forgatták az Ezüsttó jeleneteit Karl May: Az Ezüst-tó kincse filmadaptációhoz, és még sok már jelenetet forgattak a tavaknál és vízeséseknél. Ideális célpont azoknak akik atív horvát nyaralásra vágynak, megtehetik ezt a Velebit-hegységnél, ahol Horvátország legmagasabb hegyeit találja. Sok túraútvonal is található erre, valamint egy 50 km hosszú, a hegycsúcsra vezető út, ahol  körülbelül 20 hegyi kunyhó, menedékhely és ház található a hegy mentén. A hegységben két nemzeti park található, az Észak-Velebit Nemzeti Park és a Paklecina Nemzeti Park délen. Mindegyik remek túravakációt kínál, sok hegymászót, barlangkutatót, botanikust vonz ide, a természet szerelmeseit.