search

Igazi feltöltődés Karlovac nyaralóházaiban

Karlovac nyaralóház

Karlovac (károlyváros) Zágrábtól  55 km-re dél-nyugatra helyezkedik el Horvátország középső részében.

Kevés olyan európai város van, melynek alaprajza egy hatágú csillagra emlékeztet, Karlovac egyike ezeknek: az olaszországi Palmanova és a szlovák Nové Zámky (Érsekújvár) mellett. Pihenjen Horvátországban és élvezze a magánszállás előnyeit. Érdekes, hogy a legtöbben nem ejtik útba a tengerpartra menet, pedig a négy folyó torkolatában kiépített vízparti város igazi színfoltja lehet a nyaralásnak.

Látnivalók, Karlovac nyaralóházai

A városnak a XVI. századra nyúlnak vissza a gyökerei, amikor is reneszánsz vonalon indult meg a tervezése. A hatágú csillagon belül utcák hadait alakítottak ki mértani pontossággal, lakóit kézművesek, kereskedők és katonai vezetőség alkodták. Nyaraljon közép-Horvátország nyaralóház kínálatunk egyikében családjával, szeretteivel és töltődjenek fel egy felejthetetlen nyaralás élményével.

A város az évszázadok folyamán rengeteget fejlődött, a XVIX. századra Horvátország kereskedelmi központja lett. Napjainkban gazdasági és kultúrális központ színes gasztronómiával és szórakozási lehetőséggel. Fedezze fel a várost karlovaci nyaralóházból, vegyen részt az augusztusban évente megtartott Sörnapokon, illetve az év többi időszakiban szervezett fesztiválokon, programokon.

Josip Jellasics tér – apartmanok Karlovac városában

Gyönyörű barokk hangulat jellemzi ezt a teret, melyet egykor nemesi paloták, kereskedők és kézművesek házai vettek körül. Az épületek mind alkalmazkodtak a város csillag alakú alaprajzához. Apartmanok közép-Horvátországban mind igényesek, igyekeztünk úgy válogatni őket, hogy minden igényt kielégítsenek. Akár csendesebb, romantikus lakás, vagy medencés nyaralóház, esetleg luxus apartman az elképzelt  tökéletes helyszín kipihenni az egész éves fáradalmakat.

Dubovac vára – privát karlovaci szállások

A várat a XIII. században építették, mely a közeli tölgyerdőkről kapta a nevét. Három századdal később Karlovac egyik legfontosabb épülete lett, még börtönként is használták. Romantikus stílusban renoválták a XIX. században, szerencsére a mai napig gyönyórű állapotban csodálható meg.  Szállások Karlovacban várják szeretteivel, sőt még négylábú kedvencét is magával hozhatja.

Katzer Pavilon – üdülőházak Karlovacban

Karlovac egyik legjellemzőbb épülete a zágrábi kiállításra épített  több, mint 120 éves Katzer Pavilon, melyet hajdanán virágárusító pavilonkét használtak, illetve kiállításokat rendeztek. Nemrég felújításon esett át, most büszkén ékesíti Karlovac városképét. Nyaraljon Horvátországban és béreljen ki egy nyaralóházat közép-Horvátországban Karlovacban. Érkezés után javasolunk egy pohár hideg Karlovacko elfogyasztását a város egyik szimpatikus éttermében.