search

Felüdülés Karlobag-i nyaralóházban, a Kvarner-öbölben

Karlobag a Kvarner-öbölben fekszik, közvetlenül a tengernél az adriai partoknál, Dalmáciához tartozik. A Velebit-hegység lábánál található és a hely csodálatos kilátást kínál az előtte elterülő Pag-szigetre. Közel 40 km hosszan elterülő partja és különös földrajzi helyzete azt eredményezte, hogy az un. tömegturizmus nem jelent  itt meg. Ez az, ami a várost különlegessé teszi. Nyaraljon horvátországi nyaralóház kínálatunk valamelyikében és szerezzen életre szóló élményt családjának, barátainak! Exkluzív fekvése miatt ideális és vonzó, ezen kívül változatos éghajlatot biztosít, mert egyszerre mediterrán és hegyvidéki. Egy rövid autós úttal kb. negyed óra alatt elérhetjük a csodálatos, közelben fekvő hegységet a szemet gyönyörködtető strandról. A kristálytiszta víz együtt jár a vonzó éghajlattal, mindezek jelentik az előnyeit ennek a természeti paradicsomnak az Adrián. Ezzel Karlobag mindenkinek tökéletes megoldást nyújt, aki néhány napot szeretne eltölteni olyan helyen, ahol a zsúfolt tömegektől távol akar maradni. Ennek köszönhetően fiatalok és az idősebb korosztály, valamint a gyerekes családok, ugyanakkor párok számára is megfelelő kikapcsolódást nyújt. Pihenjen egy karlobagi apartmanban és felejtse el a gondjait!

Karlobag nyaralóház

Karlobag környéke, apartmanok a Kvarner-öbölben

Karlobag a fejlődését az idegenforgalomnak köszönheti. A hegység közvetlen közelsége a helynek különleges vonzalmat kölcsönöz. Ezt egészíti ki ma vízparti nyaralás élménye, melyet kiegészíthetünk a hegyen szervezett kirándulással. Ezért ideális mindazok számára, akik nem tudnak dönteni a hegy és a tenger között, vagy nem tudnak és nem is akarnak lemondani egyikről sem. Egyedi fekvésének köszönhetően Karlobag egyrészt kiindulópontként szolgálhat a Velebit-hegységbe történő kirándulások számára, másfelől számos kiruccánást tehetünk innen a közeli és távolabbi környékre is. A Kavarner öböli nyaralóház könnyen a kedvencei között lesz, az ott töltött nyaralás után. A világhírű Plitvicei Nemzeti Park, vagy az Észak Velebit Nemzeti Park is itt található. Az Észak Velebit Nemzeti Park a legfiatalabb nemzeti park Horvátországban, csak 1999-ben alapították. Gyönyörű és vonzó részekből áll, ezért sok horvát hegymászó kedveli ezt a hegyvidékek közül. Csak kevés látogatóval lehet találkozni, mivel a parkot a fő közlekedési útvonaltól leválasztották, talán ez is növeli annyira a vonzerejét.

 A Pag-sziget közvetlenül a város előtt fekszik. Ez a harmadik legnagyobb sziget a Kvarner-öbölben. Amíg a sziget délnyugati részei lapos, addig az északkeleti oldal meredek és magas. Néhány szép öböl pedig fürdőzésre és napozásra hívogat.

Látnivalók, nyaralóház Karlobagban

A kis üdülőhely a közeli és távoli környéken is kínál néhány látnivalót. Karlobagban is akad néhány történelmi emlékmű. Ismert például a Fortica-erőd, melyet Kava-ként is említenek, de  ma már csak romjait tekinthetjük meg. A Fortica erőd egy 250 méter magas domboldalba épült a XIII.- XIV. században. Egykoron innen figyelték a környező vizeket. Ma az erőd magántulajdonban van. Horvátországi nyaralás alkalmával alkalma nyílik felfedezni a környék szépségeit.

A város kolostora a Szent József templommal együtt 1713-ból származik. A kapucnis kolostort részben érdekes festményei tették ismertté. Egy további látnivaló, amelyet mindenképpen érdemes megnéznünk, az a Borromeo Szent Károly templom, melyet 1615-ben építettek, és a “Szenvedő Istenanya” templom is megér egy látogatást. A következő érdekességet sem hagynánk ki: “kocka”. Ez egy 1,25 m x 1,25 m nagyságú, négyzetesen kialakított kődarab, amelyet  négy kőgolyóra állítottak fel. Ezt a kockát 1844 és 1850 között állították ide, abban az időben, amikor a Gospicból a Karlobag-ba vezető utat építették. A követ két oldalán írással látták el.

Érdemes kipróbálni a Karlobag kínálta lehetőségeket, akár tengeri fürdőzésre, akár kirándulni vágyunk. Nyaraljon a NOVASOL-al Kvarner öböli nyaralóházban szeretteivel!