search

Relaxáló nyaralás Losinj apartmanban

Losinj horvát sziget az Adria északi részén, a Kvarner-öböl lábánál. Partvonala 112 km, lakossága kb. 9000 fő. Losinjt legkönnyebben a Cres szigeti Osori forgóhídon keresztül lehet megközelíteni.

Losinj apartman

A sziget klímája enyhe mediterrán, a növényzetére a szubtrópusi örökzöld a jellemző.. Vizeiben 95 halfajta él, és egy delfinrezervátum is működik a szigeten. Foglaljon horvátországi szállást következő szabadságára!

Aparmanházak Losinj városában

Losinj-szigetén nagyokat lehet sétálni, felfedezni a magányos öblöket, és a gyermekes családok szintén jól érezhetik magukat, bár a strandok többsége inkább a felnőtteknek megfelelő. Klímája miatt gyógyhelynek számít, allergiások számára ideális. A Kvarner-öböli nyaralóház könnyen a kedvencei között lehet a nyaralás után.

A szigeten a strandok jellemzően kavicsosak, kövesek, betonosak. Egy-két strandnak van homokfövényes kis szeglete, s ezek gyakran zsúfoltak is. A sziget strandolás szempontjából olyanoknak fog igazán tetszeni, akik elfogadják a strapásabb parti terepviszonyokat, mert cserébe pompás látványt jelentő, meredek szirtfokok között megbúvó  kis öblöket, és csodásan tiszta tengervizet kapnak. A tengeri fürdőzés mellett kirándulási lehetőségek is bőven kínálkoznak  a citrusfák, leanderek, levendulák közegében, és a dús mandulafenyő erdőkben, ha a nyaralást Losinjba szervezi. Szerencsére látnivalókban sem szűkölködik a sziget.

A legjobb horvát strandok internetes toplistáján szerepel a Mali Losinj központjától 1 km-re fekvő Suncana uvala-ban (Napos öböl) található Veli zal Beach. A szélvédett öbölben a strandot sűrű mandulafenyő erdő veszi körül és ettől is olyan csodálatos ez a hely. A strand közepe kavicsos, míg a többi rész nem kellemetlen formában sziklás. A strand nagyon jól felszerelt (kék zászlós), ami egyben egy sportközpont is.

Fedezze fel a környéket Kvarner öböli apartmanból indulva. A sziget legnagyobb városa, Mali Losinj a horvát tengerpart szigetvilágának legjelentősebbje. Fő ismertetőjele a festői öbölbeli kikötő, amely még a főszezoni nyüzsgésben is képes megőrizni nyugalmas, békés jellegét.. A kikötő mögötti városrész szűk, macskaköves utcáin érdemes hosszabb sétát tenni. A városnak van egy hosszú és széles promenádja is, ahol kedvükre korzózhatnak a nyaralók.

Mali Losinj ikerpárja Veli Losinj ugyancsak rokonszenves hely, például a kikötői házakkal,békebeli villákkal. Nincs zajos autóforgalom, igazi stresszmentes világot találunk itt. Az éttermek választéka parádés. Sok halas, pizzás vendéglő és kávézó várb ennünket. Horvátországi apartman kínálatunk hatalmas, biztosan megtalálja a legszimpatikusabbat. A leglátogatottabb tengerparti szakasz a Mali Losinjtól másfél kilométerre nyugatra lévő Cikat-félsziget öblében van. A part nagy része sziklás és betonos. A fentebb említett Cikat-öbölben, a Bellevue szálloda előtt van egy kis homokos, sekély vizes strand, amit elsősorban kisgyermekes családok látogatnak. Kicsi eldugott helyen van egy csodás homokos strand, a Cvanguski-öbölben is, Mali Losinj központján kívül, a Konzum szupermarkethoz közel. A komplikált odajutás miatt szerencsére kevésbé látogatott homokos strand fedezhető fel a sziget közepe táján, a Liska slatina partszakaszon, a Liski és Kurila-öblök között. Látogassa meg az eldugott homokos strandokat kvarneri nyaralóházból. A partszakasz egyik pici része, a Biela plaza-n (fehér strand) a sziklás napozó területen túl élvezhető vakítóan fehér homokkal borított föveny! Hajóval vagy gyalogosan érhető el. Igazán javasolt.

Programok, Losinj apartmanok

Losinj-szigetéről érdemes hajóval kirándulni Rab-szigetre, és a környező kisebb szigetekre (pl. Ilovik-ra vizitaxival). Lehet séta-hajókázni a Susak-szigetre is, ahol lassan mélyülő homokos strandot találunk. Mali Losinjban nyáron gyakran tartanak szabadtéri rendezvényeket a nyaralók szórakoztatására. Nyaraljon Horvátországban és pihenjen NOVASOL szálláshelyeinkben akár egész évben!