search

Kikapcsolódás Mandre nyaralóházban a Kvarner-öbölben

Mandre Pagtól légvonalban 11 km-re, közúton 16 km-re északnyugatra a sziget középső részén a nyugati parton fekszik kilátással a közelebbi Maun és Škrda, valamint a távolabbi Olib és Silba szigetre.

Mandre nyaralóházak

Idilli kikapcsolódás, nyaralóházak a Pag-szigeten

A mély és szelektől védett Mandrei-öböl már az ókorban is menedékül szolgált az Adrián hajózóknak. Később gyakran volt színtere a kalózok és a velencei gályák közötti küzdelemnek is. Régen kis halászfalu volt, ahol csak néhány ház állt. Lakói a halászaton kívül juhtenyésztéssel, sajtkészítéssel foglalkoztak. Hozza el családját és pihenjenek horvát nyaraló kínálatunk egyikében a Kvarner-öbölben! A település csak a 20. század második felében, főként az 1970-es évektől a turizmus fellendülésével kezdett benépesülni. A magánházak szobáit kezdték turistaszállásokként kiadni, új házak, nyaralók, panziók épültek.

Mandre a szárazföldről közúti hídon is megközelíthető. Pag sziget nyugati partjának családias hangulatú, rendezett, ízléses térkialakítású nyaralótelepülése igen szép családi villákkal, nyaralókkal és apartmanházakkal várja vendégeit. A  Mandre öbölben fekvő, kis hajókikötővel is rendelkező és szinte kizárólag a turizmusból élő falucskát erdős, ligetes táj övezi, ezért ideális a családi nyaraláshoz, de a kishajóval érkezőknek is biztos horgonyzóhelyet biztosít. Kvarner öböl nyaralóházai Horvátországban biztosan leveszik a lábáról. Pag viszonylag sekély partvidékén egymást érik a szebbnél szebb, homokos és kavicsos strandok, ezért Mandre a kisgyermekekkel érkezők számára is az egyik legjobb választás.A teljes körű infrastruktúrával rendelkező, kb. 10 km-re fekvő Novalja üdülőkozpont ugyanakkor sokrétű sportolási és bevásárlási lehetőséget, valamint mindenki számára vonzó kultúrális és szórakoztató programokat is kínál.

Mandre strand, apartmanok Mandrén

A Mandrei strand egy hosszú, kavicsos partszakasz, amely mintegy 14 km hosszan húzódik a Pag-szigeten. Éppen az azonos nevű üdülőhely apartmanjai és szálláshelyei alatt helyezkedik el a sziget deli részén. Válasszon pihenés és feltöltődés céllal apartmanházat Mandre településén! Ha autóval érkezünk ide,akkor a parttól mindössze 10 méterre le is tudunk parkolni, ami nagyon megkönnyíti a strand elérhetőségét. Erről a partról csodálatos kilátás tárul elénk az öblökben és strandokban bővelkedő, környező szigetecskékre. Ezt a strandot mindazoknak ajánjuk, akik nyugodt pihenésre vágynak a gyönyörű természetben, ugyanakkor a civilizációhoz mégis közel.A parton egy játszótér is található, ahol a gyerekek remekül szórakozhatnak, játszhatnak, míg a szülők úsznak akristálytiszta tengerben.

Buráról (Bóra), azaz a helyi sajt különlegesség kóstolása mandrei apartmanban

A Pag-szigetről származó bárányok húsának, illetve a pagi-sajtnak különlegességét az itt termő gyógynövények adják keveredve a tenger sós vízének illatával-ízével. Családi nyaralását töltse a Kvarner öböl medencés üdülőházak egyikében, a NOVASOL segít megtalálni a legmegfelelőbbet. A pag-i sajt (Bura) ez Horvátország egyik legjobb, sőt egyesek szerint, a világ legjobb kemény sajtja. A titok nem az előállításban rejlik, hanem az ízében. A Bura (Bóra) szél a Velebit hegységtől süvítve kiírtotta a sziget növényvilágát, azonban cserébe telehintette azt sóval. Éppen ezért a szigeten élő állatok ízének különleges világa méltán hírdeti a Bura nagyságát. A Bura keletkezése két féle levegőáramlat találkozásához kötődik. Az egyik a hideg levegő amely a meredek hegyi sziklákról ereszkedik alá, a másik a meleg tengerparti szellő amely lassan hömölyög az Adria partjainál. Habár ezt a néha orkán erejű szelet általában a meteorológusok emlegetik, amikor figyelmeztetik a sofőröket illetve a tengerészeket a rossz időjárási viszonyokra, azonban a Burát a költészek is megörökítették műveikben.
 

Horvátországi nyaralóház kínálatunból pár kattintással, könnyedén kiválaszthatja következő vakációjuk helyszínét, legyen medencés, kellemes, csendes apartman, vagy egy nyüzsgő városi lakás, esetleg egy luxusvilla a NOVASOL-nál megtalálja!