search

Matulji csodás nyaralóházai

Matulji földrajzilag Isztria területén található, Primorje-Gorski Kotar megyében. Fiume központjától 10 km-re északnyugatra a Tengermelléken, az Isztria-félsziget északi határán, az A7-es autópálya mellett fekszik. A községnek nincs tengeri kijárata, mivel egykor Abbáziához tartozott. Északon Szlovéniával határos. Válasszon horvátországi apartmant családi nyaralásához!

Matulji nyaralóház

 

Matulji egy olyan kis település, ahol nyugodt pihenést tud  választani családja vagy esetleg  baráti társasága számára. A zöld, a természet közelsége hozzájárul, hogy   nyaralását felejthetetlenné tegye.

Matulji nyaralóházai, apartmanjai, villái akár medencével luxus kivitelben

Matulji az ókorban Liburniának nevezett területre esik. Ez a vidék a horvát Tengermellék legnagyobb részével együtt az állattenyésztéssel és hajózással foglalkozó libur nép hazája volt. A térség a többi illír területekkel együtt i. e. 59-től lett a Római Birodalom része. A horvátok a 7. században érkeztek ide. A 12. században a Német-Római Birodalom része lett, majd a 15. századtól 1918-ig a Habsburg Birodalomhoz tartozott. 1857-ben a déli területek vasúti építkezései keretében megépült a Bécs–Trieszt vasútvonal, majd 1873-ban a Pivka–Fiume vonal is, mely mentén Matulj lett Abbázia vasútállomása. A vasút kiépítése a turizmus jelentős fellendüléséhez vezetett és megindult a település népességének gyors gyarapodása. Épületeinek nagy része a 19. század és a 20. század közepe között épült. A szomszédos Abbázia a 20. század elejére az egyik legkedveltebb európai nyaralóhely lett. Matulji pedig 1908-ban a kiinduló állomásává vált a Matulji–Abbázia–Lovran villamos vonalnak. Az I. világháború nagy megtorpanást okozott a település fejlődésében. Az 1920-tól  Matulji és a környező települések olasz fennhatóság alá kerültek, ezekből alakították ki 1921-ben Matulj községet. Ebben az időszakban jöttek a karneváli maszkok is szokásba. Matulji 1945-ben Jugoszlávia része lett, melyből kiválva 1991-től vált Horvátország részévé. Következő nyaralását szervezze a Kvarner-öböl apartmanok egyikébe a NOVASOL kínálatából!

A Matulji község területe főleg erdőkkel és erdős területekkel borított. Ez az információ már elegendő ahhoz, hogy elmondhassuk a természetes környezet fontosságának jelentőségét.

A Muna közelében található "Nad Zasten" természetvédelmi területen védett barlang is található.

Matulji háromszög alakú címere három kék mezőre van osztva egy-egy arany haranggyűrűvel, ez Matulji jelképe pontosan azért, mert már régóta ismertek a harangok a községben. Fedezze fel a környéket Kvarner-öböl nyaralóházból indulva!

Míg Matulji-ban tartózkodik, kóstolja meg a helyi specialitásokat is, amelyek fő összetevői  a házi kenyér, a nyúl, a sonka, a húsleves,  és így tovább.

Látogasson el a közeli Kastav városba is és egy pillantásra beleszeret. Gazdag kulturális örökség, és a nyári hónapokban számos esemény várja Önt. Ez csak néhány ok arra, hogy miért  látogasson el a városba. A Kastav Kulturális Nyár minden évben megrendezésre kerül, hires és nagyon népszerű  rendezvény az egész régióban. Várja vendégeit a  Nedeja Bela rendezvény is, amely valójában a fiatal bor ünnepe. Ezen kívül számos galéria is található még a városban.

Este látogasson el Opatijaba, Isztria  gyöngyszemébe. A tengerparton húzódik az osztrák-magyar monarchia óta népszerű 12 km hosszú, "Lungo Mare" nevű strand. Opatija gyönyörű építészeti és gazdag kulturális öröksége egy pillantás alatt rabul ejti  Önt. Ha vásárolni vagy éjszakai szórakozást szeretne, Rijeka városa az ideális, de  számos egyéb kikapcsolódási lehetőség  is rendelkezésre áll még. Rijeka egy lüktető város, amely nagyszerű lehetőségeket kínál  az egész család számára. Pihenjen igényes nyaralóházban Matuljiban akár egész évben!

Foglaljon házat vagy apartmant a NOVASOL kínálatából és élvezze a nyaralást Kvarnerben!