search

Nyaralóházak a Kvarner-öbölben található Palit településen

Palit

Palit a Kvarner-öbölben, a Rab-sziget délnyugati partján található 600 méterre Rab várostól. Palit részben a Frkanj-félsziget által körülfogott látványosan szép Szent Eufémija-öböl mentén, a Vrsi-hegy lábainál helyezkedik el.

A település Rab város egy része. Válasszon ki egy nyaralóházat a Kvarner-öbölben ajánlataink közül és adja át magát az élménynek! Palitnak van egy régebbi, meg egy modern része. Az utóbbi teljesen új és kicsi település, amelyet egy termékeny völgyben hoztak létre nyaralóhelynek és adminisztratív-üzleti központnak. Ide épült egy új bevásárló utca, azaz Palitban azoknak érdemes megszállni, akik szeretik, ha a közelben jó az ellátás választéka. A modern faluban csinos és nyugalmas lakónegyed is található. Nagyon szép a Palit körüli természeti környezet. Palit értékét nyaralóhelyként növeli a nevezetes Frkanj-félsziget közelsége, ugyanis sokak szerint itt vannak Rab-sziget legszebb strandjai - az elbűvölő kis öblökben. A Palitban nyaralók többnyire szinte minden nap átmennek e félsziget strandjaira.

Megközelítése Magyarországról

Budapestről autóval kb. 6 órát tesz ki a Palit-ba való eljutás. Az  555 kilóméterből  471 kilóméter autópályán halad.

A tengerpart

Palit aprókavicsos központi strandja elég keskeny, a tenger itt lassan mélyülő. De nem erre a strandra érdemes kimenni, hanem a mandulafenyőkkel teli Frkanj-félszigeten található strandok valamelyikére. Azok is kavicsosak, úgyhogy érdemes vinni valami könnyebb strandgyékényt és fürdőszandált. A kavicsok által okozott kellemetlenségekért egyértelműen kárpótolja a nyaralókat a kristálytiszta tengervíz gyönyöre. Látogasson el Palitra, szálljon meg a Kvarner-öböl apartmanok ajánlatunk egyikében családjával, barátaival.

Naturizmus és a strand a szigeten

Ezen a félszigeten van - természetesen védettebb helyen - az Adriai-tenger legrégebbi nudista strandja is. 1934-ben Richard Ehrman, a Nemzetközi Naturista Szövetség elnöke  nyitotta meg az első nudista strandot a szigeten, amely az első volt az Adria ezen részén.

Kandarola az ugyanilyen nevű sziklás, kavicsos öbölben található. Palitból, a központi strandról vízi taxival is át lehet menni a félszigetre (mindössze 5 perc a hajózás, átlagban 20 kuna/fő az ára). Az itt működő nudista strand jól felszerelt: étterem, napozóágyak, napernyők, zuhanyozók, vécék. Kutya is vihető.  Horvátországi szálláshelyeink valamelyikében a kutyabarátokat kis kedvenceikkel is Nagy szeretettel várják. Pár kattintással könnyen találhat kutyabarát szálláshelyeket is.

Palit közelében található a Lungo Mare (betonos, köves) fürdőhely az Eufémia-öböl végétől egészen Rab városáig húzódik. A Skver strandon nyugágy-, vízibicikli- és kajakkölcsönzési lehetőség, tengeri bejárat mozgáskorlátozottak részére, étterem, zuhanyzók és nyilvános illemhelyek.

Vendéglátás

Palitban sok kitűnő éttermet és helyes kávézót találunk. Ajánlható a Marina és a Palit nevű éttermek és az Ana nevű pizzéria. Palitban igazán nincsenek szórakozóhelyek (eltekintve a Grand Hotel egyszemélyes zenekar által produkált, idősebbeknek való esti műsoraitól), azaz, aki ilyesmire vágyik annak be kell mennie Rab városba – szerencsére a távolság jelentéktelen, mindössze kb. 600 méter.

Látnivalók

A Palitban nyaralók számára a közelsége miatt kézenfekvő a ,,Kis Dubrovniknak” is nevezett Rab városának gyakori meglátogatása. Érdemes a szárazföldre is átmenni, és ott például Jablanacon keresztül érkezve a Velebit hegységben, vagy a Plitvicei Nemzeti Parkban kirándulni. Kishajóval mindenképpen menjünk át Pag-szigetre is és látogassunk el Lun falucskába.

Aktív pihenés

Palit közelében nyers, vad természet, és barlangok kínálkoznak a kirándulóknak. Az erdős környék és a félszigetek kiváló túraterepet szolgáltatnak. Búvárkodásra alkalmas sziklás partszakaszok is vannak a közelben. Töltődjön fel a Kvarner-öböli nyaralóház egyikében kínálatunkból és hozza el ismerőseit is legközelebb!

Miért választanánk ezt az uticélt?

Tiszta a tenger, gyönyörű strandokat, hosszú tengerpartiti sétanyokat találhatunk itt,  sportolási lehetőségek kínálkoznak a strand közelében,  hosszú kerékpár és futó ösvények, érdekes kirándulások helyszíne lehet, valamint a helyi tájjellegű élet és szokások megismerésének lehetrősége kínálkozik.