search

Családi nyaralás a horvát Punat városában

Adriai nyaralás Punat városában

Punat egy kicsi, mindössze 1800 lelket számláló település, amely Krk sziget déli partján fekszik. Foglaljon NOVASOL horvát nyaralóházat a családjával és üdüljün idén az Adrián.  A tengerről vagy a sziget belsejéből megközelítve, a hely látképe nem hétköznapi: e kis település a kivételesen mély Puntarska draga partjainál bújt meg. Az öböl közepén fekszik a piciny Kosljun szigetecske, amelyen egy ferences kolostor található. Káprázatos látvány! 

E rendkívüli szépséghez kapcsolódnak Punat idegenforgalmi életének kezdetei: a 19-dik században Karolina császárné, I. Ferdinand osztrák császár özvegye látogatta meg először a kosljuni ferences kolostort, őt követte Maximilián Ferdinand, Ferenc József osztrák császár öccse, továbbá I. Karol román király és más népszerű és egyszerű kíváncsi vendég. A kicsi Kosljun egy értékes oázis, mely a sziget természeti és kulturális hagyatékait őrzi, ezért nem csoda hogy még mindig számos turista látogat ide. Kosljun szigetét kizárólag kis hajókkal és bárkákkal lehet megközelíteni, amelyek szervezett időpontban hozzák –viszik a vendégeket. Mit szólna tehát egy Kvarner-öböli üdüléshez? 
 

Kvarner-öböli nyaralás Horvátországban a Punet városban

Punat egy pici turista település, mely kiváló menedéket nyújt azok számára, akik szeretnének megpihenni a rohanó, stresszes és zajos hétköznapoktól. Szűk utcácskáival, a jellegzetes boltíves tengerparti házaival, erkélyeivel és kocsmáival Punat egy elragadó üdülőhely. A falubeliek nagyon büszkék az olívaolaj készítésének hagyományára: ma minden puntári család saját olíva ültetvénnyel rendelkezik, és saját otthonukban készítik a kiváló minőségű olíva olajat. Punat nyaraló látogatói számára ez azonnal kiderül, hiszen a faluhoz vezető út számos takaros olívaültetvény között vezet. Ismerje meg mindezt horvátországi nyaralása alkalmával.

Punátban különösen kedves vendégnek fogják érezni magukat a hajózás szerelmesei, hiszen itt található az Adria legnagyobb és legöregebb marinája, amely közel 1200 hajó befogadására alkalmas. A Marinától mindössze 50 méterre található a „Kanajt” szálloda, amely a hajósoknak, a tengerészeknek és az aktív pihenést kedvelőknek a gyülekező helye. Punat nagy szeretettel fogadja be az egyéb vendégeit is, akiknek kiváló szálláslehetőségeket kínál a szállodákban, kempingekben, vagy privát szobákban és apartmanokban a családi házakon belül.