search

Senj nyaralóházak és apartmanok Isztrián

Nyaralóházak Senj - Zengg városában Horvátországban

Nyaraljon horvátországi nyaralóban és célozza meg Senj városát következő szabadsága uticéljának. Senj Horvátország egy különös területe. Tengerparti város, viszont hatalmas hegyek húzódnak a település mögött. Az Isztria középső részén, Pazintól 18 km-re délnyugatra, Žminj és Rovinj között fekszik. Kanfanar 1999-óta az Isztria egyik legjelentősebb csomópontja lett, ekkor építették meg az ún. „Isztriai ipszilont”, az A8-as és A9-es autópályák találkozását. Itt találkoznak a Pólát a szlovéniai Koperrel, illetve Fiuméval összekötő fő közlekedési utak. 1876 és 1966 között Kanfanar vasúti csomópont is volt, de ekkor a Kanfanar–Rovinj vasútvonalat megszüntették.

Éghajlata alapján a község két területre osztható. A tengerparti rész mediterrán, a hegyvidék alpi-dinári éghajlatú. A tengerpartot meleg és száraz nyarak, valamint enyhe és csapadékos telek, míg a hegyvidéket hidegebb telek és csapadékosabb, enyhébb nyarak jellemzik. Luxus apartmanok a Kvarner-öbölben mindannyiuk kedvence lesz. A szerencsés fekvése miatt nem csak a tengerpart nyújt kikapcsolódást, de a város és a mögötte húzódó hegy is bőséges programlehetőségeket kínál. Éppen ezért látogathaó nyugodt szívvel egész évben. Az éves átlaghőmérséklet a tengerparton 15,2 °C. A legalacsonyabb hőmérséklet Zenggben -10,4 °C, a legmagasabb 37,6 °C. A hegyvidéken a legmelegebb hónap az augusztus 13,1 °C, míg a leghidegebb a február -4,2 °C átlaghőmérséklettel. Zenggben és közvetlen környékén az évi napsütéses órák száma 2338. Senj apartmanok sokaságából válogathat kedvére ajánlatainkból. Zengg területe kifejezetten szeles, ez a legszelesebb vidéke a horvát Adriának. A tenger felől gyakran és erősen fúj a tengerparti szél, a bóra. Nyáron talán a legnagyobb esemény a Senj fesztivál. Ha lehetőségünk van, próbáljuk a nyaralást ehhez az eseményhez időzíteni. Hat napon keresztül éjjel-nappal maszkos karneválozók vonulnak fel, igazi mediterrán hangulatot varázsolva.

Image result for senj

Családi kikapcsolódás Senj városában Kvarner Öbölben

i. e. 4. században említ „Attienites” néven először az egyik görög periplus (szöveges útikalauz) a Pseudo-Scylax. A rómaiak az i. e. 2. században foglalták el ezt a területet és a településnek a „Senia” nevet adták. Innen indultak a japodok és a megmaradt illír törzsek elleni hadjáratokra. Ők kezdték meg a város kiépítését, ami az i. e. 1. századtól a 4. századig tartott. A rómaiak uralma alatt Senia az Adria ezen részének kereskedelmi, közlekedési és kulturális központjává vált. Felépültek a város középületei, a vízvezeték, a fürdő, a templomok és egyéb épületek. Minderről az a számos kőemlék, istenszobor, épületmaradvány és sír mesél, amit a város területén folyt régészeti feltárások során találtak. Az ókori város romjai a város feletti Nehaj-várhoz felsétálva jól láthatók. Vigye el családját barátait egy kutyabarát apartmanba Horvátországba és persze ne hagyja otthon házikedvencét sem!