search

Kiadó nyaralóházak Izlandon

Nyaralóházak Izlandon – gleccserek és vulkánok között

Ha Ön imádja a természetet, és a világ zajától távol tud a leginkább feltöltődni, nem is választhatna Izlandnál jobb úti célt. Találja meg a tökéletes nyugalmat, lazuljon el, lélegezze be a szigetország tiszta levegőjét és ismerje meg Izland barátságos népét. Sehol máshol nem olyan csodásan pihentető a nyaralás, mint Izlandon.

Izlandi nyaralóházaink mindennel fel vannak szerelve, amire csak nyaralása során szüksége lehet. A sziget tájaihoz hasonlóan nyaralóház-kínálatunk is rendkívül sokszínű. Minden nyaralóház berendezése a tulajdonos egyéni ízlését tükrözi, így nálunk mindenféle stílust megtalál a moderntől a tradicionálisig, hogy Ön biztosan otthon érezze magát szabadsága alatt is. Válogasson kedve szerint!

Nyaralóház keresés

 

Izlandi nyaralás nyaralóházban

Ezen a Magyarországnál kicsivel nagyobb vulkáni szigeten – ami a mai napig kimutathatóan folyamatosan növekszik – olyan változatos tájakat fog találni, annyi ellentétes világot fog megtapasztalni, hogy egy nyaralás talán nem is lesz elég arra, hogy mindezt befogadja. A sziget 140 vulkánja közül 26 ma is működik; legismertebb közülük az 1491 méter magas Hekla. Izland több mint egy tizede gleccserekből áll, a mindenfelé feltörő rengeteg gejzír pedig olcsó geotermikus energiával látja el a szigetet. Északi fekvése ellenére – a főszigettől alig pár km-re észak felé szeli át az óceánt az Északi sarkkör – a sziget időjárása kevésbé zord, ugyanis a Golf-áramlat erősen befolyásolja az éghajlat alakulását. A déli és a nyugati partvidék ennek köszönhetően teljesen jégmentes, míg az északi partokat tél végén a sodródó sarki jég is elérheti időnként. Indítsa izlandi felfedezőtúráját egy komfortos nyaralóházból!

A felfedezésre váró helyek listája Izlandon szinte végtelen. Itt található Európa legnagyobb gleccsere, részt vehet vulkántúrán, vagy befizethet bálnaleső hajóútra is. A sziget madárvilága is egyszerűen páratlan. Izlandon Ön garantáltan olyan dolgokat fog látni és megélni, amelyeket biztosan sokáig nem fog majd elfelejteni. Foglalja le izlandi nyaralóházát még ma!

Egyike Izland különleges programlehetőségeinek a lovas kirándulás. Talán elsőre furcsa ötletnek hangzik, mégis nagyon népszerűek az izlandi lovas túrák. Képzelje csak el, milyen fenséges érzés lehet a lélegzetelállító gleccserek, jég formálta völgyek, láva folyamok, gejzírek és hatalmas vízesések között lóháton vágtatni – vagy ügetni. Szintén kihagyhatatlan látnivaló a sziget „Kék Lagúnája”, amely egy geotermikus tó egy kihalt lávavidék közepén. Az állandóan 37 és 39 fok közötti vízhőmérsékletnek köszönhetően a testi-lelki tökéletes ellazulás itt garantált. A víz gyógyító hatását pikkelysömörben szenvedő betegeknél már hivatalosan kimutatták. A fürdőzés után pedig a közeli, lávakőből épült étteremben végigkóstolhatja a helyi specialitásokat, mielőtt a kirándulásról visszatér kényelmes, privát nyaralóházába. Az izlandi naplementék felejthetetlenek; miért is ne élvezhetné a csodás látványt komfortos nyaralóháza teraszáról?