search

Nyaralóházak Bács-Kiskun lenyűgöző térségében

Bács-Kiskun megye az ország legnagyobb területű régiója az Alföld. A Duna-Tisza köze térségben hosszan elnyúló Kiskunság a végtelen füves puszták, a határtalan nyugalom és a tanyasi romantika otthona. Válasszon egyet a NOVASOL nyaralóházak Bács-Kiskun megyének kínálatából és adja át magát a kiskunsági életérzésnek!

nyaralóházak Bács-Kiskun

Vidéki élet, nyaralóházak Bács-Kiskun területén

A környéket páratlan vidéki élet, sokszínű élővilág jellemzi: őshonos vadállatok, háziállatok, védett természeti értékek és ritka növények. A megye területi értékeit a Kiskunsági Nemzeti Park őrzi és mutatja be. Kiskunhalason híres csipkemúzeumot tekinthetünk meg, így akik a kultúra és a néprajz kedvelői Bács-Kiskun megyében pazar érdekességekre bukkanhat. Kalocsa a világhírű paprikájának köszönhetően közkedvelt, Baja település pedig a tésztás, kalocsai paprikás halászléről. Bugac és Solt kitűnő helyek a végtelen rónák és a puszta felfedezésére. A hazánkban is egyre népszerűbb geocatching a Kiskunságban is elérhető gyerekek és felnőttek nagy örömére. Pihenjen családjával valamelyik magyarországi nyaralóházban a NOVASOL kínálatából és hagyja hátra a szürke hétköznapok monoton mindennapjait!

Látnivalók, nyaralóházak Bács-Kiskun vonzáskörzetében

Nemcsak az egri Szépasszonyvölgye büszkélkedhet finomabbnál-finomabb borokkal, hisz a 18. századtól a Hajós nevű faluban a betelepített svábok már szőlőtermesztéssel, ezáltal borászattal foglalkoztak. Manapság 1200 présházzal büszkélkedhet a Pincefalu településsel összefonódott Hajós, ami európai viszonylatban is élenjáró. A löszfalba vájt fehérre meszelt pincék alagút-szerű belsejében 20-50 méter hosszan sorakoznak fahordóban a zamatos vörös- és fehérborok. Minden év tavaszán Orbán-napi Borünnep alkalmával gyűlnek össze a környező és vidéki falvak, települések lakói. A nagyszabású alkalom  az ország minden pontjáról vonzza az érdeklődőket. Látogasson el Ön is szeretteivel, és pihenjenek meg a számos nyaralóházak Bács-Kiskun megye valamelyikében!
Kalocsa a régió legrégebbi városa, több mint 1000 éves múlttal rendelkezik. Főszékesegyház, több egyházi épület, valamint Paprikamúzeum ejti ámulatba az arra látogatókat. Itt a kalocsai paprika-termesztés és feldolgozás menetét és történetét ismertetik, valamint szemléltetik. További idegenforgalmi látványosság az Érseki Palota Patachich terme. 
A korábban említett tanyasi hangulatot, az igazi vidéki életérzést a környéken Solt mellett leginkább Bugac és Bakod Puszta idézi fel. A szabadtéri programok ezeken a településeken leginkább a lovaglásban, csikósok által bemutatott ügyességi lovasbemutatókban jelentkeznek. Bugac a Kiskunsági Nemzeti Park legnagyobb homoksági területe, ami a Bugaci salátán kívül a lótenyésztésről, lovasportokról lett nevezetes. Ragadja kézen szeretteit, ismerőseit és töltsenek el akár egy hosszú hétvégét magyarországi üdülőház kínálatunk egyikében!

Gyönyörű nyaralóházak Bács-Kiskun régióban, programok

Bugacon a Nagybugaci-erdőben sétálva egy 800 hektáros ősborókásra bukkanhatunk, amit a Bioszféra Rezervátumban csodálhatunk meg. A helyi homokos, buckatetős termőföld mészkőben gazdag, ami kifejezetten kedvez a borókatermesztésnek. A Duna-völgy egykori állóvizekben gazdag területét a tőzegbányászásnak is köszönhető változatos élővilág jellemzi. Itt leginkább fűzfák és mocsári nádasok ejtenek rabul a sokszínű állatvilág mellett. Igazi kuriózumnak számít egy vízjárta ártéri terület buja növényzettel. Az Alpári Holt-Tisza, valamint a liget- és láperdők különleges madárvilága a fotósok kedvence nem véletlenül. Ezeken az érintetlen területek kócsagok, gémek, récék, gólyák, héják és bölömbikák fészkelnek leginkább. Foglaljon egyet a nyaralóházak Bács-Kiskun megye kínálatából és töltse a vakációt az Alföld ezen területén akár nagyobb társasággal!

Nevezetességek Kecskeméten, nyaralóházak Bács-Kiskun régióban

Bács-Kiskun megyeszékhelye, egyben a vidék legnagyobb városa Kecskemét, mely az ország leginkább mértani közepéhez van közel. Budapesttől mindössze 86 km-re található a Duna-Tisza közén. Sokan nem tudják, hogy Kecskemét igen gazdag történelmi múlttal rendelkezik, hiszen időszámítás előtt 3000-ben már lakták a vidéket, kereskedelmi útvonalának köszönhetően.
Kecskeméten található az ország területileg egyik legkisebb állatkertje. A Kecskeméti Vadaskert 150 különböző állatfajjal, közel 500 egyeddel mutatja be az állatok életét az érdeklődőknek. Vannak egyedülálló, csak az itteni vadasparkban megcsodálható egyedek is, mint a madrillok, illetve több ritkaság is: petymeg és az Afrikában őshonos cibetmacska is. Pihenjen családjával valamelyik NOVASOL-los magyarországi üdülőházban és tekintsék meg hogyan „állítja elő” a cibetmacska a világ egyik legdrágább kávéját a Kecskeméti Vadaskertben.

Aki a természetben leli igazán örömét, annak szívből ajánljuk a Kecskeméti Arborétumot. A helyi lakosok egyik kedvence helye, hisz sokan ülnek ki egy jó könyvvel, vagy egy pokrócon szimplán pihenni az árnyas fák alatt, illetve ebben a szép környezetben futni is egészen különleges élmény. 62 hektáron számos olyan kivételes növénynek ad otthont az arborétum, mint kanadai vasfa, ami olyan nehéz, hogy elsüllyed a vízben. Tényleg nem kell külföldre utazni, hogy felejthetetlen kikapcsolódásban legyen része. A NOVASOL közel 600 nyaralóházat közvetít, melyből könnyedén kiválaszthatja az Önnek és családjának, barátainak a legmegfelelőbbet. Hazánkat megismerni talán az egyik legjobb választás, ha a nyaralóházak Bács-Kiskun megye kínálatából válogat.

További érdekességek, nyaralóházak Bács-Kiskun területén

Kecskemét leghíresebb épülete a mondókából is ismert szecessziós Cifrapalota, mely korábban lakások- és Casino-ként üzemelt, ma viszont várostörténeti múzeumként, illetve képtárként funkcionál.

A belvárosban az egykori ferences kolostor ad otthont a nemzetközileg elhíresült Kodály Zenepedagógiai Intézetnek. Itt Kodály Zoltán híres módszerével oktatják a világ szinte minden részéről érkező hallgatókat. Az épületben pedig mindenki számára nyitva áll a Kodály Zoltán életét, munkásságát bemutató múzeum.
A kimerítő városnézés után térjenek be egy színvonalas színdarabra a Katona József Színházba, ami hatalmas szerepet tölt be a város és a környék kulturális életében.

Amennyiben kérdésük merülne fel nyaralóház foglalás tekintetében a GYIK részben informálódhatnak a fontos tudnivalókról, vagy további kérdés esetén hívjanak minket telefonon!