search

Szállások Kecskemét városában Bács-Kiskun régióban

Kecskemét az ország mértani középpontjához legközelebb álló település a Duna-Tisza közén Budapesttől 86 km-re délre található. Tervezze nyaralását legközelebb Magyarországra, legyen egyik a szállások Kecskemét kínálatunk közül következő úticélja az egész családnak! Fedezzék fel együtt innen Bács-Kiskun régió szépségeit!

szállások Kecskemét

A város története – szállások Kecskemét városban

Kecskemét ősi kereskedelmi útvonalak találkozásából jött létre: vámszedő és vásározóhely volt hajdanán, és időszámítás előtt már 3000-ben is lakták. A 19. században indult látványos fejlődésnek a település, viszont a 20. század elején hatalmas földrengés rázta meg a várost, melynek következtében több középület, köztük a Nagytemplom is súlyosan megrongálódott. A világháborúk és a gazdasági válság után Kecskemét jelentős közigazgatási szerepet kapott. 1950-től lett az ország legnagyobb területű megyéjének a székhelye. A város nevének a származása is érdekes, hiszen a kecske + járás, azaz „mét”-ből ered. Foglaljon magyarországi nyaralóház kínálatunkból Kecskeméten, mely a nyolcadik legnagyobb város Magyarországon. Közel 600 NOVASOL apartmanból választhatja ki Önnek és szeretteinek a legmegfelelőbbet belföldön. A kereső és a szűrők beállításának segítségével válogathat akár gyermekbarát, vagy természetközeli és sok más koncepciójú nyaralóházak közül.  

Érdekességek, szállások Kecskemét településen és környékén

Érdemes ellátogatni a környező falvakba, városokba is, hiszen csodaszép látnivalókkal találkozhatnak az érdeklődők. Bugac települést emelném ki először, hisz káposztás salátájáról talán a legismertebb. Feltétlenül kóstolják meg, ha arra járnak! Érdemes azonban említést tenni a következő településekről is, hisz Bács-Kiskun régió gyöngyszemei: Lakitelek, Nyárlőrinc, Ágasegyháza, Hetényegyháza, de felsorolni szinte nem is lehet, mindegyik másért kedves. Folytassa Ön a listát, pihenjen meg valamelyik Bács-Kiskun régiójú nyaralóházban és járja be a környéket!

Látnivalók, szállások Kecskemét városában

Kecskemét főterén található a már korábban említett katolikus Nagytemplom. Az Alföld legnagyobb copf, azaz későbarokk stílusban épült székesegyháza. Korábban 6 harangja volt, mely Bugacig is elhallatszott, mára csak 3 harangja maradt a 73 méter magas toronynak. A tornyot erkély veszi körül, amiről az esetleges tüzet figyelték.

A Városháza a 19 században 2 hosszú éven keresztül épült klasszicista stílusban, mely a francia reneszánsz építészet jegyeit viseli. A Díszterem hazai és nemzetközi fogadásoknak, konferenciáknak ad otthont, berendezése korhű, minden egyes eleme kézművesipari munkával készült.

Legyen egyik a szállások Kecskemét és környékén ajánlatunk közül következő kiindulópontja felfedezni az Alföld szépségeit! Sétáljon el a Cifrapalota különlegesen szép, szecessziós, korai 20. századi épületéhez. Hajdanán lakások, valamint városi Casino működött benne, jelenleg a Kecskeméti Képtár gyűjteményei csodálhatóak meg. A tetőcserepeket, valamint a homlokzat díszítő elemeit a Zsolnay gyár készítette. Ezeknek a nap fényében való megcsillanásáról kapta a Cifrapalota elnevezést is. Legnagyobb terme a Pávaterem, melybe díszlépcső is vezet.

Az eredetileg Városi Színházként létesült kecskeméti színház ma Katona József Színházként üzemel és hatalmas szerepet tölt be a város és a könyék kulturális életében. Színvonalas előadásokat tekinthetünk meg egész évben, nagy nevű színművészek előadásában. Következő vakációra legyen egyike a szállások Kecskemét ajánlatunk közül következő nyaralásának helyszíne, vagy a környéken kiválasztott NOVASOL apartmanja, és akár onnan kiindulva elsétálhatnak egy remek előadásra. Amennyiben négylábú házi kedvencével érkezne sincs akadálya, hisz belföldön több száz nyaralóház kutyabarát. Lepje meg szeretteit egy belföldi nyaralással, pihenjenek privát apartmanban Magyarországon, vagy Európa 25 másik országában. Több, mint 55 000 NOVASOL nyaralóházból választhatja ki kedvencét legyen a hegycsúcson, vagy egy romantikus völgyben, sőt akár egy ringatózó lakóhajón is. Nyaraljon velünk az otthon kényelmével!