search

Élménydús nyaralás Balaton legvonzóbb nyaralóházaiban

Különleges kikapcsolódás a Balaton partján a családjával

A „magyar-tenger” vitathatatlanul a legkedveltebb nyaralóövezet az országban, mely a Dunántúlon fekszik és Közép-Európa legnagyobb és legmelegebb tava. A Balaton 77km hosszú, és helyenként 14km szélességű. A legkiemelkedőbb és egyben legvonzóbb régió magyarországon nyaralni a Balaton déi parti üdülőövezete.

Az, hogy a Balaton mióta fejti ki megigéző hatását az emberekre, ami a magyar nyaralóházakra is érvényes, nem igazán ismert. Vajon ki lehetett az, akinek először támadt az a gondolata, hogy „ide muszáj visszatérnem”? Talán egy költő a sok közül, aki már korán ideköltözött, hogy kreativitásának szabad utat engedjen? Vagy talán egy 19. századi átutazó? Ezt már soha sem tudjuk meg. Önnek viszont nyugodt szívvel ajánljuk a kínálatunkban szereplő balatoni nyaraló apartmanjainkat.

Az első nyaralóknak több mint elég okuk volt az ittlétre. Mindenekelőtt ez az édesvizű tó, ami a nyári hónapokban igazi paradicsom a vízimádóknak. A víz kellemesen meleg (22 és 28°C között), és ivóvíz minőségű. Különösen a gyermekek számára ideális a déli parti sekély víz. Az északi parton azonban gyorsan mélyül a víz. Vitorlázni vágyók, szörfösök, horgászok, mindenki megtalálja a számára megfelelő elfoglaltságot.

Balaton nyaralás

 

A Balaton már tavasszal is vonzza az első turistákat, mivel a vízhőmérséklet gyorsan emelkedik kellemes tartományokba a fénysugarak hatására, így már májusban is kellemes 20 fokos vízben fürödhetnek a kedves vendégek. Ez a Balaton sekély vízének is köszönhető, amely átlagosan 3 méter körüli. Amikor pedig beköszönt a nyár, megkezdődik az igazi fürdőszezon, egy felejthetetlen balatoni nyaralás, akár az egész családnak, de még a házi kedvencük számára is, a balatoni kutyabarát strandoknak köszönhetően. A meleg idő, a sok napsütés, valamint a fürdéssel eltöltött napok élménye teszi a Balatont kedvelt úticéllá. Ha pedig nyugalomra vágynak, akkor érdemes a Balatont tavasszal, valamint ősszel felkeresni, amikor nyugalom honol a szép tájon. Az idő októberig általában kellemesen meleg szokott maradni.

Természetes élmény minden értelemben

A természetet kiválóan megismerhetik lovaglás közben, vagy akár a Balaton körül vezető kerékpárúton biciklizve. Aki azonban a levegőből szeretne egy pillantást vetni az egész környékre, azok részére a sétarepülés is rendelkezésére áll.

Aki este szívesen menne táncolni, annak is sok változatosságot kínál a Balaton. Különösen a fiatal nyaralóknak, akik szeretik a nyári partikat a forró éjszakákon. Magyarországi nyaralóházainkban pihenve az egész család jól érzi majd magát, pár kattintással egyszerűen leszűrheti igényeinek megfelelő apartman ajánlatainkat. 

Balaton

Élvezet és kikapcsolódás

A borszakértők biztos örömüket lelik a balatoni borokban. A málló vulkáni talaj, a sajátos éghajlat és a napsütés, amit a Balaton visszatükröz, a tüzes, erős borok legjobb előfeltételei. Ugyanakkor a Balaton környéki bortermelő régiók közti különbségeket is megtapasztalhatják. Egy szőlőbirtokon tett látogatás teljes mértékben ajánlott mindenkinek!

Most már láthatjuk, hogy a Balatont körülölelő régió hihetetlenül sokoldalú, mindenki megtalálja a magának valót. Hagyja, hogy ez az egyedülállóan szép vidék elvarázsolja Önt. Egy ittlét után biztos az lesz a kívánsága, hogy a lehető leggyorsabban visszatérhessen ide. Egy nyaralóház nálunk mindig ideális kiindulópont egy jó nyaraláshoz. Nyaraljon magyarországi apartmanházaink egyikében akár egész évben, ismerje meg az igazi magyar ízeket, kultúrát és adja át magát a magyar vendégszeretetnek. 

Sportolás a Balatonnál

A sekély víz, valamint a gyakran változó szélirány optimális feltételeket nyújt ígéretes, kihívásokkal teli vitorlázáshoz, szörfözéshez. A sekély és meleg víz ideális gyakorlóterep a kezdők számára, akik első próbálkozásaikat a hideg vízben való megmártózás félelme nélkül tehetik.  

Az egész déli part változatos sportolási lehetőségeket nyújt, köztük vízibiciklit, vízisít, valamint vitorlást is lehet bérelni. A vitorássport nagy múltra tekint vissza a Balatonon, de az olyan újabb sportok, mint a wakeboard és kitesurfing is egyre népszerűbb sportok. Siófokon, az Aranypart keleti részén az Aranystrandon sok kite-szörfös találkozik, hogy kedvelt sportjukat űzzék.

Programok egész évben

Balatonkör - kerékpárral a Balaton körül

Tavasszal rendezik Zamárdi indulással. A teljes távolság 282 km, de a szervezők minden korosztályra gondoltak a szakaszok felállítása során, ezért több szakaszra osztották a távot. Indulni lehet a 206 km hosszú Balatonkör, a 76 km-es Kiskör, a 25 km-es Családi kör és a legkisebbeknek az 5 km-es Balatoni köröcske távon. A kerékpártúra célja kezdettől az egészséges életmód és a természet védelem népszerűsítse. Induljon a Balaton körül kerékpárral Zamárdi nyaralóházaink egyikéből.

Ultrabalaton és Tour de Hongrie

Az Ultrabalaton közép-Európa leghosszabb futóversenye: 220 km-t 32 órán belül kell teljesíteni futva, vagy biciklivel, egyénileg, vagy csapatban. A Tour de Hongrie egy profi, nemzetközi kerékpárverseny, ami Magyarország több települését bevonva különböző időpontokban nyáron rendeznek. 

Kékszalag Vitorlásverseny - Balatonfüred

A Kékszalag maga a balatoni vitorlázás. Egyesíti annak legnemesebb hagyományait, és versenylehetőséget nyújt a legmodernebb technológiával felszerelt hajóknak. Résztvevői egyszerre küzdenek meg az ellenfelekkel és az elemek kihívásaival, két napon át egyszerre teszi próbára a vitorlázni tudást, a kitartást és az akaraterőt. A Kékszalag a Balaton és a vitorlázás legkiemelkedőbb ünnepe, a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb eseménye.

A Kékszalag versenyének távja légvonalban mintegy 160 kilométer. Persze a vitorlások nem egyenes vonalban teszik meg a távot: úgy navigálnak, hogy a lehető legrövidebb idő alatt célba érjenek.

Balaton- és Öbölátúszás

Pihenjen magyarországi üdülőházaink egyikében és látogasson el a Balatonra, ahol egész évben színes programok várják. Nyáron kerül megrendezésre, időjárástól függően ez a nemzetközi úszóverseny. Két helyszínen, külön időpontban és távban lehet indulni: Révfülöp és Balatonboglár között 5,2 km, míg Balatonfüred és Tihany között 3,8 km.

Gardafesztivál - Tihany

A Balaton-felvidék egyik leglátogatottabb gasztronómiai eseménye az őszi szezonban Tihanyban.  Érdemes ellátogatni és végig kóstolni a balatoni halból készült finomságokat az Észak-Balaton nyaralóházból

B My Lake, Balaton Sound, Palóznaki Jazz Picknick

Mindegyik zenei esemény több napos nyári rendezvény. A B My Lake és a Balaton Sound nemzetközi prémium zenei fesztivál, leginkább a fiatalokat vonzza. Remek lehetőség nagyobb társaságoknak az akár 6+ fős apartmanházaink Zamárdiban. A Palóznaki Jazz Picknick a Balaton északi partján augusztusban várja az érdeklődőket. Igényes zenei rendezvény a Palóznaki szőlőhegyen, ahol remek élő Jazz zenét hallgathat finomabbnál-finomabb borokat kóstolgatva. 


SUP Balaton