search

Élménydús nyaralás Balaton legvonzóbb nyaralóházaiban

Különleges kikapcsolódás a Balaton partján a családjával

A „magyar-tenger” vitathatatlanul a legkedveltebb nyaralóövezet az országban, mely a Dunántúlon fekszik és Közép-Európa legnagyobb és legmelegebb tava. A Balaton 77km hosszú, és helyenként 14km szélességű. A legkiemelkedőbb és egyben legvonzóbb régió magyarországon nyaralni a Balaton déi parti üdülőövezete.

Az, hogy a Balaton mióta fejti ki megigéző hatását az emberekre, ami a magyar nyaralóházakra is érvényes, nem igazán ismert. Vajon ki lehetett az, akinek először támadt az a gondolata, hogy „ide muszáj visszatérnem”? Talán egy költő a sok közül, aki már korán ideköltözött, hogy kreativitásának szabad utat engedjen? Vagy talán egy 19. századi átutazó? Ezt már soha sem tudjuk meg. Önnek viszont nyugodt szívvel ajánljuk a kínálatunkban szereplő balatoni nyaraló apartmanjainkat.

Az első nyaralóknak több mint elég okuk volt az ittlétre. Mindenekelőtt ez az édesvizű tó, ami a nyári hónapokban igazi paradicsom a vízimádóknak. A víz kellemesen meleg (22 és 28°C között), és ivóvíz minőségű. Különösen a gyermekek számára ideális a déli parti sekély víz. Az északi parton azonban gyorsan mélyül a víz. Vitorlázni vágyók, szörfösök, horgászok, mindenki megtalálja a számára megfelelő elfoglaltságot.

Balaton nyaralás

A Balaton már tavasszal is vonzza az első turistákat, mivel a vízhőmérséklet gyorsan emelkedik kellemes tartományokba a fénysugarak hatására, így már májusban is kellemes 20 fokos vízben fürödhetnek a kedves vendégek. Ez a Balaton sekély vízének is köszönhető, amely átlagosan 3 méter körüli. Amikor pedig beköszönt a nyár, megkezdődik az igazi fürdőszezon, egy felejthetetlen balatoni nyaralás, akár az egész családnak, de még a házi kedvencük számára is, a balatoni kutyabarát strandoknak köszönhetően. A meleg idő, a sok napsütés, valamint a fürdéssel eltöltött napok élménye teszi a Balatont kedvelt úticéllá. Ha pedig nyugalomra vágynak, akkor érdemes a Balatont tavasszal, valamint ősszel felkeresni, amikor nyugalom honol a szép tájon. Az idő októberig általában kellemesen meleg szokott maradni.

Természetes élmény minden értelemben

A természetet kiválóan megismerhetik lovaglás közben, vagy akár a Balaton körül vezető kerékpárúton biciklizve. Aki azonban a levegőből szeretne egy pillantást vetni az egész környékre, azok részére a sétarepülés is rendelkezésére áll.

Aki este szívesen menne táncolni, annak is sok változatosságot kínál a Balaton. Különösen a fiatal nyaralóknak, akik szeretik a nyári partikat a forró éjszakákon.

balatoni nyaraló pihenés

Élvezet és kikapcsolódás

A borszakértők biztos örömüket lelik a balatoni borokban. A málló vulkáni talaj, a sajátos éghajlat és a napsütés, amit a Balaton visszatükröz, a tüzes, erős borok legjobb előfeltételei. Ugyanakkor a Balaton környéki bortermelő régiók közti különbségeket is megtapasztalhatják. Egy szőlőbirtokon tett látogatás teljes mértékben ajánlott mindenkinek!

Most már láthatjuk, hogy a Balatont körülölelő régió hihetetlenül sokoldalú, mindenki megtalálja a magának valót. Hagyja, hogy ez az egyedülállóan szép vidék elvarázsolja Önt. Egy ittlét után biztos az lesz a kívánsága, hogy a lehető leggyorsabban visszatérhessen ide. Egy nyaralóház nálunk mindig ideális kiindulópont egy jó nyaraláshoz.

 

Sportolás a Balatonnál

A sekély víz, valamint a gyakran változó szélirány optimális feltételeket nyújt ígéretes, kihívásokkal teli vitorlázáshoz, szörfözéshez. A sekély és meleg víz ideális gyakorlóterep a kezdők számára, akik első próbálkozásaikat a hideg vízben való megmártózás félelme nélkül tehetik.  

Az egész déli part változatos sportolási lehetőségeket nyújt, köztük vízibiciklit, vízisít, valamint vitorlást is lehet bérelni. A vitorássport nagy múltra tekint vissza a Balatonon, de az olyan újabb sportok, mint a wakeboard és kitesurfing is egyre népszerűbb sportok. Siófokon, az Aranypart keleti részén az Aranystrandon sok kite-szörfös találkozik, hogy kedvelt sportjukat űzzék.

balatoni sportok