search

Nyaralóházak a Balaton nyugati partjainál

Családi nyaralás a Balaton nyugati részén

A Balaton a magyar tenger, az ország legizgalmasabb régiója. Megéri válogatni a közeli apartmanok és nyaralóházak közül a NOVASOL kínálatából, ugyanis a legbiztosabb felhőtlen és emlékezetes nyaralás leginkább ezen a területen számítható. Fedezze fel a nyugati Balaton régitót, beleértve Fonyód, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Balatonszentgyörgy legszebb helyeit és foglaljon itt szállást Magyarországon, hogy megízlelhesse a magyar tenger "gyümölcsét".

Balatonberény előtt a tóparton római-kori szökőkút maradványokat találtak. Legalább 6000 évvel ezelőtt az édes víz vonzotta az embereket, ahogy a neolitikum és a bronzkori leletek is bizonyítják. Az északi partvidék hegyeinek látványa nagyon népszerű a természet szerelmeseinek. A szőlőskertek és a jegyzett borospincék melletti túrázás a Bokros és Derek dombjain felejthetetlen élmény marad. Foglaljon szállást a Balatonnál, és élvezze a Balaton nyugati népszerű üdülőhelyét.

nyugat balaton pihenés

 

Nyaralás a magyar tengernél

Nyaralóházaink a Balatonparton minden igényt kielégítenek. Pár egyszerű lépésben rátalálhat a legmegfelelőbb ajánlatra az egész család, illetve barátai részére. Nádas partszakaszok, kisebb öblök, ahol a napozó vendégek örömüket lelhetik. A déli részen sekélyek a partok. Balatonmáriafürdő népszerű turisztikai központ, mely csupán 1000 fős lakossági száma nyáron a többszörösére emelkedik. Mégis, a hely nem tűnik sosem zsúfoltnak. A Balatonmáriafürdő nyújtotta Balaton nyugati panorámája a legromantikusabb mind közül. Rengeteg kilátó található a Balaton körül, így beleértve a Nyugati részen is, Fonyódon például 3 külön  kilátóból csodálhatja meg a magyar tengert.

Sokan hódolnak a horgászás örömeinek, hiszen a tó vizének állatvilága, így halállománya is rendkívül gazdag. Sétáljon egyet a naplementében, töltődjön fel a nyári napok energiadús sugaraival és élvezze a Balaton nyújtotta különleges élményeket! Foglaljon szállást balatoni apartmanjaink egyikében és induljanak el felfedezni a Balaton szépségeit! A Kis-Balaton a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területe szintén varázslatos, érintetlen természeti csodákat rejteget. Érdemes ellátogatni a természet szerelmesinek.  A mocsaras területek tápanyag-szűrőként szolgálnak a Balaton számára, de ritka állatfajok és növények élőhelye is egyben. Ez része a "Zöld Híd" természetvédelmi projektnek, amely mintegy 100 km-re délig halad a Dráváig. A Bivalyrezervátum igazi kuriózum, illetve a környék mesés, vadregényes tája ideális a túrázás kedvelőinek is.  A Balaton nyugati régiója különösen népszerű a békét keresők és a kisgyermekes családok számára. Házikedvencét se hagyja otthon, his Fonyódon és Zamárdiban is kutyás strandok várják az erre látogatókat.

Keszthely és környéke

Keszthely a Balaton egyik legismertebb települése. Híres múzeumairól, igényes és színes programjairól és a Festetics-kastélyról. Remek kirándulóhely, hisz vonzáskörzetében minden igényt kielégítve találni látnivalót, programokat. Kezdje a Balaton-kört kerékpárral innen, és pihenjen meg balatoni szálláshelyeink egyikében,  valamint töltődjön fel Hévíz világhírű termálfürdőjében. Nyaralóházaink Magyarországon bő kínálattal pár kattintásra elérhetőek. Legyen egy mediterrán jellegű földszintes, vagy egy modern medencés apartman a család kedvence, a NOVASOL ajánlatában megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet álmai nyaralásához.