search

Nyaralóházak a Balaton nyugati partjainál

Családi nyaralás a Balaton nyugati régiójába

A Balaton a magyar tenger, az ország legizgalmasabb régiója. Megéri válogatni a közeli apartmanok és nyaralóházak közül a NOVASOL kínálatából, ugyanis a legbiztosabb felhőtlen és emlékezetes nyaralás leginkább ezen a területen számítható. Fedezze fel a nyugati Balaton régitót, beleértve Fonyód, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Balatonszentgyörgy legszebb helyeit és foglaljon itt szállást Magyarországon, hogy megízlelhesse a magyar tenger "gyümölcsét".

Balatonberény előtt a tóparton találták a római szökőkút maradványait. Legalább 6000 évvel ezelőtt itt a víz vonzotta az embereket, ahogy mutajta a neolitikum és a bronzkori bizonyítékok. Az északi partvidék hegyeinek látványan nagyon népszerű a természet szerelmeseinek. A szőlőskertek és a jegyzett borospincék melletti túrázás a Bokros és Derek dombjain felejthetetlen élmény marad. Foglaljon szállást a Balatonnál, és élvezze a Balaton nyugati népszerű üdülőhelyét.

nyugat balaton pihenés

 

Nyaralás a magyar tengernél

Nádas partszakaszok, kisebb öblök, ahol a napozó vendégek örömüket lelhetik. A déli részen sekélyek a partok. Balatonmáriafürdő népszerű turisztikai központ, mely csupán 1000 fős lakossági száma nyáron a többszörösére emelkedik. Mégis, a hely nem tűnik sosemzsúfoltnak. A 8 km-es partszakaszon a nádszalag szinte teljes egészében jelenleg is elhelyezkedik, mint egy 50 méterre a Balatonba nyúlva. A Balatonmáriafürdő nyújtotta Balaton nyugati panorámája a legromantikusabb mind közül. Rengeteg kilátó található a Balaton körül, így beleértve a Nyugati részen is, Fonyódon például 3 külön  kilátóból csodálhatja meg a magyar tengert.

A parton még számtalan hrgász is megtalálható, ugyanis rendkívül gazdag a tó állatvlága.. Megkapja a lehetőséget is, hogy megtapasztalja romantikus nyári naplementéket a több mint 300 méteres kikötőkben. A Kis-Balaton a Nemzeti Parkhoz nagyon közel fekszik. Érdemes ellátogatni a természet szerelmesinek.  A mocsaras területek tápanyag-szűrőként szolgálnak a Balaton számára, de ritka állatfajok és növények élőhelye is egyben. Ez része a "Zöld Híd" természetvédelmi projektnek, amely mintegy 100 km-re délig halad a Dráváig. A Balaton nyugati régiója különösen népszerű a békét keresők és a csecsemős családok számára. Ugyangy kutyás strand is elhelyezkedik Fonyódon , de akár nagyon hosszú strandokon a meztelen fürdőzés kedvelői is megtalálják az erre kijelölt területeket.