search

Nyaralás Siófok régiójában a Balatonnál

Siófok régió nyaralóházai Magyarországon

Jó hírnévnek örvend Siófok nyaraló régiója a kikapcsolódás és a felhőtlen nyaralás helyeként. Már a római időkben itt hozták létre az első fürdőket melyek még ma is a Balaton déli part legnépszerűbbjei. Ha partit és éjszakai életet keres, akkor a megfelelő helyen jár. A nap folyamán pihenhet a hatalmas és hihetetlenül sekély homokos strandokon.  Foglaljon itt le egy nyaralóházat Siófok legszebb üdülőhelyein. Nyaraljon a Balatonnál mely egy ideális kiindulópont a magyarországi tavak körüli kirándulásokhoz és pihenéshez.

MILLENIUM PARK SIÓfok

Éjszakai élet Siófokon balatoni nyaralása alatt

Siófokon 15 km hosszasan szép strandok találhatóak, ahol kávézók, éttermek és diszkók is vannak. A fő látnivalók közé tartozik a Petőfi sétány, amely Magyarország egyik leghíresebb szórakozásra alkalmas sétáló utcája a balatoni nyárban. Az esti szórakozás a vízparton is jól bevált módszer, a nyári szabadtéri rendezvényeken is megtapasztalhat zenei élményeket. Tehát az éjszakai élet siófoki nyaralása alatt garantáltan élménydús marad, csak látogasson el a Plázs szórakozóhelyre, mely Miami fehér homokos strandjait illusztrálja.

siófok főtér nyaralás

Nyaralás a magyar nyár fővárosában, Siófok nyaralóházaiban a Balaton parton

A Siófok főterén található Víztorony maga különlegesség egész országszerte. A jó tengeri éghajlat nemcsak a szárnyasokat részesíti előnyben. Itt is sokat tesznek a természetvédelem érdekében, így megtaláljuk az egyes strandszakaszok között a sűrű nádasokat is, ahol a tóban lévő halállomány egyedeit ismerhejtük meg. Még a nagy kócsag is sok helyen megtalálja a menedéket.

Az operett szerelmeseinek Siófok különleges élményt kínál a Kálmán Múzeum. Egyébként több eseményen is hallgathatja a többi klasszikus zeneszerző darabjait is. Nem mellesleg a gyakori könnyűzenei előadásokat, fesztiválokon és helyi koncerteken balatoni nyaralása alatt. Siófoki sétákon híres magyar írók és más különböző ismert személyiségek által lakott villák találhatóak meg. Talán Jókai Mór és Krúdy Gyula művei a legidelisabbak pihentető siófoki nyaralására.

Siófok régió további ajánlott látványosságai, helyszínei:

- Tamási Termál és Gyógyfürdő

- Balatonvilágosi kilátó

- Siófok-Kiliti MotoCross páya

- Balatonszabadi - állatmenhely

- Sió csatorna

- Siófok-Kiliti reptér - tandem ugrás

- Ádánd - Sió-Rally autós park

 

Nyaralás Siófok