search

Tihany nyaralóházai, szállás a Balatonnál

Nyugodt, pihentető nyaralás Tihany régió nyaralóházaiban a Balatonnál

Szeretne eltölteni családjával egy kellemes nyaralást egy gyönyörű tájon? Akkor mindenképp ajánljuk Önnek Tihany nyaraló régióját. Rendkívül szép kilátás a Balatonra nyaralása alatt. Számos érv szól amellett, hogy a Tihany régióját válassza üdülésére. A magyar étel specialitások tömkelege megízlelhető a helyi éttermekben. Ezen kívül nem csak magyaros ételek, de hagyományörző kiállítások, üzletek és programok várják a félszigetre látogatókat. És a legszebb, az a Balaton látképe a régióból, amit ott tartózkodása alatt végig megcsodálhat.

 

Tihany, Balaton, a természet lágy öle

Ez a térség Magyarország egyik leglátványosabb természeti adottságait szolgáltatja. A Balatonba nyúló félsziget évmilliókkal ezelőtt formálódott, melyben egy belső tó is kialakult, megadva a még különlegesebb és ritka jelenséget. Egy tóban egy félsziget, melyben egy kisebb tó helyezkedik el. Ha a Tihanyi Apátság bejárata előtt áll, és eltekint nyugati irányba, egyszerre láthatja a tihanyi belső tavat, és a távolban a Balatont is. Ha ellátogatna Tihanyba nyaralása alatt semmiképpen se feledkezzen meg a levendula rétekről. Az apátság felé számos magyar specialitás, kispiac és különlegesség várja a turistákat.

Tihany nyaralás

A félsziget egyik legnagyobb pozitívuma a földrajzi elhelyezkedése is egyben, ugyanis ezzel nagyon közel tartózkodik a legnépszerűbb balatoni nyaraló városokhoz, mint például Siófok, Balatonlelle, Balatonföldvár, Balatonfüred, Zamárdi. A két part közötti összeköttetést a balatoni kompok szolgálják, melyek általában fél és egy óránként közlekednek Tihany rév és Szántód rév között, nyáron, de szezonon kívül is.

Tihany különlegességei közé tartozik a már említett belső tő, a tihanyi visszhang, melyetőseink fedeztek fel a templom építése után, azaz a templom falairól visszhangzó kiáltások a völgyben legendás történeteket szültek napjainkig. A Balaton legszebb kikötőjének nyilvánított tihanyi karcsú ívű móló a Pisky sétányról érhető el, magyar tervezőnk, Káli Nagy Dezső a 20. század elején épült. A magyaros épületek és hagyományok rendkívül gazdag választákban és stílusban tapasztalhatóak meg az egész régióban, mely maga egy hatalmas turisztikai és idegenforgalmi csomópont, nem csupán a hazai látogatóknak, de a külföldről ide utazóknak is maradandó élményt és emléket nyújthat. Foglalja le itt szállását Tihany egyik nyaralóházában, és töltsön el egy kellemes pihenést az egész családjával a Balatonnál.