search

Tihany nyaralóházai, pihentető nyaralás a Balatonnál

Szeretne eltölteni családjával egy kellemes nyaralást egy gyönyörű balatoni környezetben? Akkor mindenképp ajánljuk Önnek a NOVASOL Tihany nyaralóházai kínálatát. A kilátás a Tihanyi-félsziget magaslati pontjairól igazán magával ragadó, a kulináris élmények felejthetetlenek, valamint a Tihanyi apátság gazdag történelmi múltja egymagában elegendő indok a település felkeresésére akár kerékpárral, gyalogosan túrázva, de még hajóval is! Mindegy, hogy az év melyik időszakában tervezi felfedezni Tihanyt és környékét, az élmény és a kikapcsolódás garantált a család minden tagjának. A magyar étel specialitások tömkelege megízlelhető a helyi éttermekben. Ezen kívül nem csak magyaros ételek, de hagyományőrző kiállítások, üzletek és programok várják a félszigetre látogatókat.

Tihany nyaralóházai

Érdekességek, Tihany nyaralóházai

Ez a térség Magyarország egyik leglátványosabb természeti adottságait szolgáltatja, illetve Tihany a Balaton egyik leglátogatottabb úticélja. Tervezze meg előre családja következő nyaralóhelyszínét, válasszon magyarországi nyaralóház lehetőségek közük! Tihanyban a látnivalók koncentráltan egymást érik, melyet leginkább a a Tihanyi apátság, a Külső-tó és a Belső-tó tesz ki. A félsziget azért is rendkívüli, mert belső tavait sem patak sem forrás nem táplálja, kialakulását a vulkáni kráter esővízzel, talajvízzel, valamint rétegvizekből való töltetségének, köszönheti. A Belső-tó a Balaton vízszintjénél 25 méterrel magasabban terül el körülbelül 30 hektáron. Az itt élő kevesebb, mint 1400 állandó lakos napjainkban leginkább a turizmusból él.
A Tihanyi-félsziget szimbóluma egyértelműen a levendula. A ’20-as években kezdték meg a Tihanyi-levendulás ültetvények telepítését. Az Öreg-Levendulás a Csúcs-hegy és az Apáti-hegy között létezett, kimagasló levendula olaj minőséggel, ami felülmúlta még a az eredeti francia ültetvényekből származó levenduláét is. Pihenjen valamelyikben a balatoni szállások NOVASOL ajánlatai közül, és felejtse el a szürke hétköznapokat! Járja be az egykori és mai levendula ültetvényest, és nem is lesz meglepő miért jegyezték annak idején a tőzsdén is az értékes Tihanyi levendulát.

Látnivalók, Tihany nyaralóházai

A Tihanyi bencés apátság a Tihanyi-félsziget magaslatán épült 1055-ben. A monostor életében változást legelőször a török megszállás hozott, amikor is a szerzetesek elhagyni kényszerültek a kolostort és helyükre katonák költöztek. A Pannonhalmi Bencés Apátság tulajdonába csak a 18. században került vissza.  Az apátság az utóbbi időkben kiállításoknak, koncerteknek, valamint kulturális eseményeknek ad leginkább otthont.

A félsziget egyik legnagyobb pozitívuma a földrajzi elhelyezkedése is egyben, ugyanis ezzel nagyon közel tartózkodik a legnépszerűbb balatoni nyaraló városokhoz, mint például Siófok, Balatonlelle, Balatonföldvár, Balatonfüred, Zamárdi. Tihany nyaralóházai között bizonyára megtalálja az Önnek és családjának legmegfelelőbb szállást. A déli és az északi part közötti összeköttetést a balatoni hajó és komp járatok biztosítják egész évben.

Szállások a Balatonon, Tihany nyaralóházai

Tihany nemcsak a levenduláról, és az abból készült kézműves ételekről-italokról híres, hanem a Tihanyi-apátság megépülése óta ismertté vált jelenségről a Tihanyi-visszhangról. Ha a Visszhang-dombon állva az apátság irányába elkiáltjuk magunkat, akkor kis szerencsével 2 másodperc múlva hallhatjuk, ahogy hangunk a 700 méteres oda-vissza távot megteszi, és az visszaverődik az apátság faláról. Télen és tavasszal, mikor a fák buja lombkoronái nem gátolják a visszhang érzékelését, nagyobb eséllyel hallhatjuk meg ezt a híres tihanyi jelenséget.

Pihenjen az otthon kényelmével valamelyikben a Balaton nyaralóház NOVASOL kínálata közül, vagy válasszon 25 másik európai ország közel 50 000 nyaralóház kínálatából. Szerviz- és partner irodáink dolgozói azért vannak, hogy biztosítsák a nyaralás felejthetetlen, valamint lehető leggördülékenyebb élményét.