search

Nyaralóház Békés megye, pihenés az Alföldön

Békés megye régiója Magyarországon a Dél-Alföld területén található. A régió szomszédsága Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye. Legyen egy nyaralóház Békés megye területén következő úticélja családjával, barátaival, hogy kipihenjék magukat!

nyaralóház Békés megye

Békés megyeszékhelye Békéscsaba, hazánk 16. legnépesebb városa. Valamikor régen még „Európa legnagyobb faluja”-ként tartották számon, azóta a török uralom után folyamatosan újjáépült, szépült a város. Első írásos emlék, mely a városról maradt fent 1332 kapcsolódik, bár ez korán sem azt jelent, hogy előtte ne lett volna lakott terület. Sőt, a környékbeli múzeumok arról tanúskodnak, hogy már az ókor óta éltek a területen. A különböző megszállások és harcok viszont egy időre elnéptelenítették a települést, de szerencsére a 18. században már újra lakott területként emlegetik Békéscsabát. Nyaraljon magyarországi nyaralóházaink egyikében és fedezze fel Békés megye régió gazdag történelmi múltját!

Békéscsaba látnivalói, nyaralóház Békés megye

Békéscsaba egyik kihagyhatatlan látnivalója az egész évben nyitva tartó Árpád Gyógy- és Strandfürdő. Összesen 6 kül- és beltéri medencével várja a kicsiket és nagyokat az év 4 évszakában. Itt garantáltan mindenki jól érezheti magát kortól függetlenül. Gyógymedencéi ízületi, reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére javasolt, illetve a 70 Celsius fokos gyógyvize télen azoknak is tesi és lelki felfrissülést is nyújt, akik csak szimplán élvezik a gyógyvíz melegét. A hatalmas zöld övezettel rendelkező fürdőterület óriás csúszdával várja a bevállalós felnőtteket és az önfeledt fiatalokat egyaránt. A kisgyermekkel érkezők is kedvüket lelhetik a fürdőben, ugyanis az egyik sekély medence babával is alkalmas a fürdőzéshez. Egyik nyaralóház Békés megye területén egy szenzációs választás a tökéletes feltöltődéshez. Válasszon a NOVASOL kínálatán belül kedvére nyaraló apartmanjaink közül és engedje, hogy családja, barátai egyik legszebb vakációs élményét töltsék az Alföldön. Amennyiben másik régió lenne Önöknek szimpatikus egyszerűen kiválaszthatják a kereső felületen, illetve igényeiknek megfelelően beállíthatják a szűrő segítségével melyik az ideális nyaraláshoz elképzelt nyaralóház.

A névadó Munkácsy Mihály emlékére és tiszteletére a 19 században a Békéscsabai Múzeumi Egyesület megalapította a Munkácsy Mihály múzeumot. Itt a festő állandó kiállítása mellett régészeti, természetrajzi és néprajz történeti múzeumi tárgyakat tekinthetünk meg leginkább, de a folyamatosan bővülő, mára közel 100 000 nagyságú fotótár is említésre méltó. Töltsenek el egy felejthetetlen nyaralást Magyarországon, és látogassanak el a Békéscsabai sör- és kolbászfesztiválra is! Itt a rengeteg gasztronómiai ínyencségek közül a hungarikumként nyilvántartott csabai kolbászt semmi esetre se hagyják ki!

Gyula nevezetességei, nyaralóház Békés megye

Az Alföld ezen területére látogatva természetesen nemcsak a megyeszékhelyt érdemes megnézni a továbbiakban a régió többi nevezetességeiről is említést teszek:

Gyula 800 éves város, a Román határhoz közel fekszik Erdély szomszédságában az Alföld keleti részén. Gyula üdítő atmoszféráját leginkább annak köszönheti, hogy a betonból épült tömbházak helyett inkább árnyas fákkal borított szűk kis utcácskák jellemzik. Egy romantikus andalgás a város gyönyörű kanyargós utcácskáin, vagy egy kávézóban elfogyasztott élénkítő kávé kellemes társaságban mind-mind pozitív élménnyel tölti fel. Legyen egy nyaralóház Békés megye régiójában ahonnan elindul felfedezni Gyulát a vizek városát! Egész évben színes programokkal, kulturális és művészeti rendezvényekkel várja az arra látogatókat ez a kellemesen lüktető település. Gyulának is van kolbásza, mily meglepően gyulai kolbásznak hívják. A Gyulai Vár azért egyedülálló, mert Közép-Európában ez az egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavár. A látogatók megtekinthetik a török időkben használt fegyvereket és betekintést kaphatnak az egykori várúri és várhölgyi életbe a várjátékok alkalmával. Itt is egész évben lehetőség nyílik, hogy ellátogassunk a várba évszaktól függetlenül.
Gyula másik nagy büszkesége az Almásy-kastély 8,5 hektáros természetvédelmi területté nyilvánított parkján található Gyulai Várfürdő. Foglaljon nálunk egy magyarországi apartmant és térjen be az Alföld egyik leghíresebb cukrászdájába egy ínycsiklandozó süteményre, vagy fagylaltra a gyulai Százéves Cukrászdába. Belépve egyből átjár minket a 19. századi élet atmoszférája. Először gyógyszertárként működött, majd 1840-ben lett cukrászdának nyilvánítva még magántulajdonban. 100 év elteltével az önkormányzat vette át az üzemeltetését. Manapság a hajdani cukrászműhely helyén a korabeli cukrász eszközöket szemlélhetjük meg a ma működő múzeumban. Gyulán bizonyára kikapcsolódhat kedve szerint, viszont tekintsük meg a következő lehetőséget:

Orosháza látnivalói, nyaralóház Békés megyében

Orosháza a Dél-Alföldi Viharsarokban (legfiatalabb magyar tájnév) helyezkedik el. A központjától 3 km-re a Gyopáros-tó természetvédelmi területén találjuk Gyopárosfürdőt. A 19. század végére közkedvelt fürdő létesült elismerve a tó vizének gyógyító hatását. Egy nyaralóház Békés megye területén, ahol kipihenheti a szürke hétköznapok stresszes mindennapjait lehet a legmegfelelőbb Ön és családja, szerettei számára. Térjen be az orosházai Gyopárosfürdőbe, ahol 5,7 hektáron átlagosan 2 m mély a tó vize. A 2000-es évek elejétől élményfürdő, sőt a Magyar Fürdőszövetségtől 4 csillagos minősítést kapott. Bizonyára megtalálja az egész család a megfelelő kikapcsolódást.

Folytassuk orosházi programunkat a Rágyánszki Arborétum felfedezésével. A több, mint 40 éve működő arborétumban a 2000 növényfaj 6000 változata leginkább kutatási célt szolgálnak. Sétáljunk a mamutfenyők és a cédrusok között, töltsünk el egy szép napot az árnyas fák alatt.

A NOVASOL közel 600 magyarországi nyaralóházai mellett Európa 25 másik országában is jelen van. A több, mint 50 000 nyaralóházból biztosan sikerül kiválasztani a legmegfelelőbbet, de amennyiben segítségre van szüksége akár a nyaralás alatt keresse szakértői munkatársainkat, vagy olvassa el a GYIK kérdésekre válaszainkat. Nyaraljon az otthon kényelmével a NOVASOL apartmanházaiban!