search

Szállások Békés régió körül az Alföldön

Békés megye régiója Magyarországon a Dél-Alföld területén található. A régió szomszédsága Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye. Legyen az egyik a NOVASOL szállások Békés régió kínálatunk közül következő úticélja családjával, barátaival, hogy kipihenjék magukat!

szállások Békés régió

Békés megyeszékhelye Békéscsaba, hazánk 16. legnépesebb városa. Valamikor régen még „Európa legnagyobb faluja”-ként tartották számon, azóta a török uralom után folyamatosan újjáépült, szépült a város. Első írásos emlék, mely a városról maradt fent 1332 kapcsolódik, bár ez korán sem azt jelent, hogy előtte ne lett volna lakott terület. Sőt, a környékbeli múzeumok arról tanúskodnak, hogy már az ókor óta éltek a területen. A különböző megszállások és harcok viszont egy időre elnéptelenítették a települést, de szerencsére a 18. században már újra lakott területként emlegetik Békéscsabát. Nyaraljon valamelyikben a NOVASOL szállások Magyarország ajánlatából és fedezze fel Békés megye régió gazdag történelmi múltját!

Békéscsaba látnivalói, szállások Békés régió körül

Békéscsaba egyik kihagyhatatlan látnivalója az egész évben nyitva tartó Árpád Gyógy- és Strandfürdő. Összesen 6 kül- és beltéri medencével várja a kicsiket és nagyokat az év 4 évszakában. Itt garantáltan mindenki jól érezheti magát kortól függetlenül. Gyógymedencéi ízületi, reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére javasolt, illetve a 70 Celsius fokos gyógyvize télen azoknak is tesi és lelki felfrissülést is nyújt, akik csak szimplán élvezik a gyógyvíz melegét. A hatalmas zöld övezettel rendelkező fürdőterület óriás csúszdával várja a bevállalós felnőtteket és az önfeledt fiatalokat egyaránt. A kisgyermekkel érkezők is kedvüket lelhetik a fürdőben, ugyanis az egyik sekély medence babával is alkalmas a fürdőzéshez. Egyike a szállások Békés régió területén egy szenzációs választás a tökéletes feltöltődéshez. Válasszon a NOVASOL kínálatán belül kedvére nyaraló apartmanjaink közül és engedje, hogy családja, barátai egyik legszebb vakációs élményét töltsék az Alföldön. Amennyiben másik régió lenne Önöknek szimpatikus egyszerűen kiválaszthatják a kereső felületen, illetve igényeiknek megfelelően beállíthatják a szűrő segítségével melyik az ideális nyaraláshoz elképzelt nyaralóház.

A névadó Munkácsy Mihály emlékére és tiszteletére a 19 században a Békéscsabai Múzeumi Egyesület megalapította a Munkácsy Mihály múzeumot. Itt a festő állandó kiállítása mellett régészeti, természetrajzi és néprajz történeti múzeumi tárgyakat tekinthetünk meg leginkább, de a folyamatosan bővülő, mára közel 100 000 nagyságú fotótár is említésre méltó. Pihenjen egy magyarországi nyaralóház kényelmében és látogassanak el a Békéscsabai sör- és kolbászfesztiválra is! A rengeteg gasztronómiai ínyencségek közül a hungarikumként nyilvántartott csabai kolbászt semmi esetre se hagyják ki!

Gyula nevezetességei, szállások Békés régió

Az Alföld ezen területére látogatva természetesen nemcsak a megyeszékhelyt érdemes megnézni a továbbiakban a régió többi nevezetességeiről is említést teszek:

Gyula 800 éves város, a Román határhoz közel fekszik Erdély szomszédságában az Alföld keleti részén. Gyula üdítő atmoszféráját leginkább annak köszönheti, hogy a betonból épült tömbházak helyett inkább árnyas fákkal borított szűk kis utcácskák jellemzik. Egy romantikus andalgás a város gyönyörű kanyargós utcácskáin, vagy egy kávézóban elfogyasztott élénkítő kávé kellemes társaságban mind-mind pozitív élménnyel tölti fel. Legyen egyik a szállások Békés régió közül ahonnan elindul felfedezni Gyulát a vizek városát! Egész évben színes programokkal, kulturális és művészeti rendezvényekkel várja az arra látogatókat ez a kellemesen lüktető település. Gyulának is van kolbásza, mily meglepően gyulai kolbásznak hívják. A Gyulai Vár azért egyedülálló, mert Közép-Európában ez az egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavár. A látogatók megtekinthetik a török időkben használt fegyvereket és betekintést kaphatnak az egykori várúri és várhölgyi életbe a várjátékok alkalmával. Itt is egész évben lehetőség nyílik, hogy ellátogassunk a várba évszaktól függetlenül.
Gyula másik nagy büszkesége az Almásy-kastély 8,5 hektáros természetvédelmi területté nyilvánított parkján található Gyulai Várfürdő. Foglaljon nálunk egy magyarországi apartmant és térjen be az Alföld egyik leghíresebb cukrászdájába egy ínycsiklandozó süteményre, vagy fagylaltra a gyulai Százéves Cukrászdába. Belépve egyből átjár minket a 19. századi élet atmoszférája. Először gyógyszertárként működött, majd 1840-ben lett cukrászdának nyilvánítva még magántulajdonban. 100 év elteltével az önkormányzat vette át az üzemeltetését. Manapság a hajdani cukrászműhely helyén a korabeli cukrász eszközöket szemlélhetjük meg a ma működő múzeumban. Gyulán bizonyára kikapcsolódhat kedve szerint, viszont tekintsük meg a következő lehetőséget:

Orosháza látnivalói, szállások Békés régió körül

Orosháza a Dél-Alföldi Viharsarokban (legfiatalabb magyar tájnév) helyezkedik el. A központjától 3 km-re a Gyopáros-tó természetvédelmi területén találjuk Gyopárosfürdőt. A 19. század végére közkedvelt fürdő létesült elismerve a tó vizének gyógyító hatását. Egyik a szállások Békés régió, ahol kipihenheti a szürke hétköznapok stresszes mindennapjait lehet a legmegfelelőbb Ön és családja, szerettei számára. Térjen be az orosházai Gyopárosfürdőbe, ahol 5,7 hektáron átlagosan 2 m mély a tó vize. A 2000-es évek elejétől élményfürdő, sőt a Magyar Fürdőszövetségtől 4 csillagos minősítést kapott. Bizonyára megtalálja az egész család a megfelelő kikapcsolódást.

Folytassuk orosházi programunkat a Rágyánszki Arborétum felfedezésével. A több, mint 40 éve működő arborétumban a 2000 növényfaj 6000 változata leginkább kutatási célt szolgálnak. Sétáljunk a mamutfenyők és a cédrusok között, töltsünk el egy szép napot az árnyas fák alatt.

A NOVASOL közel 600 magyarországi nyaralóházai mellett Európa 25 másik országában is jelen van. A több, mint 50 000 nyaralóházból biztosan sikerül kiválasztani a legmegfelelőbbet, de amennyiben segítségre van szüksége akár a nyaralás alatt keresse szakértői munkatársainkat, vagy olvassa el a GYIK kérdésekre válaszainkat. Nyaraljon az otthon kényelmével a NOVASOL apartmanházaiban!