search

Gyula nyaralóházai az Alföldön Békés megyében

Gyula nyaralóházai

Gyula 800 éves városa a Román határhoz közel fekszik Erdély kapujában Békés megyében az Alföld keleti részén. Pihenjen magyarországi nyaralóházaink egyikében Békés megyében, vagy az ország többi részén családjával, barátaival kedve szerint. Gyula városának az atmoszférája egészen üdítő, hiszen szerencsére nem jellemzőek a tízemeletes tömbépületek, inkább virággal borított szűk utcácskák, árnyas fákkal körül ölelt sétányok és szépséges parkok jellemzik. Gyulát a vizek városának nevezték el, hisz a település mocsaras vidékre épült. Erre emlékezve a város a felújított főterére szökőkutakat és csobogót építtetett, melynek látványa este igazán lenyűgöző és romantikus.

Város nevezetességei, Gyula nyaralóházai

Pihenjen meg valamelyik gyulai nyaralóházban, hisz akkor tudja majd meg igazán miért is nevezik Gyulát az Alföld gyöngyszemének. Igazi kincs ez a település, kultúrában, művészeti életben és különböző városi programban egyáltalán bővelkedik bármikor is tervezik a látogatást. Gasztronómiai tekintetben a gyulai kolbász mindenképp említésre méltó, a gyulai pálinkák pedig egyre népszerűbbek.

A Gyulai Vár igazán egyedülálló, hisz közép-Európában ez a vár az egyetlen, amelyik épen maradt síkvidéki gótikus téglavárként maradt fenn. Az ide látogatók betekintést nyerhetnek az egykori várúri és várúrhölgyi életbe, valamint a török uralom idején használt fegyvereket is megtekinthetik. Pihenjen Gyulán családjával egy Békés megyei nyaralóházban és látogasson el megtekinteni a gyulai várjátékokat is!

A gyulai Várfürdő egy 8,5 hektáros természetvédelmi területen az egykori Almásy-kastélyparkban épült ki. Nem véletlenül nyilvánították Magyarország egyik legszebb fürdőjévé, hiszen a medencék elhelyezésekor figyelembe vették a következőt: az építkezés minél kevésbé érintse a fákat és környezetüket és így a lehető legnagyobb zöld területen élvezhessék a látogatók a pihenést. A ’70-es évek elején nyilvánították gyógyfürdővé, vízét reumás, valamint nőgyógyászati megbetegedés és baleset utáni rehabilitáció kezelésére javasolják leginkább, de csupán relaxálásra is kiválóan alkalmas. Pihenjen Gyulán egy apartmanban és töltődjön fel a gyógyfürdő kellemes vízétől.

Programok, érdekességek – nyaralóházak Gyulán

A kultúra és történelem kedvelőinek az Almásy-kastélyt mindenképp látnia kell, hisz kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes és színvonalas interaktív módon mutatja be a látogatóközpont, hogyan is éltek a kastélyban annak idején a 18. és 19. században. A korábban említett gyulai Várfürdő az Almásy-kastélypark kertjében található, ami a Békés megyei kastélyparkok közül talán a legjelentősebb, hiszen egyedülálló módon olyan különleges kertészeti alkotás, ami létezése alatt több kerttörténeti korszakon is átívelt. Ezek közül néhány stílusjegy a barokk kert, tájképi kert, gyűjteményes, valamint eklektikus kert. Nyaraljon családjával, szeretteivel magyarországi nyaralóház kínálatunk közül valamelyikben és felejtse hétköznapi gondjait!

Térjen be a városban található, mára műemlék jellegű épületté vált Százéves Cukrászdába és kóstolja meg az édes különlegességeket. A 150 éves cukrászda alapítója Salin Gyula cukrászmester volt. Nemcsak vendéglátóhelyként, hanem cukrászmúzeumként is üzemel időszakos és állandó kiállításokkal. A látogatók betekinthetnek a korabeli cukrász különlegességek színfalai mögé, láthatják hogyan készültek akkoriban a fagylaltok, cukorkák és teasütemények.

Következő vakációra pihenjenek egy privát gyulai nyaralóházban Békés megyében, Magyarországon és vigyék magukkal házi kedvencüket is, hisz a közel 600 magyarországi nyaralóházaink között bővel találnak kutyabarát szálláshelyeket, ahol szerettei mellett négylábú kedvencét is nagy szeretettel fogadják. Pár kattintással kiválaszthatja a legszimpatikusabb apartmant, viszont szükség esetén kollégáink készséggel állnak rendelkezésére személyesen, telefonon, vagy e-mailben egyaránt. Foglaljon a NOVASOL-nál még ma!