search

Tökéletes nyaralás, szállások Szarvas településen

Szarvas Békéscsabától 47 km-re található, a történelmi Magyarország mértani középpontján. Pihenjen kínálatunkból valamelyikben szállások Szarvas kínálatunk közül  és felejtse el a szürke hétköznapok fárasztó mindennapjait!

szállások Szarvas

Kikapcsolódás, szállások Szarvas vonzáskörzetében

Foglaljon a NOVASOL közel 600 magyarországi nyaralóház kínálatából és fedezze fel családjával, szeretteivel Magyarország rejtett szépségei! Egy tökéletes nyaraláshoz nem feltétlenül szükséges külföldre utazniuk. Ha pedig a belföldi nyaralás helyett mégis valamelyik külföldi úticélt választaná pihenés céljából, akkor könnyedén ki tudja választani az Önnek és családjának, szeretteinek, barátainak legszimpatikusabb önálló nyaralóházat a NOVASOL 26 Európai országában felkínált több, mint 50 000 nyaralóobjektum közül. A szűrők és a kereső segítségével könnyedén megteheti mindezt, illetve Európa-szerte található szervizirodáinkban dolgozó elhivatott kollégáink is rendelkezésére állnak.

Pihenjen magyarországi szálláshelyen Békés megyében Szarvas település vonzáskörzetében és töltődjön fel igazán!

Látnivalók, szállások Szarvas területén

Szarvas település környéke már az őskor óta lakott. Keletkezését sajnos nem lehet pontosan megmondani, de első írásos emlék körülbelül a 13. századtól maradt fenn. A török megszállás idején palánkvárat építettek a településen, mely a történelem során megsemmisült, illetve a régi vár mintájára később újjá is építették. Szarvas település fellendülése alapvetően Tessedik Sámuel nevéhez fűződik. A 19. században élt nemzetközi hírű tudós, mezőgazda, pedagógus és evangélikus lelkész alapította meg Európa első gazdasági iskoláját a városban. Válassza a NOVASOL kínálatából valamelyiket a szállások Szarvas közül és tekintse meg családjával a Tessedik Sámuel iskolát, mely manapság múzeumként működik a városban!

Programok egész évben, szállások Szarvas városban

A korábban említett Tessedik Sámuel Múzeumot az alapító barokk stílusban építette a 18. században, mely legelőször az ország első mezőgazdasági iskolájaként működött. A nagy tudású alapító felvirágoztatta a mezővárost, megismertette a város és a környék lakóival a kor legkorszerűbb földművelési technikáit. Idővel az épületben gimnázium, majd tanítóképző, illetve diákotthon alakult.

Szarvas város legfőbb nevezetessége a bécsi schönbrunni kastélypark mintájára a 19. században telepített Szarvasi Arborétum, korábbi nevén Pepi kert. Fedezze fel a régió látnivalóit, pihenjen meg valamelyik nyaralóházban a szállások Békés megye ajánlatunk közül szeretteivel, családjával és vigye magával akár kutyáját is. A NOVASOL Európa-szerte híres nyaralóközvetítő-iroda egyre inkább bővelkedik kutyabarát nyaralóházakkal. Próbálja ki Ön is, hozza magával a nyaralásra négylábú házi kedvencét és pihenjenek együtt az otthon kényelmével! Sétáljanak a Szarvasi Arborétum területén, ahol megcsodálhatják 82 hektáron a több, mint 1600 különböző fajtájú itthoni és egzotikus növényeket.

Kirándulás a környéken, szállások Szarvas területén

Ha már Szarvason járnak érdemes ellátogatni a még ma is működőképes szárazmalomba. Az országban csak 3 épen maradt szárazmalom csodálható meg, mely kását és gabonát szárazon őröl.

A rengeteg látnivaló után hol is töltődhetnénk fel jobban, mint valamelyik NOVASOL által kínált magyarországi nyaralóházban? A Szarvasi Gyógyfürdő is remek kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak, pihenni, illetve regenerálódni vágyóknak egyaránt. Számos beltéri medence segít a kikapcsolódásban, illetve a gyógyvíz önmagában izületi, gyulladásos és nőgyógyászati problémákra is megoldást nyújt.

Miután átmelegedett a fürdőben családjával, tegyenek egy kitérőt a Szarvasi Arborétum területén üzemelő, hazánk egyetlen működő interaktív makettparkjába. A Mini Magyarország makettpark különleges élményt nyújt minden korosztály számára. Győződjön meg róla saját szemével, fedezze fel Magyarország látnivalóit és természeti kincseit, miközben nyugodtan pihenhet az otthon kényelmével valamelyik NOVASOL által kínált apartmanházban.