search

Apartmanok Budapest vonzáskörzetében

Budapest egy sokféle meglepetést tartogató nagyváros élénk központtal, zöld parkokkal, látványos emlékművekkel és kikapcsolódást nyújtó termálfürdőkkel. Nyaraljon magyarországi apartmanban a NOVASOL jóvoltából, ismerje meg Budapest csodás látnivalóit!
Budapest két város, Buda és Pest egybeolvadásával jött létre, melyeket a Duna választ el egymástól. Amikor felkeresik ezt a gyönyörű várost, mindenképpen érdemes több hosszabb-rövidebb sétákat tenni a Dunaparton, melyről ragyogó kilátás nyílik a Parlamentre, Budapest emblémájára, illetve a belvárosban, ahol a lenyűgöző építészetet csodálhatjuk meg. Budapest Magyarország szíve a lenyűgöző építészetével, valamint a magával ragadó atmoszférájával. Tegyen egy sétát a Budai Várnegyedben és ámuljon el a gyönyörű kilátástól! Az UNESO által Világörökség részének nyilvánított várból a lábunk előtt hever a Duna mentén a Lánchíd és a Parlament. Nem is csoda, hogy évente több millióan utaznak el ide, a mindenkit magával ragadó Budapestre. Egy nap alatt lehetetlen bejárni fővárosunkat, ezért pihenjen meg Budapest vonzáskörzetében lévő apartmanjaink valamelyikében. Tudta, hogy Európa legnagyobb zsinagógája és legrégebbi metróvonala is itt található? Felsorolni is lehetetlen lenne a látnivalókat, hisz minden érdeklődési kört kielégító változatos lehetőségek tárulnak elénk Budapesten. Viszont a Halászbástya és a Mátyás templom a Hősök Tere mellett személyes kedvencem, semmiképp sem hagynám ki. Télen a Városi Műlyégpálya az egyik legkedveltebb budapesti helyszín, hiszen 1970 óta hatalmas, 12 000 m2 –es alapterületen lehet korcsolyázni. Nem is meglepő, hogy ez Európa egyik legnagyobb korcsolyapályája. Igényes magyarországi nyaralóházainkból kiindúlva a főváros is kényelmesen felfedezhető.

Budapest apartman

A Parlamenttől nem messze található a Szt.István Bazilika, Budapest legnagyobb temploma. A Bazilika jellegzetes 96 méter magas kupolájáról 360 fokos panoráma nyílik a városra. A budapesti tartózkodás nem lenne teljes, ha legalább egyszer ne keresnék fel a sok termálfürdő egyikét, hiszen a városban több, mint 100 aktív hőforrás található. Ezek közül a Gellért Hotelnél található Gellértfürdő a legkedveltebb, amely külön bejáratot biztosít a fürdőbe azon vendégek számára, melyek nem a hotel lakói. A termálmedencék vízhőmérséklete állandó, 44 fokos és a lazító fürdés után még egy frisítő fürdőt ajánlunk a hűvösebb medencékben. 

Utazási és érkezési információk – apartmanok Budapesten

Az európai nagyvárosok és Budapest közötti légi összeköttetés jó, gyakori járatokkal, így gyakran lehet kedvezményes jegyeket foglani. A repülőtér Budapest központjától 15 km-re található. Budapest szíve könnyen felfedezhető kerékpárral, valamint gyalog, és az olyan tömegközlekedési eszközök, mint a villamos, a metró, busz, hév, valamint a hajó gyors összeköttetést biztosít két látnivaló között. Pihenjen egy nyaralóházban Magyarország főbb régióiban, válogasson kínálatunkból!

A főváros főbb nevezetességei – nyaralóházak Budapest vonzáskörzetében

Parlament

A Parlament épülete Budapest emblémája, amely neogótikus stílusával impozáns épület, így szinte az összes Budapestre látogató turista felkeresi. A 268 méter hosszú épület mindjárt a Dunaparton fekszik és a Szt.István Bazilika mellett az egyik legmagasabb épülete a városnak. Ha belűlről is megtekintik a parlamentet, alkalmuk nyílik a koronázási jelvények megtekintésére is.

Lánchíd

A Dunát átívelő híres lánchíd, amely Budát és Pestet köti össze, turisták kedvelt kiindulópontja, egyben a 9 budapesti híd közül a legöregebb és a leghíresebb is.

Széchenyi-Fürdő

Ha felkeresik a Széchenyi-fürdőt, készüljenek fel egy palotába illő felszereltségre 3 kültéri, valamint 12 beltéri medencével, szaunával, gőzfürdővel. A fürdő egyike közép-Európa legnagyobb fürdőkomplexumainak. Az itteni hőforrások a legmélyebbek, és 75 fokos vízükkel egyben a legmelegebbek is Magyarországon. Egy magyarországi apartman megfelelő bázis felfedezni az ország híres fürdőit.

Várpalota

A Várpalota a város királyi rezidenciájaként trónol a várdombon. A palotakomplexum számos megtekintésre érdemes múzeumot,valamint olyan műemlékeket vonultat fel, mint a Mátyás-kút,a Nemzeti Galéria, a Történelmi Múzeum, valamint az Oroszlánkapu. 

Nagyvásárcsarnok

A nagyvásárcsarnokot gyakran Központi Vásárcsarnoknak is nevezik és a Duna keleti partján fekszik. A 3 emeleten 180 piaci pult, üzlet, valamint bisztró található. Mindenütt gyümölcs, zöldség, hús és sajtspecialitások, amelyek csak arra várnak, hogy megkóstolják őket. Már a bazilika-szerű épület önmagában is megér egy látogatást.

Romkocsmák

A régi zsidó negyed szívében (7.kerület) egy egész Európában egyedülálló vendéglátó stílus lett kialakítva. Romlásnak szentelt egykori bérházak romkocsmákká lettek átalakítva. Ezek közül is a „SZIMPLA“ a legismertebb. Egy, az előző század 60‘-as 70‘-es éveiből visszamaradt beltér csinos bárokkal, jó ételekkel, valamint egy mozival varázsolja el az idelátogató vendégeket. Rengeteg külföldi túrista látogatja meg fővárosunkat a híres romkocsmák miatt. Szálljon meg magyarországi nyaralóház kínálatunk valamelyikében és fedezze fel fővárosunkat!

Halászbástya

A középkorban a halászok városnegyede volt itt, ahol a halászok áruikat a királyi téren árulták. 1899 és 1905 között alakították ki ezt a romantikus lovagi várak és középkori kolostorudavarok hangulatát idéző építményt. Ma a fedett lépcsőrendszerrel ellátott építmény egy igazán kíváló kilátópontja a városnak. A tornyok a hét vezért szimbolizálják, a teraszokról pedig gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és a városra.

A Hősök-tere

Itt található a Műcsarnok, a Szépművészeti Múzeum, valamint a félkör alakú eklektikus Milleniumi emlékmű.   Középen Gábriel arkangyal található, a jobb és baloldalán levő 14 szobor híres magyar történelmi személyeket ábrázol. Minden évben ebben a történelmi környezetben rendezik meg a Nemzeti Vágtát.

Magyarországi nyaraló kínálatunk több, mint 500 jelenleg, melyből mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb pihenési lehetőséget. Hozza el családját, szeretteit, sőt négylábú házikedvencét sem kell ezentúl otthon hagynia. Számos NOVASOL nyaraló állatbarát.