search

Fővárosunk Budapest

Budapest nyaralóház

Apartmanházaink Budapesten

Budapest egy sokféle meglepetést tartogató nagyváros élénk központtal, zöld parkokkal, látványos emlékművekkel és kikapcsolódást nyújtó termálfürdőkkel. Pihenjen egy apartmanban Budapesten, vagy környékén akár nagyobb társasággal is. Budapest két város, Buda és Pest egybeolvadásával jött létre, melyeket a Duna választ el egymástól. Ha felkeresik ezt a gyönyörű várost, mindenképpen érdemes egy sétát tenniük a Duna parton, melyről ragyogó kilátás nyílik a Parlamentre, Budapest emblémájára. A Parlamenttől nem messze található a Szt. István Bazilika, Budapest legnagyobb temploma. A Bazilika jellegzetes 96 méter magas kupolájáról 360 fokos panoráma nyílik a városra. Honlapunkon egyszerűen rákereshet magyarországi nyaralóházaink listájából Budapestre, ahol kiválaszthatja sz Önnek legmegfelelőbb apartmant pihenéshez. 

A budapesti tartózkodás nem lenne teljes, ha legalább egyszer ne keresnék fel a sok termálfürdő egyikét, hiszen a városban több, mint 100 aktív hőforrás található. Ezek közül a Gellért Hotelnél található Gellért fürdő a legkedveltebb, amely külön bejáratot biztosít a fürdőbe azon vendégek számára, melyek nem a hotel lakói. A termál medencék vízhőmérséklete állandó, 44 fokos és a lazító fürdés után még egy frisítő fürdőt ajánlunk a hűvösebb medencékben. 

Utazási és érkezési információk

Az európai nagyvárosok és Budapest közötti légi összeköttetés jó, gyakori járatokkal, így gyakran lehet kedvezményes jegyeket foglalni. A repülőtér Budapest központjától 15 km-re található. Budapest szíve könnyen felfedezhető kerékpárral, valamint gyalog, és az olyan tömegközlekedési eszközök, mint a villamos, a metró, busz, valamint a hajó gyors összeköttetést biztosít két látnivaló között. Hozza el családját, barátait a közkedvelt, csodaszép Budapestre, magyarországi nyaralóházainkba egész évben várjuk Önöket. 

A főváros főbb nevezetességei, melyeket feltétlenül meg kell látogatni:

Parlament

A Parlament épülete Budapest emblémája, amely neogótikus stílusával impozáns épület, így szinte az összes Budapestre látogató turista felkeresi. A 268 méter hosszú épület mindjárt a Duna parton fekszik és a Szt. István Bazilika mellett az egyik legmagasabb épülete a városnak. Ha belülről is megtekintik a parlamentet, alkalmuk nyílik a koronázási jelvények megtekintésére is.

Lánchíd

A Dunát átívelő híres lánchíd, amely Budát és Pestet köti össze, turisták kedvelt kiindulópontja, egyben a 9 budapesti híd közül a legöregebb és a leghíresebb is. Biztosan kedvelt látványosság lesz, mikor Budapest környéki nyaralóházból kiindulva veszi nyakába a várost legyen akár egyedül, vagy szerettével.

Széchenyi-Fürdő

Ha felkeresik a Széchenyi-fürdőt, készüljenek fel egy palotába illő felszereltségre 3 kültéri, valamint 12 beltéri medencével, szaunával, gőzfürdővel. A fürdő egyike közép-Európa legnagyobb fürdőkomplexumainak. Az itteni hőforrások a legmélyebbek, és 75 fokos vizükkel egyben a legmelegebbek is Magyarországon.

Várpalota

A Várpalota a város királyi rezidenciájaként trónol a várdombon. A palotakomplexum számos megtekintésre érdemes múzeumot,valamint olyan műemlékeket vonultat fel, mint a Mátyás-kút,a Nemzeti Galéria, a Történelmi Múzeum, valamint az Oroszlánkapu. 

Nagyvásárcsarnok

A nagyvásárcsarnokot gyakran Központi Vásárcsarnoknak is nevezik és a Duna keleti partján fekszik. A 3 emeleten 180 piaci pult, üzlet, valamint bisztró található. Mindenütt gyümölcs, zöldség, hús és sajtspecialitások, amelyek csak arra várnak, hogy megkóstolják őket. Már a bazilika-szerű épület önmagában is megér egy látogatást. Élvezze egy nyaralóház budapesti kényelmét, atmoszféráját, válogasson több száz belföldi nyaralóházból kedvére a NOVASOL kínálatából.

Romkocsmák

Villamos

A régi zsidó negyed szívében (7.kerület) egy egész Európában egyedülálló vendéglátó stílus lett kialakítva. Romlásnak szentelt egykori bérházak romkocsmákká lettek átalakítva. Ezek közül is a „SZIMPLA“ a legismertebb. Apartmanjainkból Magyarországon Budapest nevezetességei könnyen elérhetőek.  Egy, az előző század 60‘-as 70‘-es éveiből visszamaradt beltér csinos bárokkal, jó ételekkel, valamint egy mozival varázsolja el az idelátogató vendégeket.

Halászbástya

A középkorban a halászok városnegyede volt itt, ahol a halászok áruikat a királyi téren árulták. 1899 és 1905 között alakították ki ezt a romantikus lovagi várak és középkori kolostorudvarok hangulatát idéző építményt. Ma a fedett lépcsőrendszerrel ellátott építmény egy igazán kiváló kilátópontja a városnak. A tornyok a hét vezért szimbolizálják, a teraszokról pedig gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és a városra, amit leginkább egy budapesti nyaralóházból tekinthet meg igazán.

A Hősök-tere

Itt található a Műcsarnok, a Szépművészeti Múzeum, valamint a félkör alakú eklektikus Milleniumi emlékmű. Középen Gábriel arkangyal található, a jobb és baloldalán levő 14 szobor híres magyar történelmi személyeket ábrázol. Minden évben ebben a történelmi környezetben rendezik meg a Nemzeti Vágtát.

Látogassanak el magyarországi szálláshelyeinkre és fedezzék fel a magyar kultúrát, ízeket és a magyar vendégszeretetet.