search

Szállások a Bükk természeti régiójában

Hazánk egyik legszebb és legváltozatosabb hegysége a Bükk, melyet érdemes mind a négy évszakban látogatni! A NOVASOL kínálatában megtalálhatóak szállások a Bükk régiójában is a többi, közel 600 üdülőház mellett. Pihenjen családjával, szeretteivel az otthon kényelmével és kapcsolódjon ki valamelyik NOVASOL nyaralóházban!

szállások a Bükk

Természetjárás, szállások a Bükk vonzáskörzetében

Bükk kitűnő turista infrastruktúrával rendelkezik, hiszen rengeteg lehetőséget nyújt az ide látogatóknak a lenyűgöző természeti kincsek mellett. Csak néhányat említve ezek közül: a végtelen túrázási lehetőséget nyújtó Bükk-fennsík, ahol kitűnő karbantartott túraútvonalakon barangolhatunk,az igen népszerű Szalajka-völgy, az ízig-vérig romantikus Lillafüred, a különleges hangulatú kisvasutak, a több száz éves történelmet őrző Egri Vár, a világhírű borvidék, valamint a barangolható barlangok és gyógyító termálfürdők.
Induljunk hát útnak a Szalajka-völgyben kisvasúttal el egészen a Fátyol-vízesésig. Innen a környező látnivalókat kényelmesen elérhetjük gyalog, kerékpárral, sőt akár babakocsival is, hiszen az utóbbi években történő felújításoknak köszönhetően akadálymentesítették a völgy szinte teljes területét. Pihenjen magyarországi nyaralóház kínálatunk valamelyikében családjával, szeretteivel és vigye magával négy lábú házi kedvencét is egész nyugodtan. A NOVASOL üdülőházai közül egyre több fogad nagy szeretettel kutyákat is.

A meseszép Felső-tótól a vállalkozó kedvűek kijelölt turista útvonalon eljuthatnak az Istállós-kői ősember barlangig. A hegyoldalban viszont különösen csúszós terepre számítsunk egész évben a Szalajka-forrásnak köszönhetően. Ezért a megfelelő túracipő és a túratapasztalat különösen ajánlott. A Fátyol vízesést követően egy szabadtéri erdei múzeummal találjuk szembe magunkat, ahol az erdei élet körforgásáról bővíthetjük tudásunkat néhol interaktív formában is. Nem is csoda, hogy ebben a túrában kicsik és nagyok is kedvüket lelik. Ennek megfelelően kiváló döntés lehet a szállások a Bükk régiójában ajánlatainkat végig mazsolázni. Ha megtetszett valamelyik apartman, vagy üdülőház egyszerűen lefoglalhatja online pár kattintással. Amennyiben szükséges telefonon és személyesen is elérhetőek vagyunk, elhivatott munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Látnivalók a környéken, nyaralóházak a Bükk területén

A lillafüredi Palotaszálló függőkertje alsó szintje mellett, a vízeséshez közel található az Anna-barlang, mely Magyarországon egyedülálló, de a világon is csak 4 másik helyen található hasonló. Különlegességét annak köszönheti, hogy a barlang fala édesvízi mészkőből vált ki, a Szinva patakból kioldódó mész fokozatosan oldódott ki. A természetes és mesterséges úton kivájt járatokat minimum 10 fős, szervezett barlangtúra keretein belül lehet látogatni április 1. és október 31. között. Közel 200 méternyi szakaszon keresztül gyönyörködhetünk ebben a páratlan Anna-barlangban. Látogasson el családjával, szeretteivel valamelyik magyarországi apartmanházunkba. Töltődjön fel igazán, hagyja hátra a szürke, stresszes hétköznapokat az otthon kényelmével, pihenjen a NOVASOL üdülőházaiban!

A Bükk délnyugati részén a Mátrával határosan bukkanhatunk rá az ezeréves múlttal rendelkező barokk atmoszférát sugárzó Eger városára. Kiváló úticél mindazok számára, akiket vonz a történelem, az építészet és a kultúra. Ebben a településben ugyanis ezekre mind bőséggel bukkanhatunk, sőt közben igazi magyaros ízeket kóstolhatunk és itt nemcsak az ételekre gondolok! Az összefüggő borpince területe a Szépasszony-völgyében világhírű egri borokat kínál. Akik kedvelik a gasztronómiát az év bármely évszakában részt vehetnek borkóstoláson, illetve a megkedvelt borokból akár haza is vihetnek. A NOVASOL kínálatában megtalálhatóak szállások a Bükk vonzáskörzetében is. Bármelyiket is választja ki abban biztos lehet, hogy mindegyikben jól fog esni egy üveg a világhírű Egri Bikavér borból.

Felfedezés a környéken, szállások a Bükk vonzáskörzetében

A terület az egyik legszebb üdülőövezet, így garantáltan élvezheti a nyaralását a Bükk exkluzív nyaralóházaiban. Felejthetetlen magyar nyaralás várja Önt és családját. A Bükkben a mindennapi terheket levezetheti és feltöltődhet lelkileg és fizikailag is a régió aktív pihenést szolgáló tevékenységeivel. Látogasson el Miskolcra, mely igaz ipari városként van a köztudatban, de rengeteg látnivalóval büszkélkedhet a település. A Deszkatemplom, a diósgyőri reneszánsz vár, a miskolctapolcai barlangfürdő csak néhány említés a lehetőségek közül. Egy családi nyaralás Magyarországon egy bükki nyaralóházban bizonyára az egész családnak tetszeni fog. Viszont, ha nagy létszámú társasággal érkezik is talál szállást kínálatunkból, hiszen a NOVASOL-nál 10 fős önálló nyaralóház is foglalható egész éveben.

Fürdőélmény, szállások a Bükk területén

A Bükk hegység lábánál több gyógyvíz is fakad, melyeket kihasználva élményfürdőket létesítettek. Ezekből talán a legismertebb az Európa-szerte híres egerszalóki gyógyfürdő komplexum. Eger városától mindössze 5 km-re található délre. A 70 Celsius fokos feltörő gyógyvízre 1961-ben bukkantak véletlenül, olaj próbafúrás alkalmával. A számos egyéb összetevők mellett jelentős kéntartalommal és szabad-szénsavval rendelkező gyógyvíz kitűnően alkalmas nőgyógyászati, ízületi, gerinc és idegrendszeri problémákra. Nem hiába vonz szinte a világ minden pontjáról is pihenni vágyókat. Válasszon Ön is szállások a Bükk kínálatából és lazuljon el teljesen szeretteivel az egerszalóki gyógyfürdőben!

Egerszalók szimbóluma a Sódomb is egészen különleges. Olyannyira, hogy hasonló képződményből Törökországban és Amerikában is csak egyetlen egy létezik. A meleg gyógyvíz felszínre törését követő fokozatos hűlésének köszönhetően kiváló só és mészkő lépcsőket, medencéket és kisebb-nagyobb peremeket alkot, melyeket sétálva 4-5 méterről biztonsággal meg is közelíthetünk. Estére pedig hangulatvilágítással meg is világítják, ilyenkor a Sódomb csodaszép szivárványos. A képződmény egyébként gyalogosan ingyenesen látogatható, mindenképpen ajánlott!

A település viszont nemcsak a gyógyfürdőről és a Sódombról híres. A Kaptárköveket és a Barlanglakásokat is érdemes megtekinteni egy frissítő bükki túra alkalmával.

Hol is lehetne jobban feltöltődni, mint kínálatunkból valamelyik kényelmes magyarországi szállás közül? Töltődjön fel egy belföldi nyaralás során szeretteivel, vagy válasszon nyaralóházat 25 másik európai desztináció közül!