search

Szállások Eger városában a Bükk-középhegységen Magyarországon

Eger Heves megye székhelye Észak-Magyarországon a Bükk délnyugati részén helyezkedik el.  Igazi különleges atmoszférát sugároz az ezeréves város barokkos arculata, mely szinte minden kis zugában érzékelhető. Foglaljon egyet a szállások Eger kínálatunkból és pihenjen családjával, szeretteivel!

szállások Eger

Nyaralás, szállások Eger vonzáskörzetében

A város a Mátra és Bükk hegység között az Eger patak völgyében egyszerre hősies és lenyűgöző, barátságos és bájos. Mindazoknak nyújt igazi kikapcsolódást, akiket a történelem, építészet, a gasztronómia, illetve a természet és a kultúra vonzz. Legyen fiatal, vagy idős, túrázzon egyedül, vagy érkezzen nagyobb társasággal a NOVASOL nyaralóházai Eger és környékén ideális helyszínül szolgálnak magunk mögött hagyni a stresszes hétköznapokat és feltöltődve folytatni a ránk bízott feladatokat.

Látnivalók, szállások Eger városában és környékén

A város fejlődésében meghatározó szerepet töltött be a papság, akik segítségével kórházak, iskolák és közösségi épületek létesültek. Eger környéke már a kőkorszak óta lakott volt, illetve a város megalapítását első királyunk Szent István állam és egyházszervező tevékenysége is nagy részben befolyásolta. Ezeket régészeti leletek és muzeális relikviák bizonyítják, amiket a környékbeli múzeumokban, kiállításokon meg is lehet tekinteni. Eger 91 évig török, azaz Oszmán Birodalom uralom alatt állt. Végül 1687 decemberében szabadult fel. Mi is elevenítheti meg a törökök kiűzését jobban, mint Gárdonyi Géza Egri csillagok regénye? Talán az Egri Vár állandó kiállításai, de erről kicsit később. Előbb foglaljon magyarországi nyaralóház kínálatunk közül és fedezze fel a Bükki-középhegység természeti kincseit valamelyik üdülőházunkból kiindulva. Négylábú házi kedvencét sem kell otthon hagynia, hisz számos kutyabarát szálláshellyel rendelkezik a NOVASOL.

Látnivalók, szálláshelyek Eger

Magyarország második legnagyobb temploma a 19.századi egri székesegyház, aminek a belső terének a kialakításához közel 120 hosszú év kellett. Az Egri Bazilika oltára, mennyezeti freskói, monumentalitása teljesen magával ragadó. Évente számos koncertet szerveznek a lélegzetelállító akusztikát kihasználva. Pihenjen családjával egyikben a szállások Eger kínálatunk közül, vagy a környéken és adják át magukat ennek a csodálatos, sokszínű városnak!

A korábban már említett Egri Vár ma védett műemlék, múzeumként magasodik a város felett. Állandó kiállításai bemutatják a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, illetve a középkori büntetési módokat modern formában. Egy Bükki nyaralás alkalmával feltétlenül kihagyhatatlan Eger legnagyobb kiterjedésű összefüggő borpince területe a Szépasszonyvölgyében. Itt a borkedvelők igazán kiélhetik magukat, mind a négy évszakban borkóstoláson vehetnek részt, miközben átadhatják magukat lenyűgöző táj csodálatának. A díjnyertes és világhírű borokat nemcsak helyben kóstolhatják, hanem magukkal is vihetik. A férfias Egri Bikavér inkább testes vörös-, az Egri Leányka pedig ezzel szemben illatos, kellemen zamatos, lágy fehérbor. Kóstolják végig és válasszák ki kedvencüket, illetve készítsenek hozzá egy ízletes magyar fogást saját kezűleg akár egy egri apartman kényelmes konyhájában!

Egerben az is csodálatos, hogy minden látnivaló elérhető kényelmesen akár gyalog. Így nem kell ettől tartaniuk a kisgyermekkel érkezőknek, illetve az idősebbeknek sem. Számos rendezvény, kiállítás tekinthető meg a klasszikus látnivalókon kívül, hisz Eger egész évben bővelkedik a programokban. Tűzoltómúzeum, Szemfényvesztés múzeum csak néhány amit kiemelnék, de természetesen a gasztronómiai felhozatal is örvendetes. Személyes kedvencem egy középkori étterem, ahol akár kézzel is élvezhetjük az ízletes fogásokat korhű élőzene kíséretében. Mi is lehetne jobb úticél az igazi kikapcsolódásra, mint egy apartman a Bükk-középhegységben? Fedezzék fel a csodaszép Eger városát és környékét az otthon kényelmében egy NOVASOL által kínált nyaralóban! Hagyják hátra a hétköznapi gondokat és kapcsolódjanak ki velünk!