search

Nyaralóház Csongrád megyében az Alföldön

Csongrád régió az Alföld területén található az ország déli részén, Szerbia és Románia határ mentén. Legyen egy nyaralóház Csongrád megyében a következő úticél Ön és családja számára a NOVASOL kínálatából.

Programok Szegeden, nyaralóház Csongrád megyében

A régió megyeszékhelye Szeged, mely a „napfény városa” címet büszkén viseli. Szeged Budapest és Debrecen után a harmadik legnagyobb megyei jogú város Magyarországon közel 170 000 lakossal. Egyetemi város, bővelkedik kulturális, művészeti programokban és nem utolsó sorban az ország egyik gazdasági központja. A megyeszékhely főbb látványosságának egyikeként kiemelhetjük a két egymás mellett álló zsinagógát. Egyik neoklasszicista, a másik eklektikus stílusban épült, mely az előkelő 4. helyen a világon a legnagyobb zsinagóga. Tekintse meg a klasszikus szegedi látnivalók mellett a Szegedi Tudományegyetem Fűvészkertjét is, hiszen a trópusi növények között Közép-Amerikából származó egzotikus pillangókat lehet megcsodálni. A trópusi esőerdő sátorban közel 400 színpompás pillangó figyelhető meg, ahogy nem ritkán a látogatók ruháján, karjukon megpihenve, szemet gyönyörködtetően röpködnek körülöttünk. Nyaraljon Magyarországon NOVASOL nyaralóházaiban és kényeztesse családját az otthon kényelmével a vakáció alatt! Sétáljanak a fűvészkerti fenyőgyűjtemény illatos, árnyas lombjai alatt és figyeljék meg az üvegházban megfelelő atmoszférában cseperedő különleges kaktuszgyűjteményt is.

nyaralóház Csongrád megyében

Szeged városa már 30 éve büszkélkedhet állatkerttel. A 44 hektáros hatalmas erdős területen lévő Szegedi Vadasparkot a fajok menedékének is nevezik, ugyanis a Természetvédelmi Mentőközpont évente több száz olyan vadon élő állatot fogad, mely a szabadban elpusztulna. A vadasparkban való felépülésük után az egyedek visszatérhetnek az élőhelyükre.

Szeged érdekességei, nyaralóház Csongrád megyében

Nem sokan tudják, hogy Szeged jelenlegi városképét a 19. század végén bekövetkezett tiszai árvíznek köszönheti, mely egyben az egyik eddigi legmeghatározóbb történelmi eseménye is a városnak. Ennek köszönhetően sajnos az épületek nagy része elpusztult, de hatalmas igyekezettel építették újra még ha kissé eklektikusan is. Egy nyaralóház Csongrád megyében remek alkalmat nyújthat kipihenni a szürke hétköznapok fárasztó, sokszor stresszel teli időszakait. Hozza magával egész családját, érkezzen akár nagyobb baráti társasággal, hisz a NOVASOL nyaralóház kínálatában számos nagyobb befogadó képességű szálláshelyet is találhat Európa-szerte.

A Széchenyi tér a belvárosban a forgalom elől teljesen elzárt terület, mely egész évben kiváló helyszínéül szolgál a változatos programoknak, koncerteknek, valamint fesztiváloknak. A parkosított teret Közép-Európa egyik legszebb terének hívják, nem hiába, hiszen hatalmas császárfák, száz éves platánfák, illetve illatos magnóliák szépítik a  szobrokról és szökőkutakról nem is beszélve. Látogatása alkalmával a Szegedi Dóm tér biztosan kedvére lesz, hisz hatalmas területének köszönhetően megegyezik a Velencei Szent Márk tér méreteivel. 1931 óta itt rendezik a Szegedi Szabadtéri Játékokat is, mely minden évben igényes zenei és művészeti programokat kínál. Pihenjen magyarországi nyaralóház kínálatunk egyikében az Alföldön, és engedje,hogy egy remek programmal töltődjön fel szeretteivel Szegeden és Csongrád régió vonzáskörzetében! Amennyiben kisgyermekkel érkezne május és szeptember között feltétlen látogasson el a szegedi fürdőkomplexumba is, ahol a tan- és élménymedencén kívül gyermekpancsolókkal, Gyermekparadicsommal, sőt Baba-Mama világ helyiséggel találkozhat az élményfürdőn belül.

Látnivalók a környéken, nyaralóház Csongrád megyében

Nemcsak Szegedre érdemes ellátogatni, hisz Csongrád megye többi települése is kiváló időtöltéssel kecsegtet. Látogasson el Kübekházára, ahol időközönként Operettfesztivált rendez a település, vagy Szőregre ahol a Rózsafesztiválon gyönyörű virágokon kívül remek gasztronómiai alkotásokat is megcsodálhatunk, ízlelhetünk. A kultúra kedvelőinek a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeumot ajánljuk, mely a Budapesti Terror Házához hasonlóan mutatja be a kommunizmus évtizedeit. Egy nyaralóház Csongrád megyében remek kiindulópont lehet, hogy ellátogasson családjával, barátaival a hasonló tematikájú kiállításra a Vásárhelyen lévő Holokausztmúzeumba.

Remek hír, hogy négylábú házi kedvencét sem kell otthon hagynia, hisz a NOVASOL közel 600 nyaralóházaiból könnyen találhat kutyabarát szállást is. Amennyiben kérdése merülne fel a foglalásával kapcsolatban, keresse bátran elhivatott szakértő munkatársainkat. Készséggel állnak rendelkezésére. Honlapunkon a GYIK menüpont alatt fontos információkat olvashat.

Makó a vöröshagymájáról híres leginkább, de a Makovecz Imre építész által tervezett Hagymaház is érdekes látnivaló, mely bekerült 3 másik magyar modern építészeti remekmű mellett egy olyan atlaszba, ahol 75 ország 1052 modern építészeti alkotásokat mutatják be.

Kulináris élmények, nyaralóház Csongrád megyében

A szegedi halászlé mondhatni kötelező az étlapokról, amennyiben Csongrád régióban nyaral. Viszont el is készítheti saját kezűleg, amennyiben magyarországi nyaralóházunk valamelyikében foglal szállást. Több helyen bográcsozásra is van lehetőség az apartmanház kerthelyiségében. Desszertként pedig kóstoljuk meg a leginkább Szentesen és Csongrádon fellelhető csíramálét, vagy a kirakodó vásárokon rábukkanhatunk a vásárhelyi mézkúpra is. Nemcsak az édesszájúaknak kedvez Csongrád régió kulináris érdekességei; reggelire, vagy uzsonnára, de az erős gyomrúak vacsorára is fogyaszthatják a „zsíros deszka”-ként emlegetett zsíros kenyeret  a világhírű makói vöröshagymával. Nem igazán fogyókúrás választás, de mindenképpen magyar főleg, ha szegedi fűszerpaprikát is szórunk rá.

A természet kedvelői Csongrád régióban is örömüket lelik a Tisza és Maros folyó szépségeiben. Csónakázás, kajakozás, de a manapság egyre népszerű SUP deszkázás is remek kikapcsolódást nyújthat az arra látogatóknak. Egy nyaralóház Csongrád megyében lehet az egyik legjobb kiindulópont felfedezni a régió szépségeit. Ópusztaszer nemcsak a zöld övezete miatt gyönyörű és felkapott. Itt látható a honfoglalást megörökítő Feszty-körkép is, illetve különböző kiállítások és skanzenek is meglátogathatók az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Osztálykirándulások kedvelt úticélja, de egész napos programlehetőségei miatt családoknak is remek lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.