search

Szegedi nyaralóház Csongrádon az Alföldön

Szeged Magyarország harmadik legnagyobb megyei jogú városa közel 170 000 lakossal. Az ország délkeleti részén helyezkedik el az Alföldön. Egyetemi város, bővelkedik kulturális, művészeti programokban és nem utolsó sorban az ország egyik gazdasági központja. Kényelmes nyaralóház Magyarországon? Nem kérdés, a NOVASOL kínálatában több, mint 500 privát apartman közül választhatja ki a legmegfelelőbbet Ön és családja részére!

Szeged egyik legmeghatározóbb történelmi eseménye a 19. század végén bekövetkezett tiszai árvíz volt, ami a mai városképet is jelentősen befolyásolta. Ennek köszönhetően az épületek nagy része sajnos elpusztult és az árvíz után nagy igyekezettel épült újra igazi ikonikus, eklektikus belvárosi képet eredményezve, mely azóta is rengeteg turistát vonzz.

Szerencsére a Tisza folyó meg is ajándékozza ezt a gyönyörű várost, hiszen a környéket is gazdagon ellátja a halászok nagy örömére változatos hal kínálattal. Viszont nemcsak a halászoknak jelent megélhetést a bőséges halpopuláció, hanem a helyi csárdák, vendéglátóhelyeknek is. Méltán híres a szegedi halászlé kóstolja meg akár egyik kedvelt szegedi nyaralóház konyhában elkészítve saját kezűleg, vagy válassza ki valamelyik híres halászcsárda étlapjáról.

Szegedi nyaralóház

Szegedi nyaralóház, látnivalók Szegeden

A Széchenyi tér Szeged forgalom elől teljesen elzárt parkosított tere a belvárosban, ami remek helyszínül szolgál a helyi fesztiválok, koncertek, vásárok rendezvényeinek egész évben. Nem hiába hívják Közép-Európa egyik legszebb terének, hisz illatos magnóliák, száz éves platánfák és hatalmas, árnyas császárfák ékesítik a szobrokról és szökőkutakról nem is beszélve. A városháza azért különleges, mert a 18. századi első városháza már a ma álló harmadik utóda a korábban említett Tiszai árvíznek is köszönhetően. A Velencei Sóhajok hídja mintájára készült híd köti össze a megyei levéltárral. Pihenjen szeretteivel valamelyik Csongrád megyei nyaralóházban és engedje, hogy igazi kikapcsolódásban legyen része!  

A Tiszai árvíz levonulása után a város vezető polgárai fogadalmat tettek egy monumentális katolikus templom megépítésére. Így született a Fogadalmi Templom, amit aztán az Első Világháború után lebontottak, majd teljesen újjáépítettek, felhasználva a ma is álló Dömötör Kápolnát. A Dómot végül a 20. század elején szentelték fel, így lett a Szegedi Dóm az egyetlen 20. században épült székesegyház Magyarországon. Ma a Magyarok Nagyasszonya székesegyház 5000 férőhelyével az ország negyedik legnagyobb temploma, melyet csodaszép mozaikok, freskók díszítenek kívül-belül. Hatalmas beltere miatt lenyűgöző az akusztikája is. Semmiképp se hagyjuk ki meghallgatni egy orgonakoncertet Közép-Európa egyik legnagyobb orgonáján!

Szegedi nyaralóház, programok Szegeden

Pihenjen egy nyaralóházban Szegeden, vagy az Alföld környékén és hagyja hátra a munkával telített hétköznapokat! Látogatása alkalmával a tekintse meg Szeged leghíresebb terét a Szegedi Dóm teret, mely hatalmas területének köszönhetően egy az egyben megegyezik a Velencei Szent Márk tér méreteivel. A Szegedi Szabadtéri játékok ezen a téren kerülnek megrendezésre minden évben 1931 óta. Igényes darabokat, programokat tekinthetünk meg, melyek több tízezer érdeklődőt vonzanak országszerte. A művészetek és kultúra kedvelői mellett a természet és állatok szerelmesei sem unatkozhatnak, hisz például a természetvédelmi mentőközpontként is szolgáló szegedi vadaspark és a 17 hektáros Szegedi Tudományegyetem fenntartása alatt működő Fűvészkert is kiváló egész napos programként szolgálhat.

Legyen egy szegedi nyaralóház a következő nyaralásuk kiindulási pontja családjával, szeretteivel! Sőt, kutyabarát szálláshelyeinknek köszönhetően négylábú házi kedvencét sem kell otthon hagynia, csak válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb nyaralóházat a NOVASOL kínálatából!