search

Nyaralóházak a Dunakanyarnál

 

Nyaralóházak a Dunakanyarnál

Programok és látnivalók a Dunakanyarban

Ha Ön családjával szeretne néhány napot a Dunakanyarban eltölteni, egy privát nyaralóháznál nem is találhatna jobb szállásalternatívát. A NOVASOL kínálatában rengeteg vonzó nyaralóházat talál, a Dunakanyar bármelyik bájos településén szeretne is megszállni. Programokból és látványosságokból pedig biztosan nem lesz hiány; a család minden tagja találni fog kedvére való aktivitást. Hogy már elõre megtervezhessék a családi nyaralást, összeszedtünk Önöknek néhány programlehetõséget.

Szabadidõs tevékenységek:

 

 

 

Kirándulások a Dunakanyarban

A Dunakanyarban bárhol is keresnek szállást, a NOVASOL kínálatában biztosan találnak igényeiknek megfelelõ nyaralóházat. Egy gyönyörû környezetben épült nyaralóháznál pedig nincs is jobb kiindulópont a környék felfedezésére.

A Duna jobb és bal partján egyaránt temérdek a látnivaló a Dunakanyarban. Vitathatatlanul az egyik legnépszerûbb kirándulóhely a Duna bal partján fekvõ barokk stílusú, mediterrán hangulatú kisváros, Szentendre. Ebben a mindössze 25 ezer fõt számláló városkában fellelhetõ kulturális értékeket bármelyik nagyobb magyar város megirigyelné. Szentendrét rengeteg mûvész fedezte fel magának az utóbbi évtizedek során, és ennek köszönhetõen rendkívül pezsgõ itt a kulturális élet.

 

Egy másiknagyszerû kiránduló úti célként szolgáló város a Dunakanyarban Esztergom. Történelmi jelentõségét jól mutatja, hogy a X. és a XIII. század között Esztergom volt az ország fõvárosa. Csak IV. Béla helyezte át a királyi székhelyet Budára a XIII. század közepén.

A Várhegyen álló bazilika a város és egyúttal az egész ország legnagyobb temploma. Az épület a XIX. században épült klasszicista stílusban. Esztergom mûemléki védelem alatt álló belvárosát a bazilikán kívül is szebbnél szebb templomok díszítik – például a híres Szent Anna-kerektemplom –, sõt egy a török korból megmaradt dzsámi is található a Vízivárosban.

 

A Duna bal partjának legnagyobb városa a 33 ezer fõs Vác, amely barokk stílusú belvárosával, impozáns székesegyházával és gyönyörû Duna-parti sétányával mindenképp megér egy kirándulást.

És még csak a Dunakanyar legfontosabb településeit említettük. A vidék kisvárosain kívül is rengeteg program és látnivaló vár a környéket felfedezni vágyó kíváncsi turistákra. Válassza ki mielõbb a kirándulási terveihez leginkább passzoló nyaralóházat a Dunakanyarban!

 

Nyaralóházak a Dunakanyarnál

  • Használja ki a változatos sportolási lehetõségeket! Horgászni szeretne? Minigolfozni? Netán lovagolni vagy evezni? A Dunakanyarban ez mind lehetséges.
  • A túrabiciklizés szerelmesei a Dunakanyarban a legjobb helyen járnak. A környék hegyes-völgyes felszínének és hihetetlen szépségû tájainak köszönhetõen a biciklitúrázás különösen nagy élmény errefelé.
  • A Pilis hegyei között megbúvó szinte érintetlen természet minden természetszeretõ látogatót elbûvöl, és a kirándulók is sok gyönyörû túraútvonal közül válogathatnak.
  • Aki pedig egy másik perspektívából szeretne a tájban gyönyörködni, az mindenképpen fizessen be egy sétahajókázásra. Budapestrõl kiindulva az egész Dunakanyar hajóval bejárható. Egy ilyen hajóút pedig biztosan életre szóló emlék marad mindenki számára.
  • Ha pedig Önök inkább a saját kezükbe szeretnék venni az irányítást – és az evezõket –, az sem probléma. Esztergomból indulva leevezhetnek a Dunán egészen a fõvárosig, vagy akár tovább, ha kedvük tartja. Az út során szemük elé táruló lenyûgözõ táj biztosan megér egy kis izomlázat.